področje za sporočila o ugodnih nakupih
tekaške (in druge) opreme, o popustih, akcijah, ...

Moderator: jkarmen

mkurent
Zdravo,

upam, da tole ne bo preveč začetniško.

Tečem rekreativno že 8 let. Ob koncu sezone pred dvema letoma sem zamenjal obutev. Kupil sem si Nike Pegasus in sicer v Tomas Sportu. Takrat so mi rekli, da so to najboljše superge za tek.

In res sem tekel ene dvakrat in obakrat me je ožulilo na sredini podplata. Tam kje je lok stopala. Sem mislil, da je štos v nogavicah. Jih zamenjam in me zopet ožuli. Na istem mestu.

Lansko leto nisem nič tekel. In sem letos začel zopet. In glej, po prvem teku me je zopet ožulilo na istem mestu.

Potem pa sem začel iskati vzroke. In sem ugotovil, da so ljudje ki so pronatorji in so oni ki so supinatorji. Groza, pred dvema letoma mi v Tomas Sportu nihče ni kaj takega omenil.

In ugotovim, da je napaka v copatih. In sem šel, da bi kupil nove. Namenoma ne več v Tomas Sport, ker mi tam pred dvema letoma niso prav svetovali. Grem v drugo trgovino in s prodajalcem odprem debato o pro/supinatorju in ga vprašam, kako naj ugotovim kaj sem. Kaji ko tečem, se res ne gledam pod noge. In mi ne more pomagat. Jaz pa ne bi dal spet 150+ EUR za copate, ki me bodo ožulile.

Torej sprašujem: kako naj ugotovim (trotl-zihr) kaj sem? Ali v kakšni prodajalni delajo teste, izmere podplat, da ti povedo kaj si? In, ali je kdo že imel žulj na tem predelu noge?

Hvala.

Matej
Uporabniški avatar
 ts čopova 14
:arrow: Vabljeni na test in analizo teka s kamero v Tomas sport 2 na Čopovi 14 v Ljubljani. upamo, da nam date možnost, da operemo ime ;) ter vam svetuijemo po najboljših močeh!

lp
 matej-jethro
ts čopova 14 napisal/-a::arrow: Vabljeni na test in analizo teka s kamero v Tomas sport 2 na Čopovi 14 v Ljubljani. upamo, da nam date možnost, da operemo ime ;) ter vam svetuijemo po najboljših močeh!

lp

Popolnoma se strinjam :!: Mnogo tega se je v tem času dveh let zamenjalo, dodelalo, izobrazilo ter definitivno šlo na bolje. Matej, jest bi jim dal še eno priložnost....si zaslužijo, ker so dobri :wink:
Uporabniški avatar
 BO-JAN
Zdravo

Tudi jaz bi jim dal še eno priložnost, da si operejo ime.
Uporabniški avatar
 tae
Še 3. Kamničan, ki sem absolutno za Tomas sport, saj so v Sloveniji sigurno najboljši na tem področju. Pojdi lepo na Čopovo, tam ti bodo točno povedali ali si pronator ali supinator, brezplačno boš lahko tekel na tekalni stezi, kjer te bodo snemali in na podlagi tega strokovno svetovali. Jaz osebno se bom vračal v Tomas sport.
Uporabniški avatar
 DuleKTKV
Če si supinator ali pronator, nima zveze s ožuljanjem. Vsaka obutev te lahko ožuli na tem ali drugem mestu, dokler se je ne navadiš. Noben stokovnjak ti ne more 100% predvideti ali te bodo in kje ožulili čevlji, seveda, če nimaš kakšnih izrazitih posebnosti. Najbolj zanesljivo pa boš to vedel in ugotovil sam, če se boš malo poglobil v to temo, o njej je kar dosti napisanega...

Jaz sem izrazito izrazit prekomerni pronator, ko sem se pa ob neki priložnosti obrnil po nasvet na "strokovnjaka" s kamero je menil, da nisem (ne bom povedal kdo je bil, ni pa bil iz Tomas sporta...) :roll: Torej, na koga se lahko zaneseš?
Uporabniški avatar
 še1PR
tae napisal/-a:Jaz osebno se bom vračal v Tomas sport.
Tudi jaz!

Po mojih izkušnjah je tole odlično opisano stanje drugod! :wink:
Uporabniški avatar
 ts čopova 14
še enkrat.....vabljen v tomas sport na čopovo....

uzivite...;)
Uporabniški avatar
 izi71
Še moja izkušnja.

Tako kot Matej sem ob daljših tekih dobil žulje na notranji strani podplatov. Najprej na desnem, potem pa na levem stopalu. Tekel pa sem v Niki max moto, ki sem jih kupil v Hervisu. Joj kaj nisem vse probal, da bi odkril vzrok.
Letos pa sem se odpravil v Tomas sport na Čopovo in povedal za problem. Prodajalec je bil zelo strokoven in hitro ugotovil, da sem pronator ter da v tem grmu tiči zajec. Ponudil mi je Asics 1220, ki sem jih tudi vzel. Potreboval sem par tekov, da sem se jih navadil, saj sem sprva imel občutek da imam cigle na nogah. Zdaj so super, o žuljih ni več sledu. Tako, da sem res zadovoljen.

Lp
 bjakeb
a ta moznost analize je non stop na voljo tam na copovi???
Uporabniški avatar
 ts čopova 14
jp....

analize teka se opravljajo samo ob nakupu copat....

vsak dan ko smo odprti...

lp;)

erc,ts čopova
 mkurent
Zdravo,

če sem že začel tale post, naj ga tudi končam.

Sem torej šel na Čopovo 2 v klet in moram reči, da sem nad strokovnostjo in storitvijo več kot zadovoljen.

Seveda smo takoj ugotovili, da sem pronator. Preiskusil sem kakšnih 6 copat in se na koncu odločil za Nike AirStructure Triax.

Včeraj sem prvič tekel v njih in problemov z žulji ni bilo. No treba pa se je malo navadit na nov copat ampak to je z vsakim km lažje.

Tako, da topolo priporočam obisk TS na Čopivi 2.

Matej
 Miran.J
Se pridružujem pohvali. Sam sem tudi taval po trgovinah, nakar me je prijateljica napotila v tomas sport na čopovi... Drugje še sploh nisem slišal besede pronator iz prodajalčevih ust... Doslej sem kupoval superge le po svojem občutku.
 El Petro
Sem si tudi jaz sam doma zmeril nogo na način kot je opisan na www.superge.si, torej da z mokro nogo stopiš na karton ali brisačo, in ugotovil, da ena noga kaže normalno sliko druga pa namiguje na sipulacijo. :shock: Kaj pa zdej? Kakšne superge pa naj si zdaj kupim?

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA