prostor za obvestila in debato o forumu samem - delovanju, uporabi, težavah, predlogih, ... torej tehnični in ne vsebinski vidik uporabe foruma
#5146
Bila so vprašanja okrog galerije, ki v določenih delih uporablja malce svojo filozofijo, pa sem napisal nekaj podobega navodilom :wink:

Prihod v galerijo

V galerijo prideš tako, da pri pregledovanju Tekaškega foruma povsem desno zgoraj klikneš na napis galerija. Odpre se ti okno

Slika

Si v uporabniškem načinu (za gledanje slikc), kar opaziš tako, da v ukazni vrstici na vrhu piše Administracija (označeno s puščico). To pomeni, da če klikneš na administracija, te vrže v administratorski način, kjer lahko delaš z albumi in slikcami.

Klik na administracija odpre nove možnosti, ki so prikazane na naslednji sliki

Slika

Namesto administracija piše v ukazni vrstici uporabniški način (če kliknemo na napis nas vrže v uporabniški način!). S puščico so označeni trije ukazi, namenjeni za delo z albumi.

Ustvarjanje novega albuma

S klikom na ustvari/naroči svoj album na zgornji sliki se odpre spodnje okno.

Slika

Najprej klikneš na novo (puščica 1), nakar se ti spodaj izpiše novi album (puščica 2). Lahko obdržiš to ime, ali pa ga spremeniš, nakar klikneš na izvedi spremembe. Odpre se ti okno

Slika

Tu klikneš naprej in album je narejen 8)

Dodajanje slik v album

Ko je album narejen, se ti odpre okno

Slika

Klikneš na nalaganje slik (puščica) in odpre se novo okno

Slika

Slike so lahko v jpg ali png formatu, velikost posamezne največ 2 MB, ločljivost je omejena na 4 M točkovno kamero. Skupno je lahko za 20 MB slik v uporabniški galeriji. Te pogoje je potrebno upoštevati, drugače javi napako.
Dodajamo lahko le v svoje uporabniške albume, ki že obstajajo :idea: Kot uporabniki ne moremo dodati v druge albume. Slike lahko dodajate v administratorskem ali uporabniškem načinu dela :!:

Postopek je takšen: izberemo album izmed svojih albumov v rolerju, kliknemo na browse in na svojem disku najdemo in označimo sliko (samo eno, ne moremo jih hkrati naložiti več!). Dopišemo ime in opis ter kliknemo na dodaj sliko. To je vse :D Naslednjo slikco dodano po istem postopku, pri čemer pazimo, da izberemo pravi album. Coppermine si ne zapomni zadnje izbire :roll:

Spreminjanje lastnosti albuma

Albumu lahko spremenimo lastnosti. V administratorskem načinu kliknemo na lastnosti (puščica na spodnji sliki). Priporočljivo je, da smo v svoji uporabniški galeriji (tja skočimo z ukazom Moja galerija)

Slika


Odpre se okno

Slika

Tu lahko spremenimo ime albuma, opis in njegovo ikono. Zaključimo s posodobi album.
Za brisanje albuma kliknemo na okvirček Brisanje (levo od Lastnosti, ki smo jih obdelali ravnokar) in pobrišemo vse slikce v albumu in album sam. Vmes nas sicer še enkrat vpraša, če smo v to res prepričani :roll:

Urejanje v albumu

Urejanje napisov in komentarjev k slikam, brisanje posameznih slik, .., naredimo takole. V administratorskem načinu kliknemo na uredi (puščica) pri albumu, kot na spodnji sliki. Biti moramo v svoji uporabniški galeriji :twisted: Najhitreje pridemo tja, če v ukazni vrstici kliknemo na Moja galerija

Slika

Odpre se okno

Slika

Tu lahko spreminjamo lastnosti slike (ne albuma!), brišemo, ...
Ko smo gotovi, pritisnemo na izvedi spremembe (puščica na spodnji sliki).
Sliko lahko prenesemo v drug album povsem preprosto-namesto trenutnega albuma izberemo drugega in izvedemo spremembe.

Slika


Drugi ukazi

V ukazni vrstici so ukazi pravzaprav v dveh vrsticah. Poleg že znanega preklopa iz administratorskega načina v uporabniškega (in nazaj) ter nalaganja slik so v zgornji vrstici še trije. Seznam albumov nas vrže na vrh razpredelnice albumov v galeriji. Moja galerija nas spravi na našo uporabniško galerijo. Odjava (verjetno tudi prijava) je zadnja v zgornji vrstici.
V spodnji vrstici lahko uredimo prikaz slik na različne načine. Zadnje dodane, zadnji komentarji (če so komentarji v albumu omogočeni in je kdo kaj dopisal), največ ogledov (vsak ogled šteje za statistiko), najbolje ocenjeno (če je ocenjevanje omogočeno v albumu in je kdo dal oceno). Iskanje po ključnih besedah, ki jih lahko dodamo posamezni sliki.
Moji favoriti omogoča prikaz slik, ki so nam še posebej pri srcu in smo jih dodali med svoje favorite. To storimo tako, da pri pregledu katerekoli slike v galeriji kliknemo na ikonco v obliki črke i na modrem krogu in s tem prikažemo (ali skrijemo, če je že prikazano) informacijo o sliki. Pod sliko se pokaže okvir s podatki o sliki, v katerem je tudi možnost dodaj med priljubljene.

Obilo lepih slikc želim :D
Nazadnje spremenil bojanu, dne 12 Apr 2004, 20:46, skupaj popravljeno 3 krat.
 Lučko
#5160
Bojan, hvala :wink: :D
 dragons
#5181
Bojan kapo dol za prispevek.
Uporabniški avatar
 bojanu
#5183
Malenkost :D
Zdejle je pa navodilo že v kar gotovi verziji. Če sem kaj nejasno napisal ali obstaja kakšna bolj preprosta pot, pa kar z besedo na dan :lol:

PS slikce filam v tri različne sisteme in moram priznat, da mi logika coppermine včasih ni (bila?) najbolj jasna. Poskušanje raznih možnosti je bilo koristno tudi zame 8)
Uporabniški avatar
 Dule
#5191
Postopek je takšen: izberemo album izmed svojih albumov v rolerju, kliknemo na browse in na svojem disku najdemo in označimo sliko (samo eno, ne moremo jih hkrati naložiti več!). Dopišemo ime in opis ter kliknemo na dodaj sliko. To je vse Naslednjo slikco dodano po istem postopku, pri čemer pazimo, da izberemo pravi album. Coppermine si ne zapomni zadnje izbire


Ja malo je zamudno nalaganje slik, ker moraš naložiti vsako posebej..
Škoda da se ne da v kompletu :roll: .

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA