prostor za debato o (ne le tekaški) športni opremi. obleka, obutev, pripomočki ... vprašanja, predlogi, nasveti, uporaba, ...
 Luka27
zdravo

ker sem novinec, bom od zacetka dajal verjetno cisto neumesna vprasanja :D bare with me :)

Ok, vprasanje...razlika med GT2120 in wave nirvana 3, ce je to sploh primerljivo.

Kaj bi bilo zame primernejse...nameravam se resno lotiti teka (pocasi seveda) in bi rad dober copat, da ne bom pri 50 jamral da me kolena bolijo :D

hvala
 superga
Bistvena razlika je, da je NIRVANA za močnejše pronatorje kot GT.
Dvojni val na Nirvani je trši in zato omogoča manj zvračanja na notranjo stran stopala kot GT. Ostale stvari so popolnoma primerljive med modeloma.
l.p.
superga
 ASICS
Govorim lahko samo za ASICS,
GT-2120 - primeren za nevtralne tekače in tekače z povečano stopnjo pronacije. Zelo stabilen model
Kayano - primeren za nevtralne tekače in tekače z manjšo stopnjo pronacije. Več tehnologije kot 2120, in tudi dražji.
Sam sem nevtralen tekač pa mi sedejo tako GT-2120 kot Kayano.
Takole pa Asics-ove copate kombinira resen tekač, ki teče maraton cca. 3 ure ( preverjeno ), in je bivši tekmovalec ( se pravi da teče s pravilno tehniko ).
Za trening uporablja GT-1120 ali GT-2120, za hitre teke na treningu in tekmah pa GEL-STRATUS ali NIMBUS. Še tale podatek je pomemben: ima cca. 85 Kg in je nevtralen tekač.
Lep pozdrav
Uporabniški avatar
 javaman
Sam sem težak 80 kg, nogo malo prevračam na notri in tečem z Nimbuskami. So mi priporočili pronacijski model, sedaj pa gledam za Kayano.
 ASICS
Citiram odgovor
"Nimbus tekaški copat, podjetja ASICS; v določenih pogojih se za njega odločijo tudi nevtralni do zmerni pronatorski tekači. Ker je srednji del podplata sestavljen iz enega kosa, se v določenih trenutkih obnaša zelo ugodno tudi za zmerne pronatorje, ker jim daje občutek stabilnosti"
Na koncu se odločis sam, na podlagi osebnega testiranja tekaških copat.
Na LM smo prisotni z testom copat;
GEL-DS TRAINER,
GEL-NIMBUS,
GEL-KAYANO,
GEL-2120,
GEL-1120,
GEL-KINSEI,
GEL-TRAIL SENSOR GORE TEX,
GEL -MORIKO GORE TEX,
GEL -STRATUS.
Številke: Moški: 41 - 48
Ženske: 36 - 42
Copate vzamete in z njimi tečete in se na koncu sami odločite,...
Lep dan

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA