prostor za debato o (ne le tekaški) športni opremi. obleka, obutev, pripomočki ... vprašanja, predlogi, nasveti, uporaba, ...
 damjan10
kako je kaj G3 kompatibilen s S625x?
Uporabniški avatar
 EčO
Mislim da sploh ni. Ker tud S3 ni! :(

Marketinška poteza! :evil:
 PROSPORT
Glede izgube signala, oziroma motenj pri prikazu pulza:
Možnost je, da tečeš v kaki majici, ki je elektrostatična. Pri novih materialih se to zna zgoditi in taka majica lahko moti signal. Zamenjaj majico z navadno bombažno in preveri, če se to še vedno dogaja.
Meni se zdaj dogaja nekaj podobnega na kolesu. Kar naenkrat izgublja signal od hitrosti in kaže, da grem 30, 0, 12, v bistvu grem pa 25km/h. Sumim, da je zaradi noveg Assos dresa in bom poskusil spet enkrat s starim.
 zappa
PROSPORT napisal/-a:Glede izgube signala, oziroma motenj pri prikazu pulza:
Možnost je, da tečeš v kaki majici, ki je elektrostatična. Pri novih materialih se to zna zgoditi in taka majica lahko moti signal. Zamenjaj majico z navadno bombažno in preveri, če se to še vedno dogaja.
Meni se zdaj dogaja nekaj podobnega na kolesu. Kar naenkrat izgublja signal od hitrosti in kaže, da grem 30, 0, 12, v bistvu grem pa 25km/h. Sumim, da je zaradi noveg Assos dresa in bom poskusil spet enkrat s starim.

Hej, hvala za tole. Zelo sicer upam, da ni kaj takega, ker v bombažu hudo trpijo bradavice. Najraje tečem v malo debelejših in zelo udobnih švic majicah (znamka Husky, ki so jih imeli včasih v Igluju), na katerih se, ko so suhe dejansko nabira statični naboj ob drgnjenju. Ampak pri teku je premočena z dobro prevodnim švicem... Bom pozoren zdaj še na material.
 sas0
Glede G3 in izrisa poti... Zanimivo bi bilo dobiti eno datoteko, ki se prenese na računalnik iz ure za uporabo v Polar ProTrainer in pogledati v njej če so kaki uporabni podatki katere bi se dalo uporabiti za izris poti. In še eno vprašanje :) kam bi to pot pravzaprav bilo zanimivo/uporabno izrisat (google earth)?
Uporabniški avatar
 BO-JAN
Mogoče bi se res dalo kaj potegniti iz dobljenih podatkov, sam sem zasledil dobre zemljevide na temle naslovu http://portal.geopedia.si/
 PROSPORT
PROSPORT napisal/-a:Dobimo:
RS800G3 5 kom
RS400 2 kom
RS400SD 4 kom
RS200SD Black 4 kom
RS200 Red 2 kom
S625X 1 kom
RS100 Black 4 kom
S725 ProTeam Edition 1 kom
F55M Bronze Rock 1 kom
F55 Black 1 kom
Cene so 25% nižje kot na:
http://www.polaritalia.it/index.asp
Prodaja po principu prej prideš, prej melješ.
Ure pridejo predevidoma v sredini naslednjega tedna.
Za kakršnakoli vprašanja sem na voljo na PM.

Omenjeni Polarji so že v prodaji.
Lahko jih kupite v trgovini Prosport v BTCju.
 zappa
PROSPORT napisal/-a:Tale G3 me je presenetil glede velikosti. V primerjavi z Garminom je celo malo večji in tudi težji.
Teže:
Garmin 305 78,3g
POLAR GR senzor 85,7g + 23,7g baterija
POLAR RS 800 samo ura 47,3g
Primerjalne slike so tukaj: http://www.prosport.net/forum/index.php?showtopic=2766&st=0&p=29294&#entry29294

P.S. Žal na TF ne nudijo prostora za nalaganje slik.

Na biciklu teža ne bo ovira, za lauf se zdi pa štorast. A ti ga je mogoče že uspelo preizkusit? A je veliko slabši pri merjenuju trenutne hitrosti od S3 (med tekom seveda)?

LP
 PROSPORT
Nisem še poskusil, ker praktično nimam časa preštudirati navodil.
Dobili smo jih predvčerajšnjim.
 jr
V nedeljo sem stestiral nov rs800 G3. Morda sem pričakoval preveč, vendar se na zakritem terenu bolj slabo obnese :cry: . Tekel sem na Rožnik in očitno se je signal večkrat izgubljal. Celotna razdalja je bila v redu, podatki o tempu pa popolnoma neuporabni, saj so noro nihali in to tudi v Rožni dolini, ko sem bil že iz gozda. Doma se videl, da mi je nameril hitrosti od 9 - 46 km/h :roll:
Sicer je ura super, dober izbor parametrev za izpis, tudi prikaz profila teka na računalniku ipd, bojim se le, da bo senzor uporaben predvsem za tek po odprtem ter pozimi za tek na smučeh.
Po teku sem ga testiral še z vožnjo z avtom in baterija na senzorju se je zelo hitro izpraznila (2 uri ?).
Senzor sem zataknil za rob hlač, ker me na roki moti. Zaenkrat se mi zdi, da je za tek S3 zagotovo boljši, saj nenazadnje daje tudi informacijo o kadenci.

jr
Uporabniški avatar
 boris
RS800g3 sem nabavil pred tremi tedni preko BubaSporta. Preizkusil sem ga na teku in kolesu. Prišel bo v poštev pri teku na smučeh, sigurno pa ga bom preizkusil še v vodi. Stvar deluje tudi pri vožnji z avtomobilom, hitrost in kilometre kaže točno. Vozil sem na 1800 m med drevesi in soteskami pa nisem zaznal nobenih nepravilnosti. Presenetil me je tudi višinomer, ki je zelo točno kazal višino. Pri vožnji s kolesom je opaziti malo daljšo odzivnost na spremembo hitrosti v primerjavi s kolesarskim števcem. Pri teku pa itak ni velikih sprememb tempa. Pri prenosu podatkov v računalnik se nisem zasledil čudnih hitrosti, tudi če sem tekel pod drevesi. Se pa še nisem navadil programa Protrainer. Lahko samo rečem, da sem zadovoljen z nakupom.
Nisem pa še ugotovil, kako lahko po pavzi ura ponovno vzpostavi vezo s senzorjem ne da bi jo moral na novo zagnati. Najbrž obstaja kakšen način. Sem pa prav danes slišal, da je tako tudi pri modelu S625x.

Lep pozdrav,
 Petrac
Kar se tiče nihanja prikazovanja oz. merjenja pulza sem naletel že na tri probleme in sicer:
-slaba baterija
-niso dovolj mokri kontakti
-pas ni dovolj zategnjen (sčasoma se elastika raztegne in ne drži več) in je zato slab kontakt
Motenj zaradi daljnovodov, telefona in podobnih zadev nisem opazil.

Kar se pa snemanja sledi ali track-a tiče, pa pri Polarju in Suunto urah ne bo nič. To so prvenstveno športne ure, ki uporabljajo GPS zgolj za merjenje razdalje ter hitrosti in si ne zapomnijo koordinat. Delajo tako, da si v rednih časovnih intervalih beležijo razdaljo. Kje je to merjenje, na GPS Podih ali v uri ne-bi vedel. Ima pa to eno prednost, za meritev razdalje (2D) je potrebno pokritje s samo 2 satelitskima signaloma naenkrat, kar pomeni manjšo občutljivost na motnje.
Za sledenje poti in potem spremljanje na kakšnem programu bo treba poseči po Garminu, recimo Forerunner 305.
Vsak najde svoje razloge zakaj kupi ravno to kar kupi.

Sam imam dva pulzmetra. Starega Polarja uporabljam že cca. 5 do 7 let. Letos junija sem pa nabavil SUUNTO Multisport pack (Suunto T3 + GPS Pod) ravno zaradi GPS-a, da lahko spremljam razdaljo na teku, kolesu in vodi (kajak). Za Polarja se takrat še ni vedelo kdaj ven pride.
Do sedaj sem zadovoljen. Edina zamira GPS-u gre zaenkrat ta, da na kolesu niha trenutna hitrost. Po kolesarskem števcu vozim recimo 30, na Suntotu pa kaže od 20 do 40. Razdalja na koncu je sicer prava, zakaj pa vmes takšna odstopanja mi pa ni jasno. Baterija v GPS-u mi zdrži kakšnih 10 ur, ti je 2 - 3 tedne pri redni uporabi.

Pa lep pozdrav.
 aless47
Zappa
Si že ugotovil kakšne težave imaš z polarjem?
Zanima me zato, ker si mislim tudi nabaviti polarja.

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA