prostor za debato o (ne le tekaški) športni opremi. obleka, obutev, pripomočki ... vprašanja, predlogi, nasveti, uporaba, ...
Sem čisti začetnik glede teka (do zdaj fitness, kolo ...)
Ko bodo temperature popustile bi začel še s tekom.

Pa me zanima kakšne nepremočljive copate priporočate.
Ne bi tekal po snegu, dežju ... Bi pa spomladi in poleti zagotovo tudi tekal zjutraj po kakšni rosni travi, po gozdu ... in ne bi rad imel takoj znotraj mokro. Hkrati bi ji pa rad tudi koristil za asfalt.

Prosim za nasvet.
Uporabniški avatar
 vencelj
Težka bo!
Za opisane razmere rabiš najmanj:
:arrow: en nepremočljiv par;
:arrow: en "terenski" par;
:arrow: en cestni par;

Torej vsaj tri različne pare superg!
Tule najdeš nekaj GTX modelov:
http://www.superge.si/html/svn/183-AA.shtml

Zanimiva je tudi tale tema:
http://www.tekaskiforum.net/viewtopic.p ... highlight=
V njej lahko prebereš, kaj in za kakšne podlage uporabljajo drugi tekači.
Toliko zaenkrat,
LP, vencelj
Uporabniški avatar
 mare
Vencelj, se ti ne zdi da malo pretiravaš? Za začetnika bo po moje čisto dovolj en nepremočljiv (rahlo) terenski copat. Pozimi bo pač oblekel toplejše nogavice, če bo sem in tja tekel malo po asfaltu superg ne bo uničil, v kakšnih prav ekstremnih pogojih (npr. pozimi na Triglav) pa začetnik najbrž tudi ne bo tekel. Sicer pa najbrž tudi ti nimaš za pasom cestnih superg in jih preobuješ ko prideš do asfalta.
Uporabniški avatar
 natasa
No, ne vem, ampak zakaj toliko parov??? Se strinjam z Maretom.
Jaz tečem vedno in v vsakem vremenu pa imam samo en "nov" par superg (navadnih) za zelo deževno pač obujem "stare". Še nikoli nisem pomislila, da bi zaradi rose imela nepremočljiv par superg :shock: .
Da si ne boš kupil nekaj parov superg potem, pa ugotovil, da jih ne potrebuješ ali boš bognedaj ugotovil, da tek ni zate, ker boš vrgel stran veliko denarja. Ti svetujem, da si najprej kupiš en par superg in potem po potrebi še kakšen dodaten par.

:wink:

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA