prostor za debato o (ne le tekaški) športni opremi. obleka, obutev, pripomočki ... vprašanja, predlogi, nasveti, uporaba, ...
 zacetnica_
Ker sem začetnik, bi vas prosila za pomoč pri izbiri tekaških čevljev in merilcev srčnih utripov.

Športno uro bi rada uporabljala za kolo in tek! Katero mi kaj priporočate:

-suunto t4
-suunto t1c
-garmin forerunner 50

ali katero drugo, ki stane nekje do 200€. Kako pa kaj garmin deluje, si je potrebno poti dodatno nalozit?

Katere tekaške čevlje pa mi kaj priporočate za nevtralno nogo in pretežno razgiban teren (asfalt in gozdne poti)? Ker je res preveč izbire.

Za pomoč se vam že vnaprej zahvaljujem!
 skorc
Garim 50 in T1 sta primerljiva modela. T4 pa izstopa. Če gledaš Suunto bi morda pogledala še T3, ki je nekoliko cenejši od T4 razlika je pa samo v coach-u (ta pa je za resne treninge bolj kot ne neuporaben).

Sam tečem na T4. Po pretečenih 2500 kilometrih je crknil pas in ura. Standardna in poznana napaka, ko se kontakti v pasu prekinejo zaradi slabe izdelave. Jaz sem to kilometrino naredil v enem letu tako, da so mi menjali v garanciji. Ko crkne naslednjič bom vse skupaj vrgel v koš in kupil Polarja RS800.

Če si odločen/a, da otaneš na suuntu glej za modeli "c". Torej t3c in t4c. Ti imajo pasove že predelane tako, da bi morali zdržati tudi večje kilometrine (dodali so neke silikonske inserte v področje povezav elektrod).

Za popolne informacije v tvojih disciplinah bo potrebo dokupiti še senzor za kolo, senzor za tek in pc-poda. Software za obdelavo podatkov je primitiven a delujoč (verjetno, bi kakšen študent računalništva naredil boljše). Verjetno pa boljši kot pri garminu? Ne vem ne poznam.

Jaz sem Suunto-ja vzel kot alternativo POLAR-ju. Nekako nisem pristaš tistega, kar se množično nosi - sem malo alter. Pa mi je sedaj žal.

Povzamimo: Če si odločen/a med temi modeli, bi jaz vzel T4c, če bi kupoval za sebe ponovno (in verjetno bom) bi vzel Polar RS800 + S1.
Uporabniški avatar
 hansol
V Intersportu dobiš do 30.04. SUUNTO T4 za cca. 120 EUR , če plačaš s pika kartico. Sam imam T6, pa nikoli ne bom izkoristil vseh funkcij. Če bi še enkrat kupoval bi nabavil T4. Ima vse, kar potrebuješ...
 skorc
Super. Jaz bi imel pa T6. A menjava pa ti doplačam razliko? :)

V račun dam manj kot leto starega T4, PC-POD-a in FOOT-POD-a, pa doplačam razliko. :)
Uporabniški avatar
 golfdelta74
imam suunto advizor,polar 625x in Garmin 405,pred tem pa se uporabljal poceni športne ure,ki so mi na začetku bile dovolj.
Jaz bi priporočal Polar 625x,ni tako draga ima pa vse kar potrebuješ za dober trening in kasnejši pregled na PC-ju :wink:

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA