prostor za debato o (ne le tekaški) športni opremi. obleka, obutev, pripomočki ... vprašanja, predlogi, nasveti, uporaba, ...
@tomaž
Mogoče sem preveč zabluzil svoj odgovor o ceni, ki sem jo pripravljen plačati. Vsekakor sprašujem tukaj za mnenje, ker bi rad kupil neke smiselne superge in ne tekal naokoli v supergah za basket oziroma allstarkah. Recimo, da bi plačal okoli 100-120€ zanje. Če se da manj, pa seveda manj. Mogoče sem samo malo skeptik glede raznih tehnoloških napredkov, ki jih proizvajalci tekaških superg ponujajo in jih tudi znajo tudi cenovno "zabeliti", jaz, ki pa nisem nek zelo zahteven tekač, jih niti ne morem dobro izkoristiti.

Drugače pa hvala še enkrat vsem za odgovore in nasvete.
lp, m
Biomiha

Glede na opisano bo potrebno iskati kompromis med blaženjem (za boljšo uravnavanje sušinacije) in stabilnostjo (še posebno, če se eno stopalo močno nagiba na notranjo stran). Kar nekaj se da rešiti tudi z pravilnejšo tehniko teka (res pa je, da je to v praksi učinkovito na začetku treninga, ko pazimo kako postavljamo stopalo).
Najbolje, je "v živo" preizkusiti modele. V četrtek 11 junijo (od 17 - naprej) bo na Kodeljevem COOPER-jev test, kjer bomo prisotni z večino blagovnih znamk in tetsnimi modeli v katerih se lahko tuid teče. Poleg tega bodo poleg tudi strokovnjaki, ki bodo predstavljali modele (Nike, Asics, Mizuno, Brooks, Salomon in mogoče še kdo). Tam se lahko v različnih modelih teče in primerja razliko med njimi.
Sicer ja je ob torkih v Ljubljani (v Kosezah, PST pri bajerju) Nike test copat kjer se prav tako da preizkusiti Nike modele.
L.P.
Superga
superga napisal/-a:Biomiha

Glede na opisano bo potrebno iskati kompromis med blaženjem (za boljšo uravnavanje sušinacije) in stabilnostjo (še posebno, če se eno stopalo močno nagiba na notranjo stran). Kar nekaj se da rešiti tudi z pravilnejšo tehniko teka (res pa je, da je to v praksi učinkovito na začetku treninga, ko pazimo kako postavljamo stopalo).
Najbolje, je "v živo" preizkusiti modele. V četrtek 11 junijo (od 17 - naprej) bo na Kodeljevem COOPER-jev test, kjer bomo prisotni z večino blagovnih znamk in tetsnimi modeli v katerih se lahko tuid teče. Poleg tega bodo poleg tudi strokovnjaki, ki bodo predstavljali modele (Nike, Asics, Mizuno, Brooks, Salomon in mogoče še kdo). Tam se lahko v različnih modelih teče in primerja razliko med njimi.
Sicer ja je ob torkih v Ljubljani (v Kosezah, PST pri bajerju) Nike test copat kjer se prav tako da preizkusiti Nike modele.
L.P.
Superga

Se popolnoma strinjam kar se tiče da je potrebno narediti kompromis.Ta kompromis pa dosežeš da probaš par parov copat te ali one znamke ki so namenjeni obema problemoma vsaj delno.Potem pa vidiš najbolj realno kaj je dobrega za tvojo nogo!
Lahkoten korak še naprej!
Potem kupi 1 supinatorski in en pronatorski par in uporabljaj samo po en copat, za drugega pa najdi antipodnega tekača. Glede na celopaniko okoli pronacije boš hitro našel tudi takega. Morda pa celo takega, ki bo imel pronacijo in hkrati supinacijo na isti nogi. :D
Zdaj pa povsem resno. Začel sem teči pod nadzorom trenerja. Ko je snemal našo tehniko teka iz vseh možnih kotov, pri analizi za 20 ljudi ni niti enkrat omenil pronacije ali supinacije, kar nekajkrat pa stabilnost copata in vzmetenje.

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA