prostor za debato o (ne le tekaški) športni opremi. obleka, obutev, pripomočki ... vprašanja, predlogi, nasveti, uporaba, ...
Letos sem začel malo bolj resno teči (beri: bil sem v Radencih, pripravljam se za LM) in sedanji Suunto T1 mi ne zadostuje več.

Iščem uro, ki bo imela HR, GPS za kilometre in hitrost, kalorije in podobno šaro. V ožji izbor sta prišli dve: Polar FT80 s Foot Podom G1 in Garmin Forerunner 405 HR.

1. Zanimajo me predvsem vaše izkušnje z eno ali drugo uro (prijaznost do uporabnika, povzeljivost s PC-jem, trajanje baterije, dodatne funkcije za treniranje,...), čeprav se malo nagibam k 405-ki, saj ima GPS vgrajen.

2. Pri 405-ki pa me moti še nekaj; na nekaterih straneh prodajajo 405, drugje 405 HR, pri obeh pa piše, da ima senzor za HR, čeprav je 405 HR dražja. V čem je fora?

Hvala za odgovore,
Jure
O sami 405-ki je odprta precej obširna tema. Sam sem tudi njen lastnik kakšne 3 mesece in sem z njo zadovoljen. Tiste funkcije, ki jih uporabljam delujejo brezhibno!
Polarja pa ne poznam, zato ne morem dati primerjave!

lp
@jskraba: 405 nima pasu za merjenje srčnega utripa, model 405 HR ga ima, poleg tega pa imaš še CX verzijo s predelanim programom in enakimi fizičnimi značilnostmi... Zato se razlikujejo v ceni. Več dodatkov, višja cena...
Posebnost Garminov je "navidezni partner".

FT80 s tekaškim senzorjem G1 ni ravno primerljiva ravno zaradi zunanjega senzorja.

Še kak podatek o ceni bi koristil. Koliko funkcij ima Polar FT 80 ne vem. Verjetno neke preproste intervale. A to je predvsem ura za feminilno ciljno publiko zaradi simpatičnega videza, za telovadbo in ne izključno za tek. Tekaški modeli imajo oznako R. (100, 200, 300, 400 in nekatere 800, ki padejo že v multisport verzijo)

O Garminu obstajajo najmanj tri teme. ;)

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA