prostor za debato o (ne le tekaški) športni opremi. obleka, obutev, pripomočki ... vprašanja, predlogi, nasveti, uporaba, ...
Uporabniški avatar
 mcride
Zdravo,

Začenjam se ukvarjati s tekom, pa me zanima če mi lahko kdo priporoči kak kakovosten tekaški copat, se pravi po vaših mnenjih najboljše razmerje "kakovost"/cena.

Ukvarjati se mislim za začetek predvsem rekreativno, teren trava, pesek, asfalt. Tek mi ni ravno tuj, sem se ukvarjal nekoč z atletiko..., izgubil sem predvsem kondicijo in pridobil kg :P

Kot sem slišal od znancev so mi svetovali mizuno.

Torej kak model od mizuno-ta? Imam obrabo pri teniskah na zunanji strani+ tega nizek nožni lok, spadam pa v razred "srednje težki tekači" , torej morajo biti prilagojeni temu. Rad imam, da teniske nimajo "lufta",da mi sedejo po nogi, morajo biti pri tekaških spredaj kaj prostora, za prst?

Hvala za priporočila/odgovore...

lp
Uporabniški avatar
 jole
Najbolj važno je, da ti copat paše po nogi, firma ni važna. To, če ti je nekdo rekel, da so Mizuno super, to velja za njega, za tvojo nogo pa je lahko povsem drugače. Če boš npr. primerjal copate različnih proizvajalcev, ki ti po dolžini isto pašejo, bojo skoraj zagotovo različni po širini, po tem kako ti oprimejo okoli narta, okoli pete, idr...Včasih je razlika tudi med različnimi modeli istega proizvajalca. Kar se tiče dolžine pa je res, da moraš imeti spredaj za en prst prostora. Glede na tvoje karakteristike (supinator, ne prav lahki tekač, začetnik) bi nekako bili dobro blaženi modeli, kot so Nike Vomero, Nike Pegasus, ASICS Nimbus, Brooks Glycerin, Adidas Response Cushion...
Uporabniški avatar
 MojcaG
mcride napisal/-a:Se pravi najbolje obiskati kak hervis, tomas sport; pa testirat na stezi??

lp

Hervisi dvomim, da imajo stezo. Tomas sport pa ja.

Pa še nekaj - obraba tenisk ni pravi pokazatelj supinacije/pronacije (zvračanja gležnja pri dotiku stopala s tlemi). Sama imam večino čevljev obrabljeno na zunanji strani, sem pa zelo močan pronator. Tako da obvezno test s snemanjem, da ne boš kupil narobe superg :)
Uporabniški avatar
 bluegreen
mcride napisal/-a:Zdravo, torej sem pronator; sprobal sem nike, mizuno, asics... najbolj mi nekako ustrezajo MIZUNO WAVE INSPIRE 6:
http://www.mizuno.eu/eu-eng/detail/runn ... inspire-6/

ima kdo že izkušnje z njimi, bi bile priporočljive za mene?

lp

Ker sem ravno danes bil pri ortopedu na meritvah zaradi staknjene poškodbe mečne mišice oz. Ahilove tetive zgoraj, sem glede na ugotovitve ortopeda dobil po rač. izračunu med drugim te copate, katere bi mi naj najbolje ustrezale.

V to kategorijo spadajo še:
- ASICS GEL-DS TRAINER 15
- NIKE LunarElite+
- SAUCONY Grid Tangent 4
- MIZUNO Wawe Eliksir 5
- NEW BALANCE MR 760
- NEW BALANCE MR 905
- PEARLIZUMI Syncro Pace 3 (meni neznana znamka)

Če si prepričan, da so tvoje stopalo, postavljenje nog ter druge lastnosti primerne za copat, katerega si omenil, ti predlagam da sprobaš še ostale znamke in modele in se odločiš za najbolj optimalne med počutjem/kvaliteto/ceno.

Osebno me najbolj vlečejo najkice, ker so zelo lahke in udobne, zagotovo bom pa jih sprobal čimveč iz tega seznama.

Veliko uspeha pri izbiri, ker če ne boš izbral prave, te znajo zaj... poškodbe. :--(
Uporabniški avatar
 mcride
NIKE LunarElite+ sem probaval in še druge NIKE modele, vendar je problem, ker nimajo vmesnih številk...+ tega mi je noga nekako "poplesavala" levo-desno; drugače so pa res vredu(ne vem kak bi bilo po teku); vendar menim da je mizuno boljši; MIZUNO Wawe Eliksir 5 so pa za lažje tekače; "naslednjik" je pa ravno inspire 6, ki je zdaj nov model..

lp
Nazadnje spremenil mcride, dne 08 Apr 2010, 00:03, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
 SpEkTr
Evo danes bil v tomas športu v City parku, tekel 2 minutki na stezi, rahla pronacija (desna noga malce bolj, mogoče zaradi poškodbe tetive,.), kupil Mizuno wawe inspire 6 in vse kar lahko rečem je 'bomba'!!

Lahek, stabilen, zellooo zračen,...priporočam! :)
Uporabniški avatar
 mcride
SpEkTr napisal/-a:Evo danes bil v tomas športu v City parku, tekel 2 minutki na stezi, rahla pronacija (desna noga malce bolj, mogoče zaradi poškodbe tetive,.), kupil Mizuno wawe inspire 6 in vse kar lahko rečem je 'bomba'!!

Lahek, stabilen, zellooo zračen,...priporočam! :)

Se strinjam ;) :mrgreen:

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA