prostor za debato o (ne le tekaški) športni opremi. obleka, obutev, pripomočki ... vprašanja, predlogi, nasveti, uporaba, ...
 RAJZL
Naši odgovori zagotovo ne bodo kaj prida. To pa preprosto iz tega razloga, ker smo na tam področju (v veliki meri) popolni amaterji, ki v glavnem nimamo pojma o tekaških stazah, saj so naše zunaj v naravi. Le tistih izgovorov o temi in slabem vremenu se moraš znebiti, pa bo. Nekje sem enkrat slišal, da slabega vremena za tek ni, so le neprimerna oblačila. Kot je kolega v prejšnjem postu napisal, primerno se je treba obleči, pa ni nobenega problema. Navsezadnje nas je 15.000 napol golih tekalo po LJ pri šestih stopinjah celzija, pa nisem nikjer zasledil, da bi koga pobralo :wink: .

LP Zlatko-RAJZL
Uporabniški avatar
 Radolca
vsak naj sam naredi to kar mu najbolj ustreza in odgovarja. tule samo trosimo nasvete in svoje misli.
tako približno, kot je stara kost v drugi temi napisal: tisti, ki želi teči in pri tem zna uživati, bo šel ven tečt, v naravo, na zrak. in ne bo švical doma v zaprti sobi.

gr1cko, stvar uzemi v svoje roke in kupi stezo, če jo želiš.

jaz osebno ne bi šel v tako stvar, ker bi bila po pol leta to za mene neuporabna stvar :D
Tudi moj nasvet gre v smeri:
Vreme je le informacija, kako se moraš oblečti.
V vsej tekaški karieri me mraz še ni ustavil, tema tudi ne, edino en PST sem enkrat pred leti pregazil. ker je bilo pol metra snega in sem bil drugopristopnik, prvopristopnik pa je imel za malenkost daljši korak.
Glede steze za v sobo pa nimam pojma, če bi bilo tako kruto bi raje okoli bližnjega bloka tekal.
Glede oblačil so ti že vse napisali, jedrnat je napial, kar bi ti tudi sam svetoval.
Slabo vreme je pa ves čas, enkrat prevroče, drugič prehladno, pa relativna vlažnost ni prava, pa včasih dežuje ...
Če mislita, da vama tekaška steza ustreza (in si jo lahko privoščita), si jo tudi kupita!

Jaz vaju dobro razumem ... so radosti teka pozimi, ampak so pa tudi negativne strani (led pod novo zapadlim snegom - pa se izogni poškodbi, če ti uspe). Moj oče je kupil tekaško stezo že veliko let nazaj (VELIKO!!!) in jo še danes uporablja. Res je, da pride obdobje ko je samevala tudi eno leto ... potem pa pride obdobje, ko smo jo uporabljali vsi trije člani družine.

Ni nujno, da Vama bo končala kot obešalnik oz. krama, ki zavzema prostor po hišici. :wink:
 brezlj
Tudi moje mnenje je, da je slabo vreme za tiste, ki tečejo notri in ne v naravi. Samo če pogledam eno takole vreme ki ga sicer objavljajo na različnih spletnih mestih, potem kaj hitro lahko ugotovimo, da se lahko tečt odpravimo tudi na drug del Slovenije, če nas dež in nekoliko nižje temperature ovirajo pri teku. Sam tečem že precej let in vedno zunaj in če mi neki dan pač ne paše oblačno vreme, grem iz Ljubljane na Primorsko, pa še lokacijo menjam, ni lepšega od tega. Nikakor pa nikoli ne tečem doma, ker je živi dolgčas.
 GR1CKO
Lep pozdrav vsem skupaj in najprej seveda hvala za vsa mnenja.
V tem času sva že nekajkrat tekla zunaj. (Tudi ko je bilo 10°C in trda tema)
Kot zgleda je potrebno samo začeti, kajti potem dejansko vidiš, da se da...
Opremo za tek pa počasi dokupujeva, kolikor je še nimava. trenutno nama manjkata naglavni svetilki v ustrezni jakosti za tek po nasipu ob potoku. Aktualni favorit je Zweibruder LED lenser H7 za 45€.

Se javim, ko bodo temperature pod ničlo in nove izkušnje s tekom :-)

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA