- 16 Okt 2012, 16:49
Lahko greš pogledat tudi v Intersport, tam je Nike LunarFly3 model za 80 evrov in pogledaš, kako ti sede. Potem je še Tomas sport, tam imajo sedaj tudi znižanja, je pa res, da je že malo pozno in je morda veliko modelov šlo (na superge.si lahko pogledaš zaloge posameznih modelov po lokacijah). V Hervisu sam nikoli nisem našel kaj zanimivega.
Glede tega blaženja in podpore se zaenkrat sam ne bi tako sekiral - če si imel tiste dvoranske copate in te ni nič bolela noga, potem lahko verjetno tudi tu vzameš en normalen nevtralen copat ali pa copat ki gre minimalno v smer pronacije. Prodajalcev ne preveč poslušat, vsaj tako so moje izkušnje, ker se ti velikokrat zgodi, da ti podajo skupek ustaljenih mnenj in rečenic, ki lahko veljajo, lahko pa tudi ne (meni so recimo rekli, da rabim čevlje za pronatorje, zdaj pa čisto dobro tečem tudi v nevtralnih čevljih, slišiš pa tudi marsiaktere druge zdravorazumske ali pa tudi čisto napačne stavke glede tehnike teka ipd. --- seveda je to le moj anekdotični primer). Če bi rad vedel kaj več o supergah, malo poglej na internetu in po forumih ali pa po straneh katerih od večjih proizvajalcev copatov, kjer imajo vse razloženo.
Glede velikosti copata pa pač sam presodi, koliko rabiš - jaz sem imel od enega pa do dveh palcev na roki prostora in obakrat je šlo, je pa res, da če imaš preveč velike copate, zna peta drset in moraš potem do zadnje luknje vezalke navezat, kar ponavadi reši problem