prostor za debato o (ne le tekaški) športni opremi. obleka, obutev, pripomočki ... vprašanja, predlogi, nasveti, uporaba, ...
Pozdravljeni!

Imam nekaj problemov z delovanjem naprave. Velikokrat se mi zgodi, ko ga prižgem G3 utripneta obe lučki, nato pa ne začne utripati rdeča lučka za iskanje satelitov. Občasno na začetku utripne samo 1x in nato ne išče več. Če ga resetiram, ne pomaga, moram vzeti baterijo vzeti za nekaj sekund ven.

Kakšne imate izkušnje z senzorjem v mrazu (pod -10)? Uporabljate kakšne posebne baterije ker meni se po nekaj minutah ugasne.

Moti me tudi, da mi v programu ne pokaže koliko je še polna baterija, kaže ves čas polno. Mogoče imam kaj narobe nastavljeno?

Ima še kdo podobne probleme?

Hvala za pomoč in lep pozdrav!

Luka
GPS senzor G3 uporabljam eno leto, brez problemov :D, držim pa se ustaljene prakse, da na začetku tipko za vklop držim pritisnjeno toliko časa, da zelena lučka utripne 5x, nato se prižgeta obojestranski rdeči lučki ki pričneta utripati (uporabljam varčevalni način) :!:

Senzor nato postavim na prosto, da najde satelit. To se zgodi v 5-10 sekundah, ne glede na vreme. Oblaki, megla, dež ipd mu ne pridejo "do živega".

Uporabljam AA baterije ki se polnijo. Baterija zdrži cca 10 ur (6-7 treningov).

Upam, da sem ti kakorkoli pomagal, če zadeva vseeno ne bo delovala v redu, predlagam servis.

Lp
Koci hvala za hiter odgovor!

Sem poiskusil po tvojem postopku. Lučki utripneta (sicer, zeleni, kljub temu da sem držal 5 utripov), nato pa ne začne utripati lučka za iskanje satelitov.
Pri temperaturah pod ničlo se utegnejo pojaviti težave z akumulatorskimi baterijami. To mislim nasplošno in je lahko odvisno od napolnjenosti aku. baterije in od znamke. Mlacar, takrat predlagam, poskusi z alkalnim baterijskim vložkom.
mlacar napisal/-a:Pozdravljeni!

Imam nekaj problemov z delovanjem naprave. Velikokrat se mi zgodi, ko ga prižgem G3 utripneta obe lučki, nato pa ne začne utripati rdeča lučka za iskanje satelitov. Občasno na začetku utripne samo 1x in nato ne išče več. Če ga resetiram, ne pomaga, moram vzeti baterijo vzeti za nekaj sekund ven.

Kakšne imate izkušnje z senzorjem v mrazu (pod -10)? Uporabljate kakšne posebne baterije ker meni se po nekaj minutah ugasne.

Moti me tudi, da mi v programu ne pokaže koliko je še polna baterija, kaže ves čas polno. Mogoče imam kaj narobe nastavljeno?

Ima še kdo podobne probleme?

Hvala za pomoč in lep pozdrav!

Luka

Živjo.

Ne bi mogel bolje opisati mojih problemov z G3, kot si jih ti. Kako si takrat rešil problem?
Zavidam Kociju in njegovemu zadovoljstvu. Glede na opis problema bi lahko bila težava tudi v slabih baterijah. Sam jih polnim na nekem ultrapametnem polnilcu, pa mi pri nekaterih akumulatorjih že po par polnjenjih sporoča, da so zanič in jih ne more napolniti. Kakšne od teh lahko potem napolnim na "neumnem" polnilcu, kakšne pa so za smeti.

Sam sem podobno nezadovoljen s Polarjem. Če se omejim samo na G3, pri meni išče satelite včasih tudi več minut, vedno dlje kot minuto. Glede na informacije iz enega linka prej, je čas daljši pri menjavi baterije ali večji spremembi lokacije. Ker se mi ne da na mrazu čakati, da se bo senzor zbudil, sem začel pred tekom senzor vklapljati na balkonu, ali pa še raje vso šaro pustim kar doma.

Indikatorja napolnjenosti baterij ne poznam (prosim koga, da sporoči, kje je to). Če se ne motim, bi utrip zelenih lučk ob vklopu moral pomeniti, da so baterije dobre. Meni včasih potem niti toliko ne trajajo, da bi našel satelite. Bi pa moralo v skladu z navodili opozoriti na nisko stanje baterije med uporabo. Mene opozori le včasih, pa še to je potem čas do izključitve zelo različen, vedno pa prekratek, čeprav uporabljam enako ali celo isto baterijo.

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA