prostor za debato o (ne le tekaški) športni opremi. obleka, obutev, pripomočki ... vprašanja, predlogi, nasveti, uporaba, ...
Zanima me, ce ima kdo izkusnje s cevlji La Sportiva Bushido in La Sportiva Ultra Raptor GTX?

http://www.iglusport.si/nizki-cevlji/bushido
http://www.iglusport.si/cevlji-sportni-ultra-raptor-gtx

Uporabljal bi jih za bolj enostavne hribovske proge kot npr. Kredarica iz Krme ali iz pokljuske ali bohinjskih smeri, ali pa npr. Kamnisko Sedlo do Planjave in podobno.

Bolj mi je sicer vsec La Sportiva Raptor GTX, ker je tudi Goretex. Vecja teza me ne skrbi, ker ne mislim hoditi po tekmovanjih, ze sedaj pa uporabljam precej tezje visoke cevlje. Kot slabost tega pa po slikah vidim, da spredaj ni tako zasciten kot Bushido. Bushido izgleda, kot da ima precej bolj zascitene prste. Pogosto, se posebej, ko sem ze utrujen, se mi zgodi, da po nesreci brcnem v kak kamen in je res bolje, ce je spredaj zasciten. Jekleni cepi mi ni so plus, ker bi pozimi in v ledu uporabljal visoke cevlje za v hribe, po potrebi z derezami.

La Sportiva Bushido se mi zdi boljsi le po tem, ker izgleda, da so prsti spredaj bolj zasciteni. Minus se mi pa zdi, da podplati niso tako debeli kot pri Raptor GTX. Debelejsi podplati so mi precejsen plus pri hoji po bolj kamnitem terenu kot npr. iz Krme proti Kredarici.

Nimam pa s temi cevlji nobenih izkusenj zato sprasujem za dodatne informacije. Doslej sem za po hribih uporabljal le visoke cevlje.

Poleg tega me se zanima, kaksne nogavice nosite s taksnimi cevlji. Bolj tekaske ali mogoce bolj debele?
Nazadnje spremenil apprentice, dne 15 Avg 2015, 12:59, skupaj popravljeno 1 krat.
Jaz imam Bushido model. Menjal sem prejšnje Salomon Wings.

Kar se mene tiče, sem zelo zdovoljen. Oprijem za hribe imajo super. So pa malo trši, kar nekatere precej moti, apak meni je ok, ker se mi zdi, da imam več občutka, kam stopim. Glede zaščite prstov ne bi vedel, meni se to z udarjanjem v kamen kar dogaja, samo nisem nikoli iskal boljše zaščite za prste. Pač malo zakolnem in grem dalje :D

Zadnji mesec so bili 1× na Triglavu po Tominškovi in 2× iz Krme, ki jo ravno omenjaš. Brez problema, na skalah držijo kot zalepljeni. Moja naslednja izbira bodo najvrjetneje prav tako Bushido.

Nogavice pa nosim navadne tekaške. Edino mogoče res ne tiste ultra tanke, ker se bojim žuljev.

p.s.: se jih da dobiti kje drugje precej ceneje.
Sam imam tudi Bushido model. Copat je odličen na suhem kamenju, v blatu in travi, zdrsne samo na mokri gladki skali. Zelo natančen copat glede oprijema gležnja, ozek in lahek. Ko ga dobro zategneš, se ne premakne na nogi. Podplat pa tanek, tako da imaš občutek podlage, meni je to plus. In mala višinska razlika peta - prsti, ravno še dovolj za pristanke na peti pri teku navzdol.
:wink:
Zaščita na ultra raptorju spredaj čisto zadostuje, čeprav se ti mogoče na pogled zdi manjša. Moja dva para sta imela že kar precej bližnjih srečanj s skalami.
Imam oboje, z in brez GTX membrane. Goreteksova verzija je za poleti enostavno pretopla.
Nazadnje spremenil Loni, dne 15 Avg 2015, 21:15, skupaj popravljeno 1 krat.
Loni napisal/-a:Zaščita na ultra raptorju spredaj čisto zadostuje, čeprav se ti mogoče na pogled zdi manjša. Moja dva para sta imela že kar precej bližnjih srečanj s skalami.
Imam oboje, z in brez GTX membrane. Goreteksova verzija je za poleti enostavno pretopla.

Glede GTX se povsem strinjam, da je pretoplo.
O GTX sem razmisljal bolj zato, ker sem zadnja dva tedna precej hodil zjutraj na Kamniski vrh in naprej na Krisko planino. Zjutraj je bila na vrhu trava zelo rosna.

Mogoce bi moral kupiti enega z in enega brez GTX. Ali pa enega Bushido in enega Raptorja GTX.
Nazadnje spremenil apprentice, dne 15 Avg 2015, 21:44, skupaj popravljeno 1 krat.
nepot napisal/-a:
andrejl napisal/-a:p.s.: se jih da dobiti kje drugje precej ceneje.

Kje pa, če ni skrivnost? hvala

So že drugi napisali. Nisem vedel, ali lahko direktno napišem, da me ne bo kdo obtožil delanja reklame. :)

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA