prostor za debato o (ne le tekaški) športni opremi. obleka, obutev, pripomočki ... vprašanja, predlogi, nasveti, uporaba, ...
#339720
Jaz bom pavšalno napisal (prave podatke bi moral po tabelcah iskat :)) za znamko brooks:
- Ghost 6 (2 para) in ghost 7 (2 para) po med 1900 in 2200 km
- Racer ST (2 para) 1800 km

In ne bi bil nobeden še nujno za v smeti :)

Lp
#339747
Vau, eni pa res imate kilometražo :D
Pri meni je tako: teža cca.75kg, copat neham uporabljati po občutku, in sicer ko se podplat "usede" in izgubi učinek blaženja. Če potipam z roko je na notranji strani podplata takrat že začutiti kar otipljive vdolbine, kar je za mene znak, da je podplat že zdeformiran in stopalo ne leži več optimalno. Drugače je na zunaj blago še celo in tudi spodnja stran podplata ni še zelo hudo znucana. Kilometraže so naslednje:
Brooks Ghost 3 - 900km
Mizuno Wave Rider 2x - 950km
Adidas Glide 4 - 1250km
Nike Pegasus 29 - 1300km
Adidas Boston - 1100km (še v uporabi, a so pri koncu)
#339750
Upam, da tudi avtomobilske gume ne menjate komaj takrat, ko vam se strgajo.
Noge so preveč vredne, da bi tako dolgo čakal na zamenjavo copat :).
#339752
StaraKost napisal/-a:Upam, da tudi avtomobilske gume ne menjate komaj takrat, ko vam se strgajo.
Noge so preveč vredne, da bi tako dolgo čakal na zamenjavo copat :).

Na koliko km (in kaj) pa naj menja tisti, ki teče bos ali pa z "barefoot" copati?
#339756
Pri barefoot oz minimalističnih copatih ni razloga za menjavo - podplat ni blažen, nobenih "tehnologij", zelo kvaliteten in nima se kaj uničiti. Strga se pa zgornji del.
Vpliv na telo je enak pri novih ali pri 2000+km.
#339757
tadejz napisal/-a:Pri barefoot oz minimalističnih copatih ni razloga za menjavo - podplat ni blažen, nobenih "tehnologij", zelo kvaliteten in nima se kaj uničiti. Strga se pa zgornji del.
Vpliv na telo je enak pri novih ali pri 2000+km.

Ravno to sem hotel s svojim "vprašanjem" povedat :D
#339759
Kvalitetni copati zdržijo kar lepo kilometrino. Treba je vedeti, da s kilometri podplat precej otrdi in s tem izgubi sposobnost dobrega blaženja, kar ima negativne posledice na sklepe in ligamente.
Po 600 do 800 km je copat, kljub vizualnemu dobremu stanju, primeren še za sprehode, delo v vrtu in podobno.
Nikoli nisem dočakal, da bi se mi copat razpadel. Po letu-dveh jih prodam za simbolično ceno, pa še prostor v omari se mi sprosti za nov par.
#339767
Največ so "zdržale" Asics Kajano 18 2450 km in so še vedno za sprehode, so se pa dolgo držale Asics 2160 1930 km pa tudi 2140 so zdržale 1750 km. Tako ostajam zvest Asicsu še naprej.
#365310
Ponovno odpiram temo o uporabi copat. sam ugotavljam, da zadnja leta vedno bolj uporabljam Adidaske, Na primer Supernova ima že 2200 km pa je še vedno v uporabi, no podplat pa kaže da jih bo zamenjati, pa tudi ostali modeli Adidasa so zdržali vsi preko 1800 km.
#365315
Po asfaltu in makadamu opravim manj kot 5% svojih kilometrov, tako da vsak čevelj zdrži pri meni zdrži max 1200 km, dokler ga ne uničim. Ali se obrabi podplat, tako da ni nobenega oprijema, ali pa se pojavijo tako velike luknje, da se mi med tekom nabirajo kamnečki v supergi. Spadam med XXl tekače, po višini in po teži, zato svoje čevlejce izpostavljam izjemnim :-- silam. Velikokrat uporabljam kar cestne superge tudi za tek po gmajni, seveda take čevlje uničim še dosti prej (Hoko sem uničil pred mejo 400 km). Nad 1000 km sem opravil z Adidasom Kanadio 7 in 8, sedaj nvm zakaj jih ne delajo več. Njihov Traxion podplat je bil v primerjavi z današnjim Contientalom raketa vs traktor, po istih potem sem Continental gumo zribal do ravnega že po cca 500 km, emdtem ko je bil traxion kot nov še po več kot 1000km. Za poceni varianto so se odlično obnesle tudi Asics gel sonoma 2 in 3, sedaj razmišljam da bi vzel 4. Sicer mi ne pašejo na nago ker so nekoliko bolj ozki, ampak za kakšne krajše teke do 20 km so tudi okej. Pozitivno sem bil presenečen nad Salmingom distance 2 (se mi zdi), glede na to da imajo samo 4mm padec in so namenjeni za cestne teke nimajo po več kot 1000 km lažjih trailov niti ene luknje, sem jih pa vseeno upokojil in jih uporabljam le še za spravilo sena :lol: Pozitivno sem bil presenečen nad Nikom Wildhorse 3, so tudi zdržali krepko nad 1000km, sedaj imam prvič tudi Inov8 in me prav zanima kako se bodo kaj obnesli, saj so bili to do sedaj moji najdražji copati.

Lepo prosim napišite še ostali kakšen uporaben predlog... Jaz za enkrat še malo preizkušam znamke, da vidim kaj mi paše in kaj ne. Problem je v tem, da imam veliko nogo in redko katera znamke izdeluje trail copate v številki 50eu... Zato velikokrat izberem kar cestne superge, saj je večja izbira in tudi cene so za mojo velikost zelo ugodne... :FO:

Lp

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA