prostor za debato o (ne le tekaški) športni opremi. obleka, obutev, pripomočki ... vprašanja, predlogi, nasveti, uporaba, ...
#368552
Pozdravljeni, prišel je čas nakupa prvih resnejših tekaških copat (do sedaj sem uporabljal salomon speedcross) in se odločam med tema dvema modeloma:

https://www.extremevital.com/sl/running/tekaski-cevlji-new-balance-880v10-p-32884.html

https://www.tomassport2.si/Mizuno/wave-shadow-4-mizuno-15672913/

Sem relativen začetnik, v letu 2021 imam pretečenih 70 kilometrov, razdalje, ki jih tečem so v rangu 5 kilometrov, tek približno 5x na teden (cca. 25km), podlaga beton/makadam, teža 70 kg, nevtralen korak oz. rahla supinacija. Nameravam iti počasi do 10km ampak zaenkrat še nimam nekih ambicij po kakšnih polmaratonih/maratonih.

Katere od teh dveh naj vzamem?
PS je bolje vzeti pol številke večje kot siceršnje športne copate? (To mi je danes rekel v Extremevital)

Hvala za pomoč in lep pozdrav vsem
#368562
Glede na to, da si začetnik, izbiraš med dvema povsem različnima modeloma. NB je nekoliko težji od Mizuna, je pa prav gotovo boljša izbira. Namenjen je vsakdanjim tekom, je dovolj blažen. Mizuno wave Shadow pa je tekmovalen copat ali za hitre treninge, kar pa kot začetnik še ne rabiš.
Sam sem imel Shadow 2 in sem bil z njimi zadovoljen. Zdaj uporabljam Mizuno Wave Rider TT, bolj primerni za daljše teke. Všeč mi je, ker ima podplat za cesto in neurejeno podlago, tako da jih uporabljam tudi za lažje trail teke.
Salomon SpeedCross je pa povsem trail copat.
#368567
Hvala za povratne informacije.Če bi videl post prej bi vzel NB, tako pa sem bistvu sem nabavil Wave Shadow 4 (preden je bil objavljen tvoj odgovor) in sem v njih odtekel že prvi tek - 6.5km po mešani podlagi asfalta in makadama. V primerjavi s Speedcross 2 (trail kot si povedal) so definitivno hitrejše, bolj energične, je pa res da niso izjemno blažene. Zdaj Speedcross uporabljam izključno za makadam/polje, bi sicer že nabavil tudi 880v10, a bi bilo 180 eur za teniske+180 za kolo (servis pred sezono) malo prehud udarec za budget, tako da nameravam v drugi polovici marca nabaviti še NB in jih uporabljat kot primarne copate za trening/vsakodnevni tek.
#368569
za urejene podlage, asfalt, makadam, utrjene gozdne poti so tudi hoka clifton super copati za vsakdanji trening tek....so precej blaženi in stabilni...to govorim iz svojih izkusenj....

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA