prostor za debato o (ne le tekaški) športni opremi. obleka, obutev, pripomočki ... vprašanja, predlogi, nasveti, uporaba, ...
 marko3
tudi sam sem zamenjal znamko pred zimsko sezono... adidas --> nike.
po zacetih tezavah s pegasusem, ki ocitno niso bile samo moje, copatov danes ne bi zamenjal za noben denar! pohvalil bi predvsem blazenje, ki pri mojih skoraj 2m in temu primerni telesni tezi odlicno opravijo svoje delo. ahilovi tetivi, ki sta me a prej po treningu kot za stavo opozarjali na pretecene kilometre se kar nekaj casa, sta sedaj lepo tiho... :)
 superga
Menjava firme je večkrat lahko težava. Prav zato sedaj nekaj proizvajalcev (npr. Nike in NB) delajo modele, ki so v kolekciji vsaj 18 mesecev. Tako imamo možnost dalj časa uporabljati isti model. Najbolj uspešni modeli se tudi kasneje le malo spreminjajo. No pa to ni tema odgovora.
Največkrat je manjava obutve problematična zato, ker "stari2 model uporabljamo zelo dolgo časa. Življenska doba copat je od 500 do največ 1000km ! Odvisno od modela, teže tekača in še veliko faktorjev. Res jih nekateri ne uničimo tako hitro in jih zato uporabljamo dokler niso uničene. To pomeni, da se nepravilnosti noge prenašajo na obutev, ki to še poveča. V tem primeru imamo težave z vsakim drugim modelom, ki ga obujemo !!
Na začetku mojih tekaških izkušenj sem tudi sam imel podobne težave. Sedaj uporabljam vsaj DVA različna modela in jih menjam glede na trening. "Porabim" isto parov copat letno kot prej, noge pa se počutijo veliko bolje. Ker imam možnost testiranja raznih modelov lahko povem, da zadnjih nekaj sezon nisem našel copata s katerimi bi imel podobne težave.
Potem je tu še oblika stopala. Pomembno je izbrati model, ki je ustrezen našemu stopalnemu loku in načinu teka, Veliko na to temo sem napisal v enem od prejšnjih POLET-ov. Trenutno pa pripravljamo prvo TEKAŠKO TOČKO, kjer se da izmeriti stopalo, preizkusiti obutev na tekaški stezi ....
Z odgovorom žal nisem rešil vašega problema, mogoče pa bo kdo, ki spremlja to temo našel kakšen koristen nasvet, da se izogne podobnim težavam.
Superga
 Stane
tudi jaz bi dodal svoje opažanje, svoje prve pegasuske (tudi moje prve prave tekaške copate) sem nabavil prejšnji petek jih testiral v soboto in nedeljo, danes sicer že prehlajen :D in ugotovil da mi levi copat ustreza popolnoma pri desnem pa se mi peta nikakor ne "usede" pravilno plus bolečina na prednjem delu nožnega loka. Vaše izkušnje so mi pregnale prvi strah, da je model neprimeren bom pa tudi poizkusil z drugačnim načinom zavezovanja in mogoče tudi z drugim vložkom. Najbolj mi je pa pri teh supergah všeč ravno njihovo blaženje.

Posebaj pa vsem članicam foruma voščim 8. marec dan žena!
Uporabniški avatar
 mujcika
Stane napisal/-a:tudi jaz bi dodal svoje opažanje, svoje prve pegasuske (tudi moje prve prave tekaške copate) sem nabavil prejšnji petek jih testiral v soboto in nedeljo, danes sicer že prehlajen :D in ugotovil da mi levi copat ustreza popolnoma pri desnem pa se mi peta nikakor ne "usede" pravilno plus bolečina na prednjem delu nožnega loka. Vaše izkušnje so mi pregnale prvi strah, da je model neprimeren bom pa tudi poizkusil z drugačnim načinom zavezovanja in mogoče tudi z drugim vložkom. Najbolj mi je pa pri teh supergah všeč ravno njihovo blaženje.

Upam, da ni kaj narobe s parom. Ko sem si superge Nike Pegasus kupovala jaz (prejšnji četrtek na Čopovi), sem naletela na par z napako. Desni copat se je obnašal podobno kot opisuješ. Če si ne bi pred tem obula že eno številko manjših, tega še opazila ne bi. Ko sem prosila drug par, je bilo z njim vse OK.

Čeprav sem prodajalca na to opozorila, so ga dali nazaj na svoje mesto v skladišču :? Da ga nisi sedaj ti dobil :?: Samo za orientacijo, številka je bila UK 6. No, kakorkoli že, obstaja verjetnost, da je nekaj narobe s copatom, ne pa z lego tvoje noge :!: :!: :!:

Pozdravcek
Uporabniški avatar
 Stane
Živjo!

Hvala ti za informacijo sedaj me je črviček dvoma začel gristi :D Sicer sem superge (št.44) kupil v Nike shopu tako, da ne gre za isti par.
Drugače sem jih bil pa tako vesel, da te težave nisem opazil ali pa ji pripisal prevelik pomen. (zelenec pri nakupovanju superg :D )
Da pa še izrabim priliko in izrazim zadovoljstvo nad ekipo trgovine, ki si je vzela čas in mi pomagala pri izbiri tako, da sem se res dobro počutil pri njih.
Mislim, da sem za zamenjavo že prepozen, tako, da bom poizkusil z načinom zavezovanja ter drugimi vložki če ne bo šlo drugače.

Lep pozdrav
Nazadnje spremenil Stane, dne 08 Mar 2005, 11:58, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
 mujcika
mujcika napisal/-a:Da ga nisi sedaj ti dobil :?:

Sem pozabila povedat, da je bil to ženski model :)
Uporabniški avatar
 Stane
:D Sedaj pa ni več dvoma.
 Ninocka
Mujcika, upam, da se bo tvoj odnos s Pegasuskami unesel. Lahko je bil samo "šok" za nogo po dolgi navajanosti na drugačne copate, lahko pa gre res za trajno "nesimpatijo". Smo pa forumovci pravi dokazi, kako je vsaka noga unikatna in kaj je dobro za enega (ali večino) je lahko prava kalvarija oz. celo vir poškodb za drugega.

Sama sem pred dobrim mesecem začela občasno teči z Nike Pegasus. Sicer super zadovoljno večinoma tečem Mizunkah (Wave Rider) in po novem na "tekmah" tudi v NB832.

Pegasuske so zame malce preširoke in v primerjavi z elegantnimi, lažjimi in ožjimi Mizunkami, kot da bi iz športnega avtomobila presedla v terenca oz. traktor.

No, pa moram reči, da sem po cca. 80 -120 km narejenih po zelo mešanih terenih: asfalt, zamrzjen sneg, slab in dober makadam- zelo zadovoljna.

Zame(supinatorka)so se izkazale kot dober univerzalen copat (celo intervale sem delala v njih :roll: :wink: ).

Mizunke imam pa še vseeno najraje. :wink:
Uporabniški avatar
 potepinko68
Za vzpodbudo.. tudi jaz imel tezave z Air Storm Pegasus na zacetku. Sploh imam tezave s koleni in sem zato na to zelo pozoren. Jeseni sem zacel uporabljati reebok dmx, pozimi pa sem zaradi hvale na forumu poizkusil nike air storm pegasus. V trgovini so mi bile takoj pri srcu (nogi). Blazenje za moja kolena, plus za supinatorje so tudi... Ko pa sem jih zacel uporabljati, sem v klenu zacel cutiti tak.. "nenavaden" obcutek na vrhu pogacice. Sem ze ze zbal za svoja kolena. No!.. pa so tezave minile.. po cca. 40 km teka v njih (to pomeni 8 tekanj po 5 km). Sedaj malo menjam oboje superge.. in moram rect sem trenutno z obema modeloma zelo zadovoljen.

lp,
potepinko
 Nataša
Meni se pa pri Storm Pegasus dogaja, da me boli koleno, če jih nimam za tiste terene, za katere so namenjene. V lepem vremenu na asfaltu me hitro začne kaj boleti, poleg tega me pečejo podplati, če je pretoplo in mi je vroče v teh supergah. Zdaj v tem vremenu, po neravnem terenu, snegu, makadamu...so pa stormke super. Tople in stabilne in blažene.

Tko da - kar se mene tiče - stormke in skylonke - najboljša kombinacija :wink:
Uporabniški avatar
 mujcika
Ninocka napisal/-a:Mujcika, upam, da se bo tvoj odnos s Pegasuskami unesel. Lahko je bil samo "šok" za nogo po dolgi navajanosti na drugačne copate, lahko pa gre res za trajno "nesimpatijo". Smo pa forumovci pravi dokazi, kako je vsaka noga unikatna in kaj je dobro za enega (ali večino) je lahko prava kalvarija oz. celo vir poškodb za drugega.

Sama sem pred dobrim mesecem začela občasno teči z Nike Pegasus. Sicer super zadovoljno večinoma tečem Mizunkah (Wave Rider) in po novem na "tekmah" tudi v NB832.

Pegasuske so zame malce preširoke in v primerjavi z elegantnimi, lažjimi in ožjimi Mizunkami, kot da bi iz športnega avtomobila presedla v terenca oz. traktor.

No, pa moram reči, da sem po cca. 80 -120 km narejenih po zelo mešanih terenih: asfalt, zamrzjen sneg, slab in dober makadam- zelo zadovoljna.

Zame(supinatorka)so se izkazale kot dober univerzalen copat (celo intervale sem delala v njih :roll: :wink: ).

Mizunke imam pa še vseeno najraje. :wink:

To s traktorjem ne bi mogla povedati bolje :wink:

Sicer pa sem se s Pegasuskami že več ali manj spoprijateljila. Res je, da niso za hitre teke, se pa (zaradi izjemnega blaženja) obnesejo na daljših tekih po asfaltu. :D Zaradi precejšnje sprednje širine sicer vedno pridem s kakšnim žuljem več domov. Po treh relativno dolgih tekih (10-14km) imam na podplatu natanko tri žulje :!: :idea: Upam, da to ne pomeni, da jih bo čez kakšen teden ali dva že 10 :shock: :wink:

Za krajše in hitrejše teke bom še naprej uporabljala "stare" superge :wink:

Pozdravcek
Uporabniški avatar
 tomaz.zupancic
Mujcika kar se tiče žuljev je pa tako, da jih jaz samo toliko prebodem da izstopi tekočina, ki ovira sam športni čevelj.
Potem pa enostavno pustim, da se popolnoma posuši in otrdi :lol: .Po tem pa kar izredno težko dobim ponovno kak žulj dalj časa, saj na tistem mestu kjer je bil poprej žulj enostavno ne more ratati nov, ker je prejšni pripravil tršo varianto odpora, in tako se tisti predeli otrdijo.
PREVERJENO!
ČAO!
Uporabniški avatar
 Tilen
Danes sem postal ponosni lastnik Pegasus in sicer variante TC, ki so nekoliko lažji :) , imajo pa baje nekoliko slabše blaženje :?.
Zanima kako se copat obnese pri daljšem teku po asfaltu. Ali imate z njim kake izkusnje?

Seveda jih bom sam preizkusil vendar me firbec.... :P

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA