prostor za debato o (ne le tekaški) športni opremi. obleka, obutev, pripomočki ... vprašanja, predlogi, nasveti, uporaba, ...
 Branka
Poglej si tabelo dolžin na Fischer-jevi strani - klikne desno na NORDIC RACING in nato na desni RECOMMENDED LENGTHS.

Sama imam od prejšnje sezone dolžino smuči 182 cm, visoka pa sem 164 cm.
Morda delujejo malo prevelike, vendar si ne hodim po repih - vsaj misli, da ne :?
Pred tem sem imela 5 cm krajše, pa so mi daljše bolj všeč, ker je večja drsna površina.
Pa še po teži ( moji, seveda :oops: ) mi bolj odgovarjajo.
 magerjevic
Po ceni 14.000 SIT si ogledujem tek. smuči SC SKATE Crown od Fischerjev. Ali kdo pozna ta tip smuči ( ali so za kombinacijo ?).Moja teža je 64, višina 164, ampak iz tabele mi nikakor ni jasno, kakšne dolžine bi morala vzeti za Skate Crown.
Klasiko lani sem že probala an Pokljuki, mi je všeč, vendar mi je vmes tudi kdaj noge na smrekco vleklo ( od rolanja ). Vezi že imaam, tudi Fischer za skate. Je možno teči klasik s skate vezmi.
Začetnica prosi za odgovore poznavalcev.

Lep pozdrav ManiG.
 Branka
Priporočam ti, da se odločaš med dolžino 177 in 182 ( glede na to, da sva enakih "dimenzij" :wink: )

Navedenih smuči ne poznam, glede na oznako "skate" pa naj bi bile za skating.

Sicer pa se klasiko in skate teče z istimi vezmi. Razlika je le v trdoti gumice - vsaj tako je pri okovju Rotafella.
Za klasiko je lahko gumica mehkejša, za skate pa je lažje teči, če je gumica bolj trda, da smučka pri dviganju manj opleta...
Sicer pa na začetku ni treba komplicirati s temi gumicami. Zamenjaš jo lahko tudi kasneje.
 magerjevic
Ne vem, če so SC Skate / Crown samo za skate, ker so naluskane, amkak ne po celi širini. Ko sem prvič tekla na smučeh( klasik ), mi je vmes na drsanje vleklo, pa se ni nikakor dalo. V glavnem si zelim klasičnega teka, me pa zanima, če bom lahko s tem tipom smuči tudi kdaj pa kdaj zadrsala.
LP ManiG.
 Branka
Potem pa mi ni jasno, zakaj dajo takšno oznako - skate... :?
Sama ne bi kupila takšne narebrene smuči, še za klasiko ne.
Razen če se misliš samo sprehajati, v kar pa dvomim :roll:

A o kakšnih dražjih ( poglej tukaj ) pa nisi razmišljala ?
In kako resno misliš teči ?
 magerjevic
Branka, hvala, a
o dražji varianti smuči ( sem si ogledala ) še pomisliti ne smem, še za te se bom mogla doma zagovarjat. Ne moreš verjet, a ne. Ampak eni imamo še otroke, pa hišo v gradnji ... ( pač ne gre vse ). Zato se počasi obračamo na tek, ker nam ne znese več po alpsko.
Kar se pa resnosti teka tiče; bolj na izy, verjetno le nekajkrat na sezono, saj smo tu v Posavju nekako odmaknjeni od tega zim. športa.

LP ManiG.
 Houli
magerjevic napisal/-a:Po ceni 14.000 SIT si ogledujem tek. smuèi SC SKATE Crown od Fischerjev. Ali kdo pozna ta tip smuèi ( ali so za kombinacijo ?).Moja teža je 64, višina 164, ampak iz tabele mi nikakor ni jasno, kakšne dolžine bi morala vzeti za Skate Crown.
Klasiko lani sem že probala an Pokljuki, mi je všeè, vendar mi je vmes tudi kdaj noge na smrekco vleklo ( od rolanja ). Vezi že imaam, tudi Fischer za skate. Je možno teèi klasik s skate vezmi.
Zaèetnica prosi za odgovore poznavalcev.

Lep pozdrav ManiG.

Ali bi se dalo izvedeti kje se dobijo Fischer SC Skate Crown za 14.000 SIT? V hervisu so namreč znižane iz 35.000 na 25.000 SIT, kar je še zmeraj precej več kot 14.000 SIT.

Hvala v naprej!
 magerjevic
Houli !

SC skate/Crown ( 21.900 SIT - 40 % )in še nekaj malega drugih tipov tek. smuči imajo v Nakupovalnen centru Mercator Krško- športni oddelek, ki menda spada pod verigo Intersportovih trgovin; te pa imajo akcijo na lansko robo :
40 % na vse tipe smuči, 50 % vezi ( preverjeno in kupljeno za 4.990 SSIT) 40 % čevlji itd do prodaje zalog.
Intersport Novo mesto preverjeno podobna akcija ( kupila tek. čevlje ).

Houli, ali ti veš karakteristike teh smuči ?

lp ManiG.
 Branka
ManiG,

a si smučke tudi že kupila ?

A so to smuči modre, bele in sive barve ?
Na Fischer-jevi strani greš na NORDIC RACING, potem pa na RACING CLASSIC.
Tam so med drugimi tudi SC COMBI/SC SKATE CROWN.

Sama sem bila prejšnji teden v Trzinu, kjer imajo Rossignol-ovo trgovino.
Imajo v glavnem robo za alpsko smučanje 8) , tekaških čevljev in smuči pa imajo samo za vzorec :cry: in nič ni kazalo, da bodo uvažali še kaj :? .
Tisti trije pari smuči, ki so jih imeli, so bili sicer cenovno ugodni, vendar neprimerne dolžine in namenjeni za klasiko.
 magerjevic
Branka,

nisem kupila,
imajo vse tri tipe različnih dolžin in različnih cen. Barve smuči so verjetno lanske ali celo predlanske ( modre in sive ), ker jih na omenjeni Fischerjevi strani ni ( letošnji model Skate Crown sem si ogledala ).
LP ManiG.

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA