prostor za debato o (ne le tekaški) športni opremi. obleka, obutev, pripomočki ... vprašanja, predlogi, nasveti, uporaba, ...
 urozzz
Večkrat sem že slišal da je življenska doba copat cca 800km.
Zanima me, ali velja to tudi za superge, ki so uporablene 90% na gozdnih poteh.
Ali obstaja kakšna metoda, da ugotovim da so fuč. Kajti med tekom ne opazim razlike. Je pa res, da poletno sezono prekolesarim, zimsko pa pretečem, tako da se niti ne morem spomniti kakšen občutek je bil, ko so bile nove.

Uporabljam adidas response TR x s katerimi sem zelo zadovljen(sploh se odlično prilega obliki moje noge). Morda kdo ve kje bi našel ta copat ali kakšen podoben copat. Potrebujem pa število :oops: 48.
Uporabniški avatar
 Dušan
Pozdravljen!

Tudi jaz uporabljam ta model! V glavnem tečem po gozdu, kakšnih 5 % je asfalta! Prvič sem s temi copati naredil kakšnih 1600 km, s temi drugimi pa imam tudi že čez 1200 km v nogah, pa se mi zdi, da še kar delujejo!!

Nabavljam jih pa v Thomas Sportu! Mislim, da jih boš tam našel!

Drži se!

Dušan
Uporabniški avatar
 INOT
Življenska doba copat je zelo relativna.Odvisno od kvalitete,modela,teže tekača,načina teka...
Sam imam v bistvu zelo "normalen"način teka,tako,da se mi copati obrabljajo zelo enakomerno po celi površini.Ko pa je copat do neke mere "izrabljen"oz.blaženje ne deluje več tako kot bi moralo pa enostavno začutim med tekom na svojih stopalih-predvsem peti.Vse skupaj deluje nekako bolj trdo,pojavi pa se mi tudi občutek bolečine v petnem delu.Takrat vem,da je čas da te copate zavržem,čeprav še mogoče izgledajo čisto v redu.Koliko pa se da dejansko z nekim modelom copat preteči pa sam ne morem oceniti,ker stalno uporabljam vsaj 3-4 različne modele.
Je pa tudi splošno znano,da so modeli.ki so zelo lahki in so namenjeni predvsem za tekmovanja vzdržijo veliko manj km kot pa težji dobroblaženi copati,ki so namenjeni treningu.
Po logiki sodeč bi morali najdlje vzdržati copati blaženi z zrakom še posebej če so opremljeni s kvalitetnim gumijastim podplatom proti obrabi.Dejansko pa tudi čisto nič ne manjka blaženju z gelom,adiprenom ali sistemom od Mizuna.V bistvu je vse skupaj bolj stvar navade,želje in globine denarnice.
Uporabniški avatar
 INOT
Zgledajo še kar dobro.No ne vem koliko kilometrov si že pretekel z njimi.Levi je na petnem delu malo bolj obrabljen,za kar je pa lahko zopet veliko razlogov.Ampak ne bomo sedaj delali doktorske disertacije na copatih :D
Uporabniški avatar
 mirko1
sem iskal kakšen naslov teme okrog reklamacij copat, pa bom kar tu napisal kar me žuli:
s copati wnanaka ki sem jih kupil v ts na čopovi, sem naredil 200 km in je prišlo do tovarniške napake. zanima me če so na čopovi toliko uvidevni, da bi upoštevali reklamacijo,čeprav sem račun izgubil. da sem te copate kupil tam pa je dokaz edino ta prispevek od takrat:

Objavljeno: 29. 11. 2005, 20:05 Naslov sporočila:
.danes sem se malo sprehodil po ljubljani in zavil tudi v ts na čopovi.prijazen trgovec je kmalu opazil da gledam nekam čudno,saj sem iskal tekaške copate,ki pa jih nisem nikjer našel.na veselo presenečenje,me je povabil v nadstropje nižje,kjer je bilo za tekače vsega na pretek.osredotočil sem se na copate,ki jih bom rabil nasledne zimske dni.ko sem zagledal adidaske wanaka tr gtx,je bilo že odločeno.namreč take sem uporabljal zadnje dve leti samo na gorskih tekmovanjih,ter kak zahteven trening v najslabših vrem.razmerah.zdržale so vsaj 1000 km.(pa niso še za v smeti)
z vnovčenim 20% popustom pa sem prihranil za odlično torbico za MP3 -za pripet okoli roke, ter vrhunsko udobne tekaške nogavice.
vse skupaj sem šel takoj preiskusit po šmarni gori.
vam povem, res da se copati umažejo ko tekaš po blatu,snegu,plundri..., prepuščajo pa ne niti kapljice
nakup vam priporočam
lp,mirko
Uporabniški avatar
 jan_jan
Tudi sam imam Adidas Wanako in se mi je na obeh podplatih odlepila guma po približno 300km. Kupil sem jih 10. maja letos. Sedaj sem jih reklamiral in čakam na odgovor, ali sem do reklamacije sploh upravičen. Če sem, je naslednji problem, da menda tega modela številke 48 ni mogoče dobiti. Ker sem gorski tekač, je to tako, kot da bi na avtomobilu odmontirali gume, skratka ne morem nikamor in sem že malo nervozen. Če kdo ve, kje bi se jih dalo dobiti, naj mi prosim svetuje.
Verjetno bom šel v ponedeljek na Čopovo na foot scan in kupil še ene podobne superge. Upam, da bom imeli z njimi več sreče.
jan_jan
Uporabniški avatar
 mirko1
pravkar sem prišel iz ljubljane, in sicer tako dobre volje, da moram to objavit. v tomas sport 2- v BTC-ju ,so me zelo prijazno postregli in brez problemov sem dobil nove adidaske.,ki sem jih reklamiral. čeprav brez računa,pa še kupil sem jih na čopovi, se mi je prijazni trgovec lepo posvetil in mi marsikaj o teh copatih razložil. pohvalno za TS2.

lp,mirko

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA