prostor za debato o (ne le tekaški) športni opremi. obleka, obutev, pripomočki ... vprašanja, predlogi, nasveti, uporaba, ...
Uporabniški avatar
 bekele
Zanima me kakšne superge naj si izberem za polmaraton-glede na to,da je na žalost cel teren po asfaltu.Prosim, če mi svetujete, saj pričakujem tudi dober končni rezultat!

LP
 primzy
kak rezultat, je fajn vedet :) , dragč obstajao tekmovalni copati za cestne teke, niso dragi 20.000 cca, sam so res narejeni za maratonce do 70 kg, tk da ni za vsakega, men taki ne pašejo, dober je skylon, pa mizuno tut

1:20 ni isto kot 1:40,
drgač js odlaufam 1:22 v pegasuskah, če si dober adidaske niso pomembne, prvo trening, je pa fajn da je blaženje, js to nucam, sem mel ene znucane mizunke v radencih letos , noge bollele 1 teden od betona pa od hitrosti
Uporabniški avatar
 Damijan
Res je, fajn bi bilo navesti, kakšna so pričakovanja, pa kaj si že odtekel...

Moje mnenje pa je, da hvala bogu, da je cela tekma ravna in asfaltirana,
bolj leti. In za en 21km tek pa res ni bistveno, če potem bolijo noge, saj je
zadovoljstvo z doseženim rezultatom večje od bolečin, a ne? Zato
predlagam, da imaš za tekme poseben copat, ki ga kvečjemu uporabljaš
še na stadionu ali sicer za hitre teke, lahek, brez nekega strašnega blaženja,
vsaj v prvi polovici stopala ne. Kaj spada v to kategorijo? Npr.
- Nike Skylon,
- NB 834
- Asics DS Trainer
- Mizuno Wave Precision

... al pa še kaj lažjega... Našteti so sicer na zgornji meji, ne vemo, koliko ti
pomeni teža copata. Gotovo se da dobit še kaj lažjega, a zato z manj blaženja.

Sicer pa - a ne tečete Etiopijci radi bosi? :--

--- Ravnokar videl, kolk si potreboval v Bohinju. Hitro, ni kaj... Zanimivo,
da sploh postavljaš vprašanje, se mi zdi, da boš v LJ kr letel. Kakorkoli,
kupi si čim lažje copate!
Uporabniški avatar
 bekele
tEČEMO BOSI, SAMO NE PO ASFALTU! Imam mizuno precesion(all neki tazga) pa še nikevo hm (ne vem imena) sm uglavnem rumen podplat majo-pa letejo zelo na štadionu.Rezultat vsekakor uvrstitev med 5 med mladinci-čas pod 1:30 bi blo ok-uglavnem tok d bom med prvih pet.

LP
 primzy
ok copate maš, sam tk ko sem že reku. če sem dober in v formi lahk laufam tut v chedahh copatah iz hervisa za 4990 sit, neke skylonke pa mizunke pa nevem ka, ti ne izboljšajo rez za 10 min, mogoče 10 sek

lep tek
Uporabniški avatar
 tomaz ny
Tole si pa dobro povedal, Primzy! :D
Uporabniški avatar
 incic
Uporabniški avatar
 Finžgar
evo moje pumice sem prvič kupu pred dvemi leti in še dons laufam v istih. Leto kasneje sem si kupu še isti model sam za različne podlage. Tudi super. Od takrat se od pume ne ločim več. Upam da tole ne zveni preveč topshop ampak takle mamo jz pravm. :lol:
http://www.superge.si/html/svn/2020273-AA.shtml
Uporabniški avatar
 MojcaZ
Jest mam tut takšne kot ti Finžgar in sem res zadovoljna z njimi. Sam se mi zdi, da bom mogla počasi zamenjat, sam mam en velik problem, ker zelo težko najdem superge za sebe. Mi lahko kdo mal svetuje prosim.

Problem je v tem, ko mam mal platfusa in potem je težko dobit dobre superge. Tečem vsak dan, rabim pa za mešano podlago, tako gozdno pot, makedam in tudi asvalt (kar se ga izogibam, če je le mogoče). Izbiram med Mizuno WAVE RIDER, Nike AIR PEGASUS 2006. Lahko mi svetujete tudi kakšne druge - ker ostale firme niti ne poznam tok (bom šla v TS in vse sprobala). Kako naj se odločim? Najraje bi videla da se moje pumice nebi še obrable, ker so res zelo fajne.
Hvala vam za vsak vaš napotek ali nasvet. Na LJ maraton pa bom šla v svojih starih pumicah. :D

Lep dan vam želim.

LP, Mojca
Uporabniški avatar
 manck
Jaz mam ravno tako mal platfusa, pa se rahlo pronacijo tecem pa v Asics DS Trainer in men so zakon (glej avatar :lol: ). Prej sem imela Mizuno WAVE RIDER pa niso ble tok fajn kt te. Preiskusala sem se Nike AIR PEGASUS in mi tudi niso tok odgovarjale, tako da je najboljs vse hkrati probat, pol takoj cutis razliko ker model ti bolj odgovarja :wink: .
Uporabniški avatar
 ts čopova 14
:arrow: mojca in svi drugi, vabljeni v Tomas sport 2 na Čopovi 14, kjer vas z veseljem posnamemo med tekom, si ogledamo sam posnetek ter določimo tip teka tertavljanje noge in z temi podatki ter vašo pomočjo izberemo ustrezen copat, ki je tehnično pravilen za vas. raje to, kot pa da zveste kaj vam paše šele po oarih napačno kupljenih copatih ter neprijetnem občutku ob poškodbah in težavah. :)

lp TS Čopova 14

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA