prostor za debato o (ne le tekaški) športni opremi. obleka, obutev, pripomočki ... vprašanja, predlogi, nasveti, uporaba, ...
Uporabniški avatar
 manck
Sem v dilemi. Sele letos sem ugotovila, da sem pronator in posledicno imam kupljene napacne superge. Letne sem ze zamenjala z ustreznimi (Asics gel 1100), problem je v zimskih, ker so prakticno se nove... :cry:
Torej dilema: v tomas sportu sem opazila vlozke za pronatorje po 7999 sit in ker je to obcutno ceneje od nakupa novih copatov, me zanima ali ima kdo izkusnje s tem vlozki :?: Se mi jih splaca kupit al je to le metanje denarja stran...se jih da dobro fiksirat, da me ne ozulijo?
Uporabniški avatar
 ts čopova 14
naj vas popravim, vložki mico so za nizek stopalni lok. ti vložki postopoma pomagajo pri korekciji loka. sama pronacija pa se z njimi ne more odpraviti, saj je pronacija posledica biomehanike teka in ni vedno neposredno povezana s tipom nožnega loka, le v primeru nizkega loka je. ni pa še rečeno, da če se nožni lok zviša, da se odpravi pronacija. tako da je možna pronacija ob normalnem in tudi visokem nožnem loku. vložek tudi ne prepreči stiskanja copata na notranji strani, kar je posledica pronacije.

lp TS Čopova 14
 diler
ja, moje mnenje je tako..izhajam iz osebnih izkušenj... imel sem visok lok na obeh nogah, ki pa sem ga z uporabo korekcijskih vložkov GIB SISTEMA znižal in težave ter bolečine ob teku so zginile. pronacija pa je na eni nogi bila in je tudi ostala, neglede na nožni lok... tako da ti svetujem uporabo pravilnega copata za pronatorje, stare copate pa imej raje za hojo, v njih daj vložke mico, še bolje pa GIB SISTEM. to ti svetujem. pri teku ne bo težav, pri hoji pa boš aktivno trenirala mišice, ki se bodo ojačale in postopoma se bo lok zvišal... :lol:

lp
Uporabniški avatar
 manck
Hvala za odgovore :D , zdaj se pocakam na akcije v TS in nabavim nove copate :wink: .
 WIcK3d
kje pa se kupi te vlozke in kok stanejo? :arrow:
 superga
Vložke MICO imamo v trgovinah TOMAS SPORT na Čopovi in v CityParku ; cena: 7.990 sit; 8990 sit;
imamo tudi mico merilec za izbor pravega vložka (odtis stopala)
l.p.
superga

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA