prostor za debato o (ne le tekaški) športni opremi. obleka, obutev, pripomočki ... vprašanja, predlogi, nasveti, uporaba, ...
Pozdravljeni,

v začetku meseca sem se odločil za nakup navedenega modela, za katerega velja, da je odlično blažen po celem podplatu (tečem 90% asfalt). Imam skoraj 80 kg in normalno stopalo.
Tečem že tri leta in sem zamenjal že nekaj superg (Nike, Reebok), s katerimi sem imel dobre izkušnje.
Pri tem modelu se najverjetneje zaradi prekomernega blaženja nenormalno utrudim. Prav tako v nogah (v stopalu, stegnu) na drugačnih mestih občutim obremenitve in s tem utrudljivost.
Zavedam se, da z dobrim blaženjem po asfaltu lahko preventivno preprečimo možne poškodbe, vendar me vseeno zanima naslednje:
- ali ima kdo podobne izkušnje s tem modelom,
- ali je za mojo težo tudi primeren trši copat,
- mogoče kak vaš nasvet glede superg za mojo težo, normalno stopalo (rad imam odziven, lahek copat, ki ima dober, hiter prenos iz pete na prste in verjetno ne premočno blaženja).

Za pomoč se vam lepo zahvaljujem.
 sempja
Potem probaj Nike Skylon. Vomero mu je zelo podoben le, da ima boljše blaženje.
 arsegor
sem poizkusil tudi Skylon, vendar me predvsem moti prehod iz pete na prste, mogoče prenizka peta (vsaj po praih minutah v trgovini). Ustrezne povratne info dobim šele po 10 km teka. Sedaj imam poleg Vomera še en par superg, ki so rabljene samo 2x in sedaj počivajo v škatli. Zato so mi (podobne) izkušnje drugih na tem forumu pomembne, saj je škoda denarja.
 PPoce
Zdravo,
Skylon ne morem priporočit za 80 kg tekača kot vsakodnevni trening copat. Za tekme in hitre treninge pa bi bili OK.
Vomero sem imel na nekaj treningih in nisem občutil kakega posebnega napora - le zelo blažen copat pod mano.
Sicer bomo imeli z naslednjim torkom zopet teste Nike copat (vsak torek od cca 16:15 do teme) na PST ob Koseškem bajerju.
Moški modeli -> Vomero, novi Structure Triax, Skylon, Pegasus, novi Zoom Elite in Max Moto. Več ali manj vse številke med 42 in 47.
Ženski modeli -> novi Structure Triax, novi Zoom Elite, Apace, Max Moto in Pegasus. Več ali manj vse številke med 36,5 in 41.
Upam da se pri naštevanju modelov nisem zmotil.
Vabljeni vsi,
LP
 sempja
Sam tehtam 92 kg, tako da točno vem kaki so lahko problemi s težo. Sam toplo priporočam Mizuno Wave Rider 10. Izjemno stabilen in blažen copat.
 arsegor
Hvala za dosedanje informacije. Katere od navedenih Nike superg se nekako najbolje približajo mojim željam, da se lahko osredotočim prevsem na njih (če bi jih zopet prizkušal preveč, se bom težko odločil). Mogoče kdo od vas tudi občuti bistveno razliko pri prenosu energije iz pete na prste pri različnih znamkah oziroma modelih (pri meni je to zelo pomembno, saj imam pri supergah z "impulzivnim", hitrim prehodom občutek kot da same tečejo, se dobro odzivajo, v nasprotnem primeru pa da me ustavljajo, se večina energije izniči).
 PPoce
Od lažjih bi raje potem priporočal Zoom Elite - hitri, odzivni, cca 300 gramov, solidno stabilni.
Najbolje da se v torek popoldne oglasiš na PST pri bajerju in probaš par Nike modelov.
Sam (80 kg, max 120 km na teden), treniram po asfaltu v Pegasusu in Kantari (ne delajo več) za hitre teke in tekme pa Zoom Elite. Imam normalno stopalo z malo pronacije in mi ustrezajo stabilne superge.
LP

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA