prostor za debato o (ne le tekaški) športni opremi. obleka, obutev, pripomočki ... vprašanja, predlogi, nasveti, uporaba, ...
 janezek
se samo meni zdi, al so superge čedalje manjše.
sam sem namreč na koncu srednje šole mel adidaske št 45 1/3. pred 2 leti, ko sem se zopet začel ukvarjati mal s tekom sem kupil adidaske št 46. par dni nazaj pa sem zopet nabavljal superge in sem adidaske št 46 komaj stlačil na nogo. št 47 jih niso imeli, zato sem kupil asics, ki pa so tud 47. wtf????

Lp
Uporabniški avatar
 javaman
Sam sem v srednji šoli kupoval copate št. 43, sedaj mi je pa že 44,5 na meji.

Sam bolj sumim proizvodnjo na kitajskem, ki postaja nestandardna.

Že pri majicah je lahko pri nekaterih M zadostna velikost, drugje pa je potreben XL.
Uporabniški avatar
 raziskovalec
Mogoče, ampak dejstvo je tudi, da se z leti in povečano težo tudi noga poveča. :wink: :cry:
 janezek
je možno, sam so mi tastare 46 tud prav, pa une 45 1/3 mam tud še doma, pa so mi še prav. ne verjamem pa, da so se superge z nošenjem raztegnile za dve cifre.

LP
Uporabniški avatar
 AndrejaR
Hmm...meni izgleda, do so številke vsaj pri ženski obutvi zmeraj večje.
Še par let nazaj sem nosila 37 pri večini proizvajalcev, superge pa za kakšne pol številke večje. Sedaj mi je od običajne obutve še 36 včasih prevelika, superge za tek pa sem komaj našla ene 36 2/3, ki so mi še nekako prav. Sicer pa je ista zgodba z oblačili. Tudi tam se številke zadnje čase bistveno večajo pri večini blagovnih znamk.
Pa nisem shujšala ali kaj takega :) .

Lep pozdrav
Andreja
 damjan10
Tudi meni se dogaja podobno. Še lansko leto sem kupil nike 43, letos pa 44!
Uporabniški avatar
 Martin
Pride tekač v trgovino in pravi trgovki:

"Rad bi kupil tisti model copat, ki so v izložbi. Številka 43."

Čez en mesec se vrne nazaj in reče trgovki:

"Spet bi rad kupil tisti model copat, ki so v izložbi. Številka 44."

Naslednji mesec se vrne, da kupi nov par.

"Rad bi kupil tisti model copat, ki so v izložbi. Številka 45."

Trgovka, radovedno vpraša:

"Gospod, vas smem vprašati: Vam noga še raste?"

Tekač ponosno odgovori: "Ne noga, NOHTI."

Tudi jaz imam vsakič večje copate.
 janezek
glavni problem je po mojem v tem, da se ne spreminja število narejenih superg v posamezni številki. medtem ko številko 45 v vsakem šparu poleg mleka, moraš 47 iskati z lučjo pri belem dnevu.

LP
 corsol
Imam kar nekaj copat za različne namene(badminton-dvoranski, nogomet-dvoranski, tek...) različnih znamk(puma, adidas, asics, mizuno,...) starih od 0,5-10 let in zanimivo vsi imajo isto številko, je pa res da te eni "primejo" bolj kot drugi, ampak to je prav odvisno za kakšen namen so narejeni...npr.za nogomet je copat hudo oprijet ....
Anyway...letos sem kupil nove za tek-ASICS 1120...v TS me vpraša za št. in mu jo povem nakar mi prinese 1št večje(kao tekaški morajo biti 1 št večji...), sem mislil da imam plavutke na nogah in da mi bodo kar same dol padle :lol: potem mi da željeno velikost in ...to je to...
Če jih primerjam z starimi Mizuno(, ki so sicer samo še za na piknik stare so namreč 10let), so Asics bolj "prostorne" in v njih ima noga več prostora(predvsem spredaj pred prsti).

Verjetno je veliko/najbolj odvisno kakšen tip noge imamo. Običajno proizvajalci delajo obutev za neke "povprečne dimenzije noge"....ampak nog na tem svetu je........od - do............jaz npr. imam tanek gleženj in peto, spredaj pa malce širše kot običajno, in vsaka številka več se mi odraža v tem, da se mi obutev "Hoče sezuvati", z dolžino nimam problema.

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA