prostor za debato o (ne le tekaški) športni opremi. obleka, obutev, pripomočki ... vprašanja, predlogi, nasveti, uporaba, ...
OK, kot začetniku so mi ob nakupu superg takoj pojasnili, da moraš ugotoviti ali si pronator ali supinator. Sam sem pronator (na desni nogi močna pronacija, ne levi zelo zelo mila). Zdaj me pa zanima, kakšna je pravzaprav korist od superg za pronatorje. OK, imajo tako ojačano, da pravzaprav nogi preprečujejo prehudo pronacijo - kaj je pri tem koristno oz, kakšna je razlika, če bi tekel kar s supergami, ki niso za pronatorje. Ali zmanjšuje možnost poškodb? Ali se pri uporabi takih superg pronacija sčasoma manjša? Kaj tretjega?
Hvala za vaš čas in odgovore.
LP
Uporabniški avatar
 ts čopova 14
lep pozdrav...

to da je treba najprej vedeti ali si supinator al pronator je čist pravilno.
če imaš pronacijo vsaj na eno nogo je priporočeno(odločiš se sam) vzeti copate z opora na notranji strani.
Ravno ta opora preprečuje oz koregira tej nogi ki pronira(se obrača z gležnjem vred noter) zvračanje....zakaj je pa to dobr?....hm....razbremeni ti pritisk na gležnje,kolena,kolke,križ.....ubistvu...narejena je tako da ti pomaga.

no...in kaj potem dela ista druga noga ki ne pronira?....Opora na notranji strani superge pride ponavadi do ozraza samo takrat kadar se gleženj oz prenos teže nanjo opira....to pomeni pa to da ta opora pri tej nogi sploh ne pride do izraza in vse kar bi bilo treba je to da se noga privadi na to vrsto blaženja,prenosa teže in kotaljenja copata.....

lep dan..

erc,ts čopova

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA