prostor za debato o (ne le tekaški) športni opremi. obleka, obutev, pripomočki ... vprašanja, predlogi, nasveti, uporaba, ...
Uporabniški avatar
 BoF
RoKo napisal/-a:... kjub polemikam in peticijam raznih Bofov in ostalih.
VSI KI MI TEGA DRESA (NE VEM ČE GA SPLOH NE DOBIM) NE PRIVOŠČITE, SE POJDITE LEPO SOLIT!

UPAM, DA JE S TEM TA TEMA ZAPRTA.
Rajši se obujte in oblečite, pa naredite kakšen kilometrček. Predvsem tisti najbolj fouš. Morda ratate zeleni od foušije.

Prvo in osnovno ni nobena peticija temveč sem državnim, iz davkoplačevalskega denarja plačanim uslužbencem, zastavil točna in jasna vprašanja o teh tekaških dresih, ki bodo ravno tako poplačani iz davkoplačevalskega denarja in ker so plačani iz naših žepov, bi morali korektno (ker korektno plačujemo državljani davke, od katerih jim gre plača), tudi odgovoriti. Pa niso. Ergo, kdo je tukaj na strani zmote? Jaz teslo, ki sem si drznil na glas vprašati in zahtevati odgovor, kajti del, seveda minoren, a vendar, bo šel tudi iz mojega dohodka za te drese? Kaj pa če s svojim umom in rokami prislužen denar nočem, ne želim in niti pod razno ne kanim pokloniti državi zato, da svojim uradnikom plača tekaške drese, ampak želim denar pokloniti, nameniti ali kako drugače plasirati točno določenemu otroku z levkemijo, da mu vsaj zadnjih nekaj ur poizkušam olajšati s svojim skromnim prispevkom in bi mu s drugimi donacijami meni enako mislečih morda razveselil tiste ure do konca s kakšnim izletom na sonce, ki ga zagotovo, zaradi bolezni, ne bo videl nikoli več? Ker država tega ne bo nikoli storila! Ker dobre stvari naredimo ljudje in ne sistem.

Kaj pa če se kot državljan na glas zaderem: TO NI PRAV! Je morda to upor ali pa je morda z glasnim in točno argumentiranim glasnim stavkom le pogum posameznika, da sistemu, ki ujčka sebi podložne zato, da so mu zvesti, v obraz pove, da nekaj ne dela prav.

Poglej, kolega sotekač: nisem in nikoli ne bom zavisten, kaj šele zelen od zavisti zaradi kakšnih ugodnosti, ki jih prejme državni uslužbenec. Pač izkoristi sistem in se na ta način okoristi z neko malenkostjo. Seveda bi si tako malenkost želel privoščiti sam in se zato zapodim v še boljše in bolj vredno delo, zato, da zaslužim in si potem to kupim. A glej ga zlomka, od mojega dela država zopet pobere davek in od kupljene stvari še enkrat. Ni trik v tej cunjici, ki bo odevala tekaško telo državnega uslužbenca, trik je v principu, ki se z razslojevanjem naše družbe še kako zažre v posameznika, ki zna razmišljati s svojo glavo in mu ni vseeno.

Upanje, da bo ta tema zaprta, ti morda iskrivo udejani čas, ko se bom namesto po tekaških stezicah ali gorah ali morda kolesarsko začrtanih cestah, stegnjeno namenil k večnemu počitku. Do takrat, do časa, ko bo moj razum deloval, pa bom vedno glasno in argumentirano dejal vsakomur v obraz: TO NI PRAV! Kajti če je nekaterim logično, da če je 1+1=2 je potemtakem tudi A+A=B, meni to ni logično in mi nikoli ne bo.

Pa dober tek!
Uporabniški avatar
 dexi27
Tud jaz sem eden tistih, ki bom deležen blaženosti, da mi bo država podarila dres, blagor men.
Za vse, ki pa tega niste deležni, pa tud nočete bit, upam, da boste danes izkoristli možnost pa to spremenili, za tiste pa ki si ga želite, pa tako kot je Roky1 napisal v enem postu še je možnost, da se prijavite na razpis, še vedno se išče najmanj 150 policistov, ki bojo potem deležni vseh bonitet, ki jih nudi državna služba.
Aja pa še to le kam gre davek od moje plače :roll: , no pa saj v trgovino tud hodmo, pa še nisem zasledil da bi kaj kupu brez DDV-ja.
Tolk pa o tem, kdo vse prispeva v skupno blagajno s katero razpolaga država.
Lepo se imejte v prelepi nedelji, še posebej tisti, ki ste jo izkoristli, in jo boste namenli službi za ketero vas ta država odlično nagrajuje.
 wind
Nobenega razloga ni, da bi vam vsi državljani, pa naj tečejo ali ne, sofinancirali nakup tekaške opreme! Prav nobenega razloga za tak luksuz. Davkoplačevalski denar ni neskončna vreča brez dna, iz katere bi uradniki jemali ven, kadar se jim zazdi.

Pa ne mi zdaj o fovšiji nakladat. Dragi uradniki, seveda vam privoščim dres, ampak ga kar lepo plačajte, iz svojega žepa, tako kot vsi drugi državljani.

Žalostno, da je med vsemi tekaškimi uradniki samo eden (ton), ki mu je to jasno. Saj najbrž je še kakšen, pa si ne upa povedat, bi ga kolegi linčali. Ni čudno, da imamo banana republiko, ne pa eno normalno pravno državo. :evil:
Uporabniški avatar
 MABE
BRAVO !

ŠE MALO PRIČKANJA, PA BO KONEC TUDI OSME STRANI...ŠE ENKRAT BRAVO !!! :lol: :P :? :( :oops:
Uporabniški avatar
 raf
Saj se ne pričkamo, ampak samo povemo svoje mnenje, ki je kolikor sem prebral vseh osem strani na strani tisith, ki pravijo, da država dela šlamparijo in v neenakopraven položaj postavlja ostale tekače LM. če so že hoteli pomocijo bi dal v vrečko pri števiki še to majico in prepričan sam ,da bi jih bilo veliko več vidnih na LM.
 kovit
BoF napisal/-a:
RoKo napisal/-a:... kjub polemikam in peticijam raznih Bofov in ostalih.
VSI KI MI TEGA DRESA (NE VEM ČE GA SPLOH NE DOBIM) NE PRIVOŠČITE, SE POJDITE LEPO SOLIT!

UPAM, DA JE S TEM TA TEMA ZAPRTA.
Rajši se obujte in oblečite, pa naredite kakšen kilometrček. Predvsem tisti najbolj fouš. Morda ratate zeleni od foušije.

Prvo in osnovno ni nobena peticija temveč sem državnim, iz davkoplačevalskega denarja plačanim uslužbencem, zastavil točna in jasna vprašanja o teh tekaških dresih, ki bodo ravno tako poplačani iz davkoplačevalskega denarja in ker so plačani iz naših žepov, bi morali korektno (ker korektno plačujemo državljani davke, od katerih jim gre plača), tudi odgovoriti. Pa niso. Ergo, kdo je tukaj na strani zmote? Jaz teslo, ki sem si drznil na glas vprašati in zahtevati odgovor, kajti del, seveda minoren, a vendar, bo šel tudi iz mojega dohodka za te drese? Pa dober tek!
Ma glej ti bom jest odgovoril kot državni uslužbenec, ki vsak dan pobira davke take in drugačne. Prav fejst se mi zdi da mi dajo tale dres. Bom jest tebe neki vprašu? A si ti do zdaj vedno pošteno plačal vse davke ki bi jih moral, nikoli nič prešvercal? Iz tvojega pisanja je razbrat da maš pa res čisto dušo :) Ajde fant dej se malo umiri.
 tati
kaj ste vsi naivni to kolikor vem sploh niso dresi ampak navadne majice iz bombaža tko da se lepo pomirite

:P
 klopotec
Nova ablast si je zadala prioriteto, da popravi to krivico in bo dala drese vsem državljanom. Sprejela bo zakon, po katerem bomo na LM tekli nagi. Tako bo enakost zagotovljena v popolnosti.
Uporabniški avatar
 NaceM
dexi27 napisal/-a:Tud jaz sem eden tistih, ki bom deležen blaženosti, da mi bo država podarila dres, blagor men.
Za vse, ki pa tega niste deležni, pa tud nočete bit, upam, da boste danes izkoristli možnost pa to spremenili, za tiste pa ki si ga želite, pa tako kot je Roky1 napisal v enem postu še je možnost, da se prijavite na razpis, še vedno se išče najmanj 150 policistov, ki bojo potem deležni vseh bonitet, ki jih nudi državna služba.
Aja pa še to le kam gre davek od moje plače :roll: , no pa saj v trgovino tud hodmo, pa še nisem zasledil da bi kaj kupu brez DDV-ja.
Tolk pa o tem, kdo vse prispeva v skupno blagajno s katero razpolaga država.
Lepo se imejte v prelepi nedelji, še posebej tisti, ki ste jo izkoristli, in jo boste namenli službi za ketero vas ta država odlično nagrajuje.

...se ne išče več.. Natečaj je bil zaključen 19.9.
In ja.. Plačal sem vedno VSE davke! Nikoli se skozi švercal (tiste, ko pa se švercajo na veliko, pa tako ali tako dacarji nikoli ne primejo za jajca), ko je bilo potrebno dati za Posočje ali pa, ko je Bajuk obdavčil najbolj srednji sloj!
Uporabniški avatar
 mare
Joj ste mi eni smešni. Jajcate se zaradi par EUR, ki se jih je ena služba odločila dati za promocijo na malo drugačen način. Kot da to ni eden najbolj običajnih načinov promocije, za delavce pa ena simpatična gesta, da jih negdo podpira v njihovi aktivnosti (teku). Tudi Merkator in Tuš sta že imela nekaj podobnega. Svinjarija! Najbrž je zato tako drag kruh.

Bof tebi pa očitno ni jasno, kako funkcionira država. Predstojniki organov imajo dokaj omejene možnosti stimuliranja zaposlenih, ker to natančno urejajo predpisi. Če predstojnik presodi, da si uslužbenec ob zelo povprečni plači v določenem mesecu zasluži 300 EUR ali 10 EUR stimulacije, v drugem pa majčko ali žakelj krompirja in je to po predpisih možno, se ti nimaš kaj buniti, da je to iz tvojih davkov. Imaš pa kar nekaj drugih možnosti:
1.lahko pišeš pritožbe in peticije, pa se bo odgovorni uslužbenec verjetno drugič raje odločil za drugačno promocijo/stimulacijo.
2.lahko upaš, da bo nova oblast zamenjala uslužbenca, ki se je odločil za tebi tako neljubo obliko promocije/stimulacije.
3.lahko se zaposliš v državni upravi in poleg vseh ostalih prednosti in slabosti upaš tudi na še kakšno majčko (kar sicer ni prav verjetno).
4.lahko se preseliš v kakšno državo brez davkov (ja tudi take zares obstajajo).

Sicer imam pa jaz kar nekaj zastonjskih majic (nobene državne) in če ti je tako hudo, ti lahko kakšno odstopim.
Uporabniški avatar
 BoF
Razmišljam s svojo glavo, ker nočem biti le eden izmed množice, ki razume.
Uporabniški avatar
 milkec
da se vam da... :roll:
 kovit
milkec napisal/-a:da se vam da... :roll:

eni to drugi pa piškote jeste :)
Uporabniški avatar
 mazi
Škoda energije (al pozitvne al negativne)...

Bi blo treba kr ''zaklenit'' to temo...
 kovit
mazi napisal/-a:Škoda energije (al pozitvne al negativne)...

Bi blo treba kr ''zaklenit'' to temo...

Ja sej je res brez veze, se strinjam...ampak kaj te moti če se debatira?
  • 1
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 17

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA