prostor za debato o (ne le tekaški) športni opremi. obleka, obutev, pripomočki ... vprašanja, predlogi, nasveti, uporaba, ...
 IawIa
Pozdravljeni. Prvic kupujem uro za tek in me zanima katerega izmed modelov mi priporocate. izbiram med Polar RS300X in Garmin FR60. Oba okoli 140€. Rabim čisto osnovni model, ki mi bo meril srčni utrip... Hvala!
Uporabniški avatar
 StaraKost
Katera je tista glavna funkcija, ki jo potrebuješ, utrip in čas itak merijo vsi:
...pretečena razdalja in hitrost/tempo teka ?
...višinski metri ?
...prikaz poti?
...prenos na računalnik?

Če potrebuješ vse to: http://www.enaa.com/oddelki/conrad/izd_5618_CO371024_Zapestni_GPS-sprejemnik_Garmin_Forerunner_305

Če potrebuješ samo utrip in čas, kupi nekajkrat cenejšo uro :D .
 drejko
no tudi sam sem razmišljal podobno, važno da mi izmeri srčni utrip, sploh pa na začetku, ko sem se začel ukvarjat z tekom. V bistvu sploh nisem vedel ali mi bo tek potegnil in tako sem kupil najcenejšega polarja no minilo je par mesecev mojega teka vedno me je pa zanimalo koliko sem pretekel meril sem si proge z kolesom ali pa z avtom no tega sem se naveličal in si kupil garmina in od takrat ni nobene dileme več koliko kako hitro in z kakšnim utripom sem opravil tek.
Uporabniški avatar
 MatjazV
Če rabite športno uro, ki meri razdaljo in srčni utrip, je ta hip, po mojih izkušnjah najboljša odločitev Garmin Forerunner 110 HR (moška ali ženska inačica). Ta GPS model je res enostaven za uporabo (tudi slovenski meniji), ne potrebuješ nobenih dodatkov. Priporočam, kljub temu, da je nekoliko dražji od osnovnih modelov je pa najboljši izbor, ko primerjamo ceno in kvaliteto, če se odločamo za GPS merilnik srčnega utripa.

Poznam kar nekaj tekačev začetnikov, ki so že po nekaj mesecih "prerasli" zmoglivosti osnovnih modelov Polarja in se nato odločili za naknaden nakup boljšega modela. Predvsem, ker so pogrešali prikaz pretečene razdalje.

Lp, Matjaž
 spela*
Moje mnenje: jaz imam sicer uro s footpodom, ki pa ga uporabljam samo na tekmah (ker pač le na tekmah uporabljam tiste superge). Pretećeno razdaljo na treningih poznam oziroma jo izmerim na mapmyrun; kadar mi je pomembna natančna razdalja (zaradi tempa), pa grem na stadion. Za to je pa povsem dovolj štoparica. :D
 dr.sah
hm, malo sem pogledal, pa mi zna biti zanimiva. Ima Garmin tudi programe za tek itd....

sem malo pogledal, 210 podpira programe tekov, če sem prav razumel.

Vprašanje: se ti podatki iz GPSa prenesejo na računalnik, kjer se vodi kak dnevnik?
 dr.sah
Mi kdo pove na kratko kaka je razlika ned 110 in 210 modelom.
Ali je možno v obeh vnesti svojo težo in višino?

Rad bi kupil eno uro, in ne bankrotiral.....
 POSAVEC
dr.sah napisal/-a:Posavec, hvala za ponudbo, ampak mislim da sem prekratek za tvojo 610. :D

razumem, vendar mislim, da je tam nekje 300 eur realna cena za 1. mesec staro uro :wink:

lp.
 POSAVEC
majstor napisal/-a:Cena:
http://iafstore.com/scheda.asp?num=9249&pa=p

linke gor metat ni problem (vsak si lahko pogleda kakšne so cene v tujini :wink: ) , težje pa je uro dobit za ta denar. Bi te pa prosil,ker imam občutek da si res pravi "majstor" :D da še mogoče poiščeš link SLO trgovine, za to ceno, marsikomu bi lahko pomagal, kar je delno tudi namen tekaškega foruma.

lp.
  • 1
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 29

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA