prostor za debato o (ne le tekaški) športni opremi. obleka, obutev, pripomočki ... vprašanja, predlogi, nasveti, uporaba, ...
Uporabniški avatar
 MihaPR
Izšel je nov update software za polarja :)
Uporabniški avatar
 Grinhorn
MihaPR napisal/-a:Izšel je nov update software za polarja :)

Ne najdem, zadnji je še od 15.decembra 2004 ver 4.02.036! :cry:

lp
Uporabniški avatar
 MihaPR
moja napaka,

brez preverjanja sem objavil, dobil sem mail od Polar support, da je izšel nov update :?: nc jasno :?:
 atlet
Nikakor ne morem kalibrirati polarja S625x. Zanima me ali le ta ne deluje pravilno, če je naprimer kalibriran na tempo 4:00/km in potem ne kaže pravilno če tečeš tempo 3:00 / km??? Poleg tega mi vedno 1. krog ko tečem po štadionu kaže 20 m premalo, potem naprej pa dokaj točno? v čem je problem?

Zanima me še:
- če ima kdo od vas torbico za to uro in koliko stane.
- Ali lahko uporabljaš za S625x IR vmesnike drugih proizvajalcev in ali delujejo. Koliko stanejo cenejši IR umesniki?

Hvala in lep pozdrav.
 Marjanz
Kalibriranje S625X lahko povzroča male težave, ki so povezane z nepravilnim rezultatom. Najpogostejša napaka je v tem, da je korak pri kalibraciji drugačen kot pri treningu. Predlagal bi, da naredite več kalibracij in potem uporabite najnatančnejšo. Kalibracije je potrebno narediti za različne terene. Za gorski tek svojo, za stadion svojo, za gozd svojo itd.
Torbice za polarja na žalost pri nas niso na razpolago. Ir vmesniki so najboljši polarjevi. Lahko, da bo delal tudi kak drug vendar to ni garantirano. Polarjev stane 13 jurjev.
 marko3
atlet, kar se kalibriranja tice ti svetujem da preberes clanek ki se skriva za linkom objave v bojanovem sporocilu. tudi sam sem sledil navodilom... kalibriral na razdalji 1km in moram rec da odstopanje do sedaj ni nikoli bilo vec kot 20m torej vec kot 2%....

za prenos na racunalnik sem sam kupil IR USB vmesnik ki ni od polarja.. skoraj pol cenejsi... in zadeva dela brez problema. ce se bos tudi sam odlocil za podoben nakup preveri ce je vmesnik IrDA kompatibilen.. pa ne bo problemov.
 marko3
roche napisal/-a:Pozdravljeni;
Zanima me če ima kdo izkušnje z povezovanjem polarja 625 z nokio 5140.
pozdrav

sam imam nokio 5140... sw t.j. Polar MobileLink pa sem kupil tukaj: http://www.softwaremarket.nokia.com stane cca. 12 EUR.
na ja... kaj naj recem zadeva ni nic posebnega... in ce po pravic povem ne vidim kaksne posebne potrebe prenosa podaktov vadbe na mobitel razen ce:

1. jih zelis takoj po vadbi po SMS poslati svoji najdrazji, ki te doma ze nestrpno pricakuje in jo zanima tvoja kondicijska pripravljenost... :) ali pa

2. ce si "na terenu" dalj casa in racunalnika nimas s seboj, pomnilnika v uri ti pa zmankuje... v tem primeru imas moznost podatke prepisat na mobi in s tem v uri napraviti prostor za nove vadbe...
Nazadnje spremenil marko3, dne 21 Feb 2005, 16:50, skupaj popravljeno 2 krat.
 atlet
Najlepša hvala vsem za odgovore. Zanima me še kje bi kupil torbico za polar? Lep pozdrav.
 marko3
atlet napisal/-a:Najlepša hvala vsem za odgovore. Zanima me še kje bi kupil torbico za polar? Lep pozdrav.

hmm... torbica za polar? je to kaksna posebna torbica :?: ne vem kaj si poleg polarja dobil ti ampak pri meni je bila torbica zraven... crna, iz materiala podobnem anoraku, z napisom polar.... znotraj pa prostor predeljen za posametne komponente kompleta.
 atlet
neko tako torbico bi imel ja za posamezne komponente... dobil sem pa zraven samo škatlo.
Moje izkušnje in vprašanje z navedeno napravico:

Razdalja se mi zdi zelo natančno merjena ko se korektno kalibrira.
Priporočam test na atletski stezi vsaj 1km in potem kar ročno korekcijo.

Utrip mi včasi malo zbezlja. Za nekaj sekund. Sumim da sem sam kriv - slabo zategnjen trak ali pa je morda zunanji vzrok, npr. elektrika nad glavo.
Kakšne so vaše izušnje?

Tudi višinomer je včasih lep gladek, včasih pa kar preveč skače gor in dol npr. 30m gor dol v nekaj sekundah. Morda je vzrok v pokriti sondi na uri (rokavica) ali kaj podobnega (vlaga-švic?)
Kakšne so vaše izkušnje?

Sicer zelo fajn napravica, GPS jo po mojem prekosi če jo rabimo še za kolo oz. tek na smučeh in poodobno kjer Polar seveda odpove z merjenjem razdalje.

Seveda pa Polar zmaga v gozdu, najbrž je tudi bolj natančen v razdalji (kompleksen algoritem)

Veliko pa je seveda tudi odvisno od SW, ki pri Polarju po mojem ni ne vem bogve kaj,
je pa uporaben.

Tudi mene včasih malo zamika Garmin 301 ker superge niso edino pogonsko sredstvo ki me zanima.

eni so-smo bolj mahnjeni na tehniko eni manj,
je pa to včasih čisto nepomebno,

pozdrav
Uporabniški avatar
 kemc
Živjo!

Vse omenjene težave kot jih ima KeskoPesko s Polarjem jih imajo verjetno tudi drugi. Tudi meni včasih zbezlja da mi kaže čez 200 udracev par sekund. Z razdaljo nimam težav je pa res da je potrebno za različne proge uporabiti različne kalibracijske faktorje za distanco.

Moti me pa nekaj in sicer baterije v PODu! Originalne baterije ki so priložene v kompletu so mi zdržale kot je navedeno od Polarja cca 24 ur, pri meni se je pri 23uri začela pojavljati rdeča utripajoče lučka kar pomeni zamenjavo baterije. Problem je pri baterijah Duracell :evil: , ki ne zdržijo več kot 10 ur :evil: ? Ali se še kdo sooča s takšnimi težavami? So krive baterije (mogoče prestare?), ali pa bo potreben pregled PODa :cry: !

LP
Uporabniški avatar
 bojanu
@keskopesko:
-utrip zbezlja zaradi raznih elektromagnetnih motenj (pod daljnovodi, v avtu, lahko težave zaradi oblačil, ki se statično nabijejo, ...), a razen tega, da se takšnim krajem izogneš, ne moreš narediti kaj drugega
- višinomer včasih, ko je ura na roki, res malo čudno kaže. Na kolesu je bolj natančen
-pri 625 lahko uporabiš vse kolesarske senzorje od Polarja. Za tek na smučeh je pa res GPS bolj primeren :cry:

ZA baterije se mi pa zdi, da priporočajo Varta. Razne aku baterije pa ne pridejo v poštev
Uporabniški avatar
 Mariposa
Mene pa zanima, če se je še komu dogajalo,da je Polar meril pretečeno dolžino še potem ko se je že ustavil, natančneje da so se mu pretečeni metri še kar naprej povečevali :shock: :roll: ?
  • 1
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 16

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA