prostor za debato o (ne le tekaški) športni opremi. obleka, obutev, pripomočki ... vprašanja, predlogi, nasveti, uporaba, ...
 a nje ni
Še moj prispevek in hkrati vprašanje :?

Te dni, ko so stopinje pod ničlo, tečem v:
-bombažnih 3/4 pajkicah,
-dolgih podloženih pajkicah čez,
-švic majici brez rokavov,
-švic majici z dolgimi rokavi,
-čez pa še navadno bombažno z dolgimii rokavi,
-dvoje šivc štumfke,
-pa švic trak za ušesa, da mi ne opadejo.
(Rokavic ne nosim, ker me po 1 km neha zebsti v roke, do takrat pa jih imam v rokavih :wink: )

Pa še vprašanje glede te bombažne majice ... ne morem se odločiti, ali bi jo nosilo pod švic majico, ali povrhu? Probala sem oboje in v vsakem primeu je mokra. Včeraj sem šla tečt na 15 km, bombažno majico sem imela oblečeno povrhu, in ker je bila na prsih morka in me je na koncu že pošteno zeblo ... ima kdo kakšen predlog?
Hvala za odgovore in lep tek :wink:
Uporabniški avatar
 vigor
Tudi jaz pri teh nizkih temperaturah iščem tisto pravo kombinacijo oblačil. Enkrat se preveč oblečem in sem čisto prešvican, drugič se premalo oblečem. No na zadnjem trenngu sem pa našel pravo kombinacijo.

-7°C:
dolge tekaške pajkice
enojne tekaške nogavice
2x T-shirt (navaden bombažen)
1x T-shirt z dolgimi rokavi
tekaški brezrokavnik
buff rutka okoli vratu (za čez usta po potrebi)
buff rutka --> kapa

Za nižje temperature bo pa verjetno potreben še en dodaten T-shirt z dolgimi rokavi in to bo to.

@ a nje ni
So mi znani tvoji problemi. Mislim da si preveč oblečena. Probaj se obleči malo manj, da se ne boš toliko spotila in težave bodo odpravljene.
Treba je najti pravo kombinacijo pri kateri se ne spotiš pa te vseeno ne zebe.

Seveda vsakič zebe na začetku, ampak ko se ogreješ potem ni panike. Zadnjič mi je ratalo, saj se med tekom nisem pretirano spotil hkrati pa me ni niti malo zeblo.
 a nje ni
Hm, Vigor, hvala za nasvet. :wink: Bom poskusila že z eno majico manj, ampak od dvojnih pajkic ne odstopim, ker imam občutek da se mi po 10 km zapletajo noge kot bi bila lesena kot Ostržek :lol: ... ker me tako zebe v stegna :?
lep sončen dan 8)
Uporabniški avatar
 Vreme
-smučarsko spodnje perilo (spodnji in zgornji del)
-dolge tekaške pajkice
- T-shirt z dolgimi rokavi
- podložena tekaška jakna
- kapa, rokavice
- zokne navadne tekaške

Se pa mi zdi,da ste nekateri kar preveč oblečeni, no sicer kakor kdo. vsekakor velja pravilo, da te naj na začetku vsaj malo zebe, potem si oblečen ravno prav.

:wink:
Uporabniški avatar
 incic
med kilometražami mam le dolge pajkice, zadnje čase raje namesto pajkic trenerko, zgoraj pa navadna bombažna majca preko pa navadno vetrovko (adidas ali asics) seveda pa negre brez kape pa rokavic
 grepol
Zanima me, če obstaja za tek kaj podobnega kot podkapa za motoriste. Torej da si zascitim clavo, usta, vrat. Sem gledal malo po Hervisu in Intersportu pa nisem nasel.
Uporabniški avatar
 Tatjana
grepol napisal/-a:Zanima me, če obstaja za tek kaj podobnega kot podkapa za motoriste. Torej da si zascitim clavo, usta, vrat. Sem gledal malo po Hervisu in Intersportu pa nisem nasel.

Buff ;)

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA