prostor za debato o (ne le tekaški) športni opremi. obleka, obutev, pripomočki ... vprašanja, predlogi, nasveti, uporaba, ...
 5ER
oj cyc

vem, da so za slabše razmere (voda, sneg), zato me pa zanima, kako se obnesejo v suhem, vročem vremenu
 Nataša
Živjo, fantom,
marsikdo tukaj gre na nakup copat v Koala sport na Bled. S SAbo odneseš rabljene copate, lastnik pa je menda tekač in obvlada zadevo ter si vzame čas zate. Sama nimam dobrih izkušenj glede prodajalcev v Hervisu in TS2 - na žalost bi mi uturili karkoli, če bi se dost zanašala nanje. vso srečo!
Uporabniški avatar
 cyc
Nataša, kaj pa imajo vse v tistem Koala sportu?

Drugače pa ... jaz sem izkoristil tisto možnost preiskusa tekaških copatov pred ZOO, ko je to potekalo. In sem že točno vedel po kaj grem v TS2, tako da kakih posebnih izkušenj s tistimi prodajalci niti nimam.
 Nataša
Ne vem, ker še nisem bla tam. Simi je bla ful zadovoljna, Bajsi jih hvali...mislim ,da majo kar vse te glavne firme: Nike, Mizuno, NB in tko naprej.
Uporabniški avatar
 miro
Predvem imajo mizuno.
Lp
Miro
 fantom
OK danes sem si koncno vzel cas in sel kupit superge :) Na koncu sem po 3 urah probavanja v razlicnih trgovinah pristal na Nike Pegasus. Malo sem bil v dvomu, ce niso slucajno malo presvoh za moj tek, ampak ker sem potem pomislil, da tecem sicer po gozdnih, vendar utrjenih poteh, brez ostrega kamenja in kaksnih trnov ter strcljev korenin sem se kar za to opcijo odlocil, ker mi noga nekako dalec najbolj lezi notri. Sem tudi rahel under pronator, kot sem ugotovil in kot so mi zagotovili so ti copati super za supinacijo.
Bi pa pohvalil Thomas Sport 2 v City Parku, kjer si je ena punca res vzela cas in mi vse razlozila, pa prinesla kup razlicnih copat za probat. Na koncu sem superge sicer kupil v Hervisu (Vic), samo to pac samo za to, ker v Thomasu nazalost niso imeli skoraj nic, kar bi popolnoma ustrezalo moji stevilki noge in mojim zahtevam :( No v Hervisu v Cityju je ravno obratna zgodba, tam sem tri tipe jaz ucil kako in kaj, s tem znanjem ki sem ga pridobil tukajle v nekaj pregledih tega foruma, na vicu mi je pa en tudi lepo pomagal in precej vedel o tekaskih copatih tako da tudi njim pohvala.

Nazalost sem videl, da je razprodaj konec, oz. so ostale vec ali manj samo stevilke ki meni niti slucajno ne ustrezajo vec :( 22ksit je bil zame kar zalogaj, upam da bodo dolgo zdrzale :) Jutri grem pa na test! :)
Hval vsem, ki ste mi tako ali drugace pomagali!

lp
f.
Uporabniški avatar
 Andrejc
Tako kot vsi sem tudi sam imel precej dilem, trilem in polilem okoli nakupa tekaških copat. ... Na koncu sem kupil Pumo (glej link)
http://www.superge.si/html/svn/53944-AA.shtml
v Thomas Sportu v City parku. Po pretečenih cca. 100 km bi rad povedal, da so res zelo dobre in da tudi po več kot eni uri teka "ne veš da jih imaš na nogah". Na prvem teku sem sicer dobil skoraj krvav žulj na podplatu (na stiku vložka in stene copata), vendar sem trmaril in nič počival naslednji dan. Po slabem tednu je minilo in ni bilo več težav. Sicer so copati bolj za teren, vendar sem z njimi vsaj polovico km pretekel po asfaltu in nisem imel nobenih problemov. :juhuhu: Hvala forumovcem za nasvet naj kupim številko večje. To se je pri meni zares obneslo.

LP

PS.: Nike Pegasus, ki so na tem forumu najbolj opevane, mi nekako niso najbolje stale na nogi. Mogoče imam pa kakšno čudno nogo?!
 Ninocka
Projekt Nakup prvega pravega tekaškega čevlja za Ninočko je končan. MIZUNO WAVE RIDER-ke že sedijo poleg mene in zapeljivo pogledujejo proti mojim stopalom. Ljubezen je bila že na prvi stik, a bomo videli kako se bo zveza razvila, ko se bodo kopičili kilometri.
Projekt je trajal cca. 1 mesec in je vključeval veliko branja
(TF, Poleta, http://www.runnersworld.com/ in spletnih strani posameznih proizvajalcev), redno tedensko obiskovanje Hervisa in Tomas sporta in pomerjanje, pomerjanje čevljev kolegic-tekačic in predsvem veliko tuhtanja.

V veliko pomoč so mi bili posti v tej temi (oprema) saj sem si v grobem izobljikovala mnenje, kaj je pomebno pri nakupu ciopat in v kakšnih "tekačicah" tečejo bolj izkušeni. Tako, da hvala Forumci! Hvala tudi Igorju iz Tomas sporta (oz. superge), ki mi je svetoval glede modela Nike Pegasus.

No, še krajši povzetek projekta in pomerjanj:
iskala sem dober copat za trening po različnih podlagah (trenutno 1/3 asfalta, 1/3 makadama, 1/3 pst), pozimi bo verjetno razmerje 1/2 asfalta in 1/2 pst-ja oz. okej makadama.
V finale so prišli sledeči modeli, ki sem jih vse večkrat temeljito "preskakala" po TS oz. Hervisu:
Nike Pegasus preširoki (čeprav sem jih zmeraj pomerila, če bi se slučajno kakšen dan ujeli z mojo "nogico")
Nike ZOOM Elite: super na nogi, a po namembnosti ne ravno zame
Nike Air Moto: tudi okej na nogi, zmotila slabša stabilnost
NIke Skylon: vredu občutek, a bolj "asfalasti" čevlji
Mizuno wave rider: božansko zlitje z mojim stopalom
New Balance 832 VN B: super občutek.

V super finale sta glede na namebnost in občutka na nogi prišla zadnja dva modela, zmagal pa je Mizuno.
 Lučko
Ninocka napisal/-a:Mizuno wave rider: božansko zlitje z mojim stopalom

SlikaMen so se ful zlil, sva eno te isto :lol:
Ljubezen je bila že na prvi stik, a bomo videli kako se bo zveza razvila, ko se bodo kopičili kilometri.
Slika V začetku v žulje, odrgnine... :twisted:

PS
A si ti tud mal, mal, mal "sado-mazo" :shock: :wink: O kolk nas že je :mrgreen:

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA