Projekt Nakup prvega pravega tekaškega čevlja za Ninočko je končan. MIZUNO WAVE RIDER-ke že sedijo poleg mene in zapeljivo pogledujejo proti mojim stopalom. Ljubezen je bila že na prvi stik, a bomo videli kako se bo zveza razvila, ko se bodo kopičili kilometri.
Projekt je trajal cca. 1 mesec in je vključeval veliko branja
(TF, Poleta,
http://www.runnersworld.com/ in spletnih strani posameznih proizvajalcev), redno tedensko obiskovanje Hervisa in Tomas sporta in pomerjanje, pomerjanje čevljev kolegic-tekačic in predsvem veliko tuhtanja.
V veliko pomoč so mi bili posti v tej temi (oprema) saj sem si v grobem izobljikovala mnenje, kaj je pomebno pri nakupu ciopat in v kakšnih "tekačicah" tečejo bolj izkušeni. Tako, da hvala Forumci! Hvala tudi Igorju iz Tomas sporta (oz. superge), ki mi je svetoval glede modela Nike Pegasus.
No, še krajši povzetek projekta in pomerjanj:
iskala sem dober copat za trening po različnih podlagah (trenutno 1/3 asfalta, 1/3 makadama, 1/3 pst), pozimi bo verjetno razmerje 1/2 asfalta in 1/2 pst-ja oz. okej makadama.
V finale so prišli sledeči modeli, ki sem jih vse večkrat temeljito "preskakala" po TS oz. Hervisu:
Nike Pegasus preširoki (čeprav sem jih zmeraj pomerila, če bi se slučajno kakšen dan ujeli z mojo "nogico")
Nike ZOOM Elite: super na nogi, a po namembnosti ne ravno zame
Nike Air Moto: tudi okej na nogi, zmotila slabša stabilnost
NIke Skylon: vredu občutek, a bolj "asfalasti" čevlji
Mizuno wave rider: božansko zlitje z mojim stopalom
New Balance 832 VN B: super občutek.
V super finale sta glede na namebnost in občutka na nogi prišla zadnja dva modela, zmagal pa je Mizuno.