prostor za debato o (ne le tekaški) športni opremi. obleka, obutev, pripomočki ... vprašanja, predlogi, nasveti, uporaba, ...
Jaz imam mdr. RS400. Pri njej imam dva problema:

1) najprej gre za to, da je senzor (S1), s katerim je ura kompatibilna res ogromen in pri Polarju se očitno niso odločili, da bi za njihov (tedaj) drugi najboljši model, namenjen teku, omogočili kompatibilnost z manjšim, novejšim senzorjem (mislim da je S#).

2) potem je problem sama konstrukcija, specifično tisti veliki rdeči gumb, ki ima funkcijo Start/stop/enter. Gumb je v roku pol leta postal dosti manj odziven in stanje se je samo še poslabševalo. Kolikor sem bral na netu, je to napaka v konstrukciji zadeve (vzmet za gumbom ni pravilno nastavljena, da se to potem baje popraviti, če sam razdreš uro) ne vem pa, če so to potem popravili v kasnejših izdajah.

Sicer je sama ura, kar se tiče podatkov iz srčnega utripa super (dobro, včasih tudi utrip, tako kot pri vsaki drugi uri ob posebnih okoliščinah, npr. hudem mrazu in vetru, malo šteka, ampak to ponavadi na začetku), še posebej v kombinaciji z njihovim programom, ki ga dobiš priloženega. Tudi kalorije šteje precej dobro (moj Timex npr. kaže vsaj polovico več, kot pa bi bilo za pričakovati). Ko imaš senzor kalibriran, je natančnost ista kot pri GPS, pa še nekoliko bolj odziven je, če potrebuješ podatke o trenutnem tempu
Če je tempo glavna opcija, potem je to daleč boljši izbor za zmerno ceno : http://www.bike24.net/1.php?content=8;n ... duct=30619 ,
ker je novejša, uporablja novejšo tehnologijo, boljši, manjši in bolj natančen footpod. Ima pa tudi možnost dokupa GPS senzorja G5, če se pozneje pokaže želja po GPS sledi.
yogo napisal/-a:V Intersportu imajo sedaj 20% popusta, lahko pa izkoristiš še torkov popust 10%.
Tako je žena kupila Garmin 210 HR za 144 eur :D

Torej to pomeni, da je v torek 30% popust? torej se v tem primeru popusti seštevajo. Zanimivo, če je vse to res :?:
aerorose88 napisal/-a:samo Garmin Forerruner 110 ne kupuj!

Zakaj pa ne? Saj mu lahko lepo kaže povprečni tempo kroga, ima dober display, pa še podatke o utripu. Nekaj časa sem uporabljal tudi to uro in se mi zdi, da ima večino funkcij, ki jih človek potrebuje. Res pa je, da mdr. ne podpira možnosti uporabe footpoda, pa za ultratekača morda nima dovolj močne baterije
Hvala za odgovore in mnenja.
Me veseli :D Tudi forum uporabljam prvič :D
Vidim, da se tu precej dogaja, kar je super.
Kaj pa ta zadeva....

http://www.agp.si/index.php?id=480&t=10

Ta mi je res top. Zadnje dni precej brskam za urami in mi je to precej
ugodna zadeva (če bi imeu denar :P). Mogoče se celo odločim za nakup.
Čeprau po pravici povedano ima dosti funkcij, ki dvomim da bi jih uporabljau.
GPS me ne zanima kaj dosti, ker so S senzorji ok in še kar se baterij tiče
se mi zdi da je dosti boljše S kot GPS.
Najbolj moti pri rs400# tisti senzor S1 (je res tako moteč :S), velikost senzorja in pa sama baterija (cca 20 ur :S), zato se vrjetno odločim za rs800# in S3.
Hmmm...tudi sam izgled ure malo šteje, saj jo mam namen nosit tudi čez dan (čeprau je menda še kar velika) :P

Garmin 210 HR
hmmm....mikavno?
Skrbi me baterija, 8 ur napisano, v resnici vrjetno še malo manj.
No tako dolgi teki so bolj redko. Pa vseeno.
V bistvu se za to še nisem zanimau. Do zdaj sem gledau samo polar
in sem se izogibau GPSja :D

uuu..610 in 410...tale Garmin sploh ni švoh. :D
410ka ima vse...še višince za razliko od 610ke. Problem je edino baterija :S

Hvala
Tudi na 610 boš verjetno lahko videl višince, ko boš prenesel podatke na računalnik. Morda ti jih samo ne bo kazala sproti -- ampak to preveri, če te opcije res ni pri 610, ker je čudno, da ura višjega ranga, ne bi imela nečesa, kar ima ura nižjega.

Ura ful dolgo drži mislim da na 310ki, pa na Timexovem Global trainerju, ki je zdaj, po vseh firmware updejtih, baje precej soliden in v tujini tudi cenejši, ker je malo starejši model.

Glede opcij in mogljivosti vsake ure preveri na dcrainmaker.com, je pa res, da tam niso morda čist vedno posodobitve glede vseh updejtov za ure, ki so včasih kar pomembni (npr. pri mojem Timex run trainerju je updajte poleg drugih izboljšav prinesel tudi možnost prikaza povprečnega tempa kroga, ki je praktično najbolj uporabna karakteristika).
Ultraizi napisal/-a:uuu..610 in 410...tale Garmin sploh ni švoh. :D
410ka ima vse...še višince za razliko od 610ke. Problem je edino baterija :S

Če se ti zdi baterija prešvoh, imaš na izbiro še garmin 910xt, ki naj bi zdržal do 20 ur, in če ti je tudi to premalo, lahko odklopiš gps ter jo uporabljaš s footpodom, potem imaš pa tam okrog 50 ur. :D

http://www.dcrainmaker.com/2011/10/garm ... eview.html

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA