prostor za debato o (ne le tekaški) športni opremi. obleka, obutev, pripomočki ... vprašanja, predlogi, nasveti, uporaba, ...
Kolikor razumem, naj bi delovalo na istem principu kot foodpod. Senzor je združen skupaj z senzorjem za srčni utrip in se nosi kot običajen merilec srčnega utripa. Če ga nočeš nositi na traku se lahko sname in zatakne za pas za hlače, v tem primeru seveda ne meri srčnega utripa. Boš videl v soboto.
zdravo!
sama se odločam za nakup te ure.
zanima me, če meri razdaljo v zaprtih prostorih.

potrebujem nekaj, kar bo kazalo dokaj točen utrip in pa merilo razdaljo (tudi v zaprtih prostorih).
Ura sicer meri razdaljo kjerkoli ampak ne verjamem da bo zelo točna. Take ure s footpodom (tu je senzor sicer na pasu za srčni utrip in ne na nogi) najbolj natančno merijo ob kolikor toliko enakomernem gibanju. Za merjenje kot ga opisuješ ti skorajda ne verjamem, da obstaja idealna rešitev. Po mojem mnenju bo merjenje motilo različno gibanje telesa, ki ga bo senzor razumel kot hojo ali tek, čeprav morda to ne bo.

Morda bi si kje izposodila kakšno uro ki ima oboje - GPS in footpod in jo pred nakupom preizkusila.
ok.
pa recimo, da ne potrebujem ure za "merjenje kilometrine v službi".
bi pa imela zadevo za merjenje srčnega utripa pod obremenitvami, da malo vidim, v kakšnih mejah se gibam.
ta senzor, ki je na tekaški stezi, mi 100% ne kaže prav. kajti na več kot 160 ne pride, v fitnesu pa sem prišla tudi na preko 200 (pod primbližno enakimi obremenitvami).
Za trenutne meritve srčnega utripa, brez podrobne analize max in min vrednosti, je dobra katerakoli ura od 30€. Tisti približni podatki bodo dovolj. Kdor pa hoče imeti podatke na utrip točno bo plačal pač več.

Wega je prav povedal o nenatančnosti meritev s senzorjem teka (not footpod - beltpod).

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA