prostor za debato o (ne le tekaški) športni opremi. obleka, obutev, pripomočki ... vprašanja, predlogi, nasveti, uporaba, ...
Uporabniški avatar
 muc
Helou...a je kdo slučajno že preizkusil novi model naglavnih lučk od Ledlanser-ja SEO7R ali pa SEO5R ?
http://www.ledlenser.com.au/products/hi ... seo/seo7r/

Sem jo gledal v trg. pa mi nekako deluje ful "plastično" oz. se mi zdi, da je sistem, ki naj bi držal lučko v pravi poziciji (rebrca) zelo rahel že sedaj ko je nova...zima bo pa dooolga. :lol:

Kaj pa tole? Sicer je v živo še nisem videl ampak firma je "kot se šika" :D
http://www.petzl.com/us/outdoor/headlam ... a-r-plus-0

tnx za kakšen namig ;)
 Gašper13
Prve ne poznam, glede druge pa lahko povem, da sam s tem USB polnilnim sistemom Petzlovih svetilk nisem najbolj zadovoljen, zato čimprej kupi navadne (can be replaced with standard battery pack for use in remote areas). Imam dve Tikka Plus 2, eno s tem USB polnjenjem in eno z navadno baterijo (3xAAA) in ta druga veliko veliko dlje zdrži.
Uporabniški avatar
 zajc
Meni gredo naglavne lučke na živce, ker mi stiska glavo. Če bi jih uporabil enkrat na leto, bi še šlo, ker pa jo uporabljam 200x na leto, mi gre pa na j*.

Ali obstaja kakšen sistem, da bi lučko npr. pripel na obleko, za pas...? Priznam, pred vprašanjem nisem poguglal, zato raje tukaj vprašam, mogoče ima kdo kakšno izkušnjo.

Drugače imam Tikko Plus 2, z USB polnjenjem in mi za tek ponoči zadošča (10 ur močne svetlobe). Zanjo pa sem dal z litijevo baterijo vred 30 EUR (januarja 2013) in sem zadovoljen.
 Gašper13
Večino naglavnih lučk, tudi tikka plus 2, se da prilagoditi tako, da se jih enostavno opasa - pripne okoli pasu. Prednosti tega so, da ne stiska glave, da imaš boljšo globinsko ostrino (ker je luč pod drugim kotom vidiš več senc in iz tega možgani zračunajo globino in podobno). Slabost pa je novo tiščanje okoli pasu, na katerega pa se hitro privadiš
To narediš tako, da tisti konec traku, ki ima le prečno končno plastično palčko pod diagonalo iztakneš iz zanke oziroma ušesa. Če imaš dve taki svetilki, kot jih imam jaz, enostavno spneš skupaj dva trakova na isti način, kot je bil prej spet skupaj en trak, prilagodiš dolžino in oblečeš kot hlače :)
upam, da pride komu nasvet prav. Moram pa reči, da se je silva trail runner, ki sem jo kupil na strani, ki jo omenjam nekaj postov nazaj v tej temi, kar izkazala, sploh zato, ker je precej lahka in zato tudi manj drgne čelo ob teku
Uporabniški avatar
 muc
Tnx za info...jap, sej se tud jest bolj nagibam v Petzl-ovo smer...zdej imam že en osnovni model od te firme ampak je vseen mal prešvoh...bom šel čez vikend mal po trgovinah pogledat, kaj se sploh dobi pri nas...sporočim ;)

Zajc sem že videl tekače, ki so imeli lučko pripeto nekje v višini pasu, na kakšen način pa ne bi vedel, ampak mislm, da je nasvet Gašperja13 kr ok...probat ni druge. :D
Drugač bi ti, pa glede na tvoj zgodnji urnik teka, lahko kr dostavljalec časopisa svetil z mopedom...sam je ziher prepočasen pa še bencina bi mu zmanjkal :lol: :wink:
Uporabniški avatar
 ugor
paulo napisal/-a:Sem naročil na tej strani http://www.dealextreme.com/ dne 12.11. in še do danes nisem dobil pošiljke.
Tako da odsvetujem.

Teoo je pred 2 leti "delal reklamo" za ta nakup. Tudi jaz še čakam to lučko. :twisted:
Sem pa lani v Igluju kupil odlično svetilko od BLACK DIAMOND.
Uporabniški avatar
 lukav
Petzl je fajn, jaz imam tudi Tikka Plus 2, zadovoljen.

Mimogrede, pri lučki ne bi pretiraval s šparanjem - je že dobro, da je solidna, da ne "oslepiš" kje sredi teme.
 bod
paulo napisal/-a:Sem naročil na tej strani http://www.dealextreme.com/ dne 12.11. in še do danes nisem dobil pošiljke.
Tako da odsvetujem.
Kakor za koga, zgleda ... Jaz sem tu naredil že ene 4 naročila in so vsa prišla v 3-6 tednih. Tam sem kupil tudi naglavno lučko. Lahko rečem, da imam v skupini cca. 30 tekačev najsvetlejšo in verjetno tudi najcenejšo "lampo" (16€ za svetilko, 2 bateriji in polnilec).

Je pa zdaj okoli novega leta najbolj neprimeren čas za spletne nakupe, vsaj kar se tiče časa dostave in verjetnosti, da se pošiljka izgubi.
 matej2
Ledlenser SEO7R zgleda na papirju kar fino. Bo treba počakat, kakšne bodo praktične izkušnje uporabnikov.

Kitajski ponaredki za 10 do 15EUR so čisto v redu za delo na vrtu, popravljanje avta, sprehode po vasi ali kot ena izmed večih svetilk, ki jih imate s seboj. Za resen tek po gozdu ali v mokroti, pa bi se jim raje izognil.

Zame mora lučka za celonočne teke po terenu imeti naslednje lastnosti:
- zanesljivost
- difuzna svetloba (flood light), da nisem kot v tunelu
- zadostna svetilnost, ki ne pojema s časom
- zadostna kapaciteta baterije za vsaj pol noči
- čim manjša teža
- nastavitev naklona, ki ostane na svojem mestu
- možnost uporabe alkalnih baterij (rezerva)

Trenutno uporabljam Tikka XP2 s Core polnilno baterijo in mi zadostuje za celo poletno noč (z rezervnimi baterijami tudi dlje). Občasno bi si želel daljše trajanje baterije. Všeč mi je, da lahko sprogramiram lučko, da sveti s konstantno jakostjo ves čas. Večini svetilk namreč jakost s časom eksponentno pada (če imajo z novimi baterijami npr 80 lumnov, jih imajo po pol ure le še 55).

Tikka RX in RXP tudi ne zgledata slabo. Za veliko denarja in teže na glavi pa NAO.

LP. M
 Hales
Pred 14 dnevi sem nabavil tole svetilko.
http://www.petzl.com/en/outdoor/headlam ... ikka-rxp-0
Pri večini lučk me je motil svetlobni snop. Ponavadi je ali zelo ozek z daljšim dometom ali pa širok, ki pa ni dovolj močan. Pozimi je dodatno zoprno pritiskanje (in iskanje) majhnega stikala v rokavicah za spreminjanje svetilnosti. Pri tej lučki je potem, ko jo vklopiš in nastaviš program vse prepuščeno senzorju in avtomatiki . Ima širok in ostren žarek, ki svetita sočasno. Njuna jakost se spreminja glede na tvoj pogled in odboj svetlobe. Polni se na USB priključek (Li-ion akumulator), lahko pa se dokupi ohišje za navadne AAA baterije. Avtonomija je spremenljiva od 2,5-10 uporabnih ur in mi povsem zadošča. Svetilnost gre do 215 lm ( max.) sam pa imam nastavljeno na 160lm ( do 90m in 5h avtonomije). Teža 115g ni ravno optimalna (zame je 0g) je pa solidna. Elektroniko, sicer zelo dodelano, zmoti nasprotni svetlobni vir, recimo prihajajoči avto (predvidevam, da bi jo motil tudi sneg). Tisti, ki tečete po mestu bi vas znalo to motiti. Cena brez poznanstev je visoka . Narejena je v EU !!
Najboljša stvar od vsega je, da zaradi obeh (močnih) prilagodljivih snopov lahko tečeš vsaj približno normalno hitro in to je tisto najboljše pri njej. Če koga zanima si lahko na Petzlovi strani ogleda film kako deluje.
Uporabniški avatar
 spitzpark
Moja svetilka ima pa napis CRANE, cena v lidlu je bila 9,99 oz.nekaj podobnega. Dela super, je lahka, ne poskakuje...Zakaj nizkocenovnica?
Ko tečem ponoči oz.zvečer sedaj v zimskem času, se mi zaradi potenja očala zarosijo, tako da bi tudi z svetilko za 50 ali 100 eur videl slabše. Še vedno pa je dovolj, da se na pstju izogibam jaškov in podobnih zadev. Uporabna pa tudi za hišna opravila, itd.

Poleti ponavadi kolesarim in imam na kolesu eni kitajsko zadevo, ki sveti nenormalno dobro in tudi dolgo. 1800 lumnov, ko pripeljem do gostilne, včasih pozabim takoj ugasniti, pa goste zelo moti-->svetloba, seveda.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 7

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA