prostor za debato o (ne le tekaški) športni opremi. obleka, obutev, pripomočki ... vprašanja, predlogi, nasveti, uporaba, ...
Uporabniški avatar
 janezs
Pri uri Suunto Ambit je tudi opcila belezenja 10 s.Uro priklopis na racunalnik , gres pod opremo , izberes tek in izberes med moznostima 1 s in 10 s.
Uporabniški avatar
 oven
Ja...Sam to samo utrip ter višino, GPS ima na žalost samo 1 ter 60s opcijo....
Upajmo da bo nov update prinesl kaj sprememb tukaj(: Ker Največja pomankljivost Ambita je spomin!! Če imaš nastavljeno na 1s GPS ter 1s vse ostalo, ti bo baterija crknala nekje do 15h, po 15h snemanja je pa Ambit poln...Slabo je prav zato, ker si lahko uro nafilaš na terenu, imaš usb polnilce v katere vtaknše navadne AA baterijein filaš, sam kaj ko ni spomina...Ubistvu te pa ni opozori da ni spomina, ampak enostavno začne stareješ vnose prepisovati.... Tako da bi bil interval snemanja GPS tam ene 10s zelo dobrodošel...
Ker meni je ta 60s snemanje položaja kr neki...niti dolžina ne štima na koncu saj zravna večina ovinkov, sploh če se primikaš vertikalno pa greš levo, desno, levo desno :|
Ura sama je meni čista 10-ka. Za navigacijo sem mislil da bo slabo, tako pa sem z to funkcijo nadpovprečno zadovoljen.
Edina pomankljivost je pa Movescout....prav kr neki je to....Hvala bogu obsataja export gumb(:
 aliboy
Koliko pa ima spomina? Nikjer nisem zasledil podatka, ti praviš da 15ur beleženja. Nisem še presegel limita, oz. prej prenesm dol.

LP, Aleš
Uporabniški avatar
 oven
Hja...stvar deluje tako...
Ko ga priklopiš na računalo, prenese podatke na računalnik v
C:\Users\tvejeime\AppData\Roaming\Suunto\Moveslink2

In potem naprej na Movescout.
Če izbrišeš vse vnose iz zgoraj omejene mape in ko boš naslednjič priklopil uro, bo ura prav vse podatke "move" prenesla že spet na računalnik.
Se pravi, da ti ko preneseš move na Movescout nikoli ne sprostiš prostora na uri, ampak Ambit ima tako rekoč krožni spomin, ko je poln, enostavno prepiše starejše vnose....Se pravi, ko enkrat dosežeš limit 15h, je tvoj Ambit dejansko do nadaljnega skoz poln, saj ročno ne moreš brisat nič z ure, kot verjetno veš...ampak on sam prepisuje v neskončnst.
Tist kar je vidiš pod Logbook, je vedno na uri...in lahko vedno preneseš na računalnik..
Drgač ima pa nekje do 15h spomina, če snemaš vse z 1s intervali....če imaš nastavljeno na 10&60s ti snema nekje do 50h...
Piše vse na strani od Ambita :wink:
 aliboy
Hvala za podroben info. Očitno imajo vse Suuntove ure tak sistem "prepisovanja" spomina. Imam tudi T3d in vidim, da je tudi tu zadeva enaka, seveda z manjšo količino pomnilnika.

LP, Aleš
Uporabniški avatar
 thinkblue
Močno se zanimam za to uro, samo da bi cena še malce padla ;)
 ziki
Suunto Ambit srebrna + HR, nova, zapakirana, cena 330 €, interesenti na zs. Lp
Uporabniški avatar
 thinkblue
Si že prodal?
LP, TB
Uporabniški avatar
 andrejl
pri Ambitu nikakor ne morem kalibrirati kompasa. Ima ko kakšno idejo, zakaj? Oziroma če je že ko imel podobne težave.

Kakor vidim v navodilih (in tudi v posnetku na youtubu) moraš postaviti uro vodoravno in jo nato počasi zavrteti za 360 stopinj, dokler se na robu ne izriše cel krog.

Ampak meni se ta krog sploh ne začne izrisovati, kaj šele, da bi se zapolnil. Sem poskusil že na vse mogoče načine, tudi tam, kjer ne bi smelo biti nobenih elektromagnetnih motenj. Pa nič.
Uporabniški avatar
 firbec
andrejl napisal/-a:pri Ambitu nikakor ne morem kalibrirati kompasa. Ima ko kakšno idejo, zakaj? Oziroma če je že ko imel podobne težave.

Kakor vidim v navodilih (in tudi v posnetku na youtubu) moraš postaviti uro vodoravno in jo nato počasi zavrteti za 360 stopinj, dokler se na robu ne izriše cel krog.

Ampak meni se ta krog sploh ne začne izrisovati, kaj šele, da bi se zapolnil. Sem poskusil že na vse mogoče načine, tudi tam, kjer ne bi smelo biti nobenih elektromagnetnih motenj. Pa nič.

Greš na GENERAL, COMPASS, Calibration, potem pa počasi v vodoravnem položaju obračaš za 360°, ko zapiska jo počasi obrneš pokonci za 90°, ko zapiska je zadeva OK, seveda pa opazuj naraščajoč rob.
seveda to delaj na prostem, ne pa v bloku :shock:
Če ne dela, imajo tudi servis :D

Lp marjan
Uporabniški avatar
 firbec
andrejl napisal/-a:Se mi zdi, kot da nisi prebral nič od tega, kar sem napisal :D

Ampak hvala vseeno.

Napisal sem ti, kako bi moralo biti :wink:
Če ni tako, je zadeva za na servis, druge ni :!:
Lp
Uporabniški avatar
 tabonir
oven napisal/-a:Edina pomankljivost je pa Movescout....prav kr neki je to....Hvala bogu obsataja export gumb(:

Se pravi, da je možno izvozit gpx in tcx dastoteke in jih nato uvozit nap. v Sporttracks?
Uporabniški avatar
 jac
Andrej, tudi mene je to hecalo... obvezno mora ura imeti GPS signal - kjer ga ni, meni še ni uspelo ure kalibrirat...

pojdi ven, kjer je signal OK in to naredi...
Uporabniški avatar
 andrejl
jac napisal/-a:Andrej, tudi mene je to hecalo... obvezno mora ura imeti GPS signal - kjer ga ni, meni še ni uspelo ure kalibrirat...

pojdi ven, kjer je signal OK in to naredi...

Hvala, smo zdaj že uredili. Sem nesel na servis. Malo so se čudili, da takega problema še niso imeli in poslali vse skupaj na Finsko.

Rezultat - dobil sem novo uro. Zdaj dela bp.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 13

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA