prostor za debato o (ne le tekaški) športni opremi. obleka, obutev, pripomočki ... vprašanja, predlogi, nasveti, uporaba, ...
 Kaja2737
Oliviya napisal/-a:Hmm,eno hecno vprašanje glede nahrbtnikov.
Tile so mi všeč,ampak ne vem-ali je to "normalen nahrbtnik",kamor lahko daš not vse sorte ali je takšen z mehom za vodo?
http://www.salomon.com/si/product/agile-7.html
Všeč mi je oblika,jaz pa bi ga potrebovala čist tako-za v hribe,na izlete,..ipd
Hvala za pomoč.

Če rabiš nekaj malega za v hribe, brez meha in nočeš ful plačat, se splača počakat na kako akcijo v Hoferju, recimo http://www.hofer.si/si/html/offers/58_23167.htm - js mam sicer kolesarski nahrbtnik iz tam, je dosti manjši od tega pohodniškega, ampak ga uporabljam tudi za kakšno plezanje, enodnevne izlete v hribe in je super, pa še poceni je bil. Verjamem, da so Salomonovi super, ampak cene so pa grozne:)
Uporabniški avatar
 MitjaG
In še eno razočaranje nad Salomonom. Povsod reklame, polne trgovine njihovih copat, ko pa vprašaš za nahrbtnik, ki ga tudi fajn reklamirajo (Advanced skin S-lab 12) pa ga ni mogoče dobiti. V Intersportu na Rudniku skoraj s ponosom povejo da ga sploh nimajo, drugje so ga ravno prodali,.....že tako človek razmišlja ali je pripravljen odšteti denarce, ko se pa odloči mu pa nočejo prodati :?
Uporabniški avatar
 gasperd
Suvel Šport --> definitivno ne razočarajo; ugodni so in prijazni :laola
Jaz sem lani vzel Skin 5 Slaba, mislim da okroglih 120€, najcenejši na spletu pa je bil na Wigglu cca 135€.
 KALANKE
V Iglu športu imajo odlične campove nahrbtnike,ki so najmanj primerljivi z salamonon pa občutno cenejši.Primerni za ultra teke,trekinge.Vsi jih max. hvalijo
 matej2
Če potrebuješ nahrbtnik za tek, potem ga pred nakupom preizkusi. Najbolje pri kom, ki ga že ima. Če ga preizkušaš v trgovini, prinesi s sabo poln vodni meh in še par malenkosti za napolnit. Poln nahrbtnik se precej drugače obnaša kot prazen.
Omenjeni Camp-ov nahrbtnik je zame za tek neuporaben. Poskakuje, kot bi imel kenguruja na hrbtu.
Salomonov S-LAB 12 je super. Minusa sta svinjsko visoka cena in občutljive zadrge.

Lp. Matej
Uporabniški avatar
 tek_v_snegu
[quote="KALANKE"]V Iglu športu imajo odlične campove nahrbtnike,ki so najmanj primerljivi z salamonon pa občutno cenejši.Primerni za ultra teke,trekinge.Vsi jih max. hvalijo[/quote֨]

Aja, to samo v LJ Igluju - v SLO katalogu nisem našel?
Salomonovi so zelo dragi. Nisem pa še našel možnosti, da jih v živo poskusim, vidim za nakup. Zato sem gledal samo nakupne kataloge na medmrežju.
 MGoltnik
Pomoje če bi tistga ko ma oglas poklicu, bi mu lahk ceno spustil na 100€.
Je pa že to potem cena teh iz iglu športa...
Jaz mam tudi S-lab 5 pa ga ne menjam za nič. Prostoren je dovolj da daš notri
windstoper, hlače in majico pa še kj za pojest na straneh mam not rokavice pa bandažo... jaz sem si še s-lab flaške kupil tak da mam tudi vode dovolj ko grem čez 40km tečt...
Sem pa gledal tudi 12l s-laba se mi zdi pa prevelik... če greš sam tečt preko 100km potem ti pride v upoštev drugače ti je prevelik...
Uporabniški avatar
 MančaPomaranča
Je mogoče že kdo kupoval 'rezervne' dele za meh pri Salomonovem nahrbtniku? Rabila bi plastičen priključek, ki povezuje meh in cevko. V bistvu je skrajni del cevke. Kakšna ideja? Ali najbolje, da se obrnem na Suvel Sport? Se to sploh splača kupiti ali naj raje kupim kar cel meh s cevko?

Hvala za kakršne koli informacije.
 pahi
MančaPomaranča napisal/-a:Je mogoče že kdo kupoval 'rezervne' dele za meh pri Salomonovem nahrbtniku? Rabila bi plastičen priključek, ki povezuje meh in cevko. V bistvu je skrajni del cevke. Kakšna ideja? Ali najbolje, da se obrnem na Suvel Sport? Se to sploh splača kupiti ali naj raje kupim kar cel meh s cevko?

Hvala za kakršne koli informacije.

Ta plastični priključek cevke na meh je očitno slaba točka Salomonovih (oz. Hydrapak, ki je izdelovalec) mehov. Meni se je to zgodilo po prvih nekaj uporabah. Ko sem reklamiral, so mi pa želeli dopovedati, da sem sam to zlomil :(

Potem se je isto zgodilo še Neži. Jaz sem vsaj pravočasno opazil, njej se je zlomil zjutraj na Surduk treku, ko je poln meh pospravljala v nahrbtnik. To je veselica, ko se ti začne sladka packarija ven cediti, zunaj pa avtobus za na štart čaka :evil: Težavo smo rešili z nadomestnim mehom, ki ga je - hvala bogu - gostitelj imel.

Potem se je meni še enkrat zlomil :twisted:

Iskanje rezervenega dela sem opustil, ker je ta kos očitno zelo slabo načrtovan (ali pametno?). Vsakič se je namreč odlomil rob, ki drži tesnilo. Če ni robčka, ki bi držal tesnilo, tudi tesnila ni. Če pa ni tesnila, gre High5 mimo cevke ...

Zadevo sem rešil tako, da sem poiskal strugarja (hvala Robi), ki naredil dva nova kosa istih zunanjih dimenzij iz boljšega materiala in z malenkost manjšim premerom luknje za pretok pijače. Od tega je cca. 1 leto in zadeva deluje brez problemov.

Nas je pa pred trekingom v Brtonigli meh spet "preizkušal". Zjutraj, itak, poln meh, itak, zunaj čaka prevoz, itak ... Iz meha pa spet teče :--( Pa da popizdiš! Vse skupaj v vrečko, pa še v eno, pa gremo na treking. Na parkirišču ugotovim, da se je strgalo tesnilo (o-ring), in je nekje odpadlo. Zadevo sem rešil s koščkom navadne konopljine vrvi, ki sem jo navil v utor namesto tesnila :idea: Dokončna rešitev - upam - je bil nakup novega tesnila (dihta.si). Za vsak slučaj sem jih vzel 10 in jih nekaj pospravil v škatlico s prvo pomočjo, ki gre vedno z menoj ...

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA