MančaPomaranča napisal/-a:Je mogoče že kdo kupoval 'rezervne' dele za meh pri Salomonovem nahrbtniku? Rabila bi plastičen priključek, ki povezuje meh in cevko. V bistvu je skrajni del cevke. Kakšna ideja? Ali najbolje, da se obrnem na Suvel Sport? Se to sploh splača kupiti ali naj raje kupim kar cel meh s cevko?
Hvala za kakršne koli informacije.
Ta plastični priključek cevke na meh je očitno slaba točka Salomonovih (oz. Hydrapak, ki je izdelovalec) mehov. Meni se je to zgodilo po prvih nekaj uporabah. Ko sem reklamiral, so mi pa želeli dopovedati, da sem sam to zlomil
Potem se je isto zgodilo še Neži. Jaz sem vsaj pravočasno opazil, njej se je zlomil zjutraj na Surduk treku, ko je poln meh pospravljala v nahrbtnik. To je veselica, ko se ti začne sladka packarija ven cediti, zunaj pa avtobus za na štart čaka

Težavo smo rešili z nadomestnim mehom, ki ga je - hvala bogu - gostitelj imel.
Potem se je meni še enkrat zlomil
Iskanje rezervenega dela sem opustil, ker je ta kos očitno zelo slabo načrtovan (ali pametno?). Vsakič se je namreč odlomil rob, ki drži tesnilo. Če ni robčka, ki bi držal tesnilo, tudi tesnila ni. Če pa ni tesnila, gre High5 mimo cevke ...
Zadevo sem rešil tako, da sem poiskal strugarja (hvala Robi), ki naredil dva nova kosa istih zunanjih dimenzij iz boljšega materiala in z malenkost manjšim premerom luknje za pretok pijače. Od tega je cca. 1 leto in zadeva deluje brez problemov.
Nas je pa pred trekingom v Brtonigli meh spet "preizkušal". Zjutraj, itak, poln meh, itak, zunaj čaka prevoz, itak ... Iz meha pa spet teče

Pa da popizdiš! Vse skupaj v vrečko, pa še v eno, pa gremo na treking. Na parkirišču ugotovim, da se je strgalo tesnilo (o-ring), in je nekje odpadlo. Zadevo sem rešil s koščkom navadne konopljine vrvi, ki sem jo navil v utor namesto tesnila

Dokončna rešitev - upam - je bil nakup novega tesnila (dihta.si). Za vsak slučaj sem jih vzel 10 in jih nekaj pospravil v škatlico s prvo pomočjo, ki gre vedno z menoj ...