prostor za debato o (ne le tekaški) športni opremi. obleka, obutev, pripomočki ... vprašanja, predlogi, nasveti, uporaba, ...
Pri Garminu je dobro to, da ti brez težav menjajo celo uro. Tako so meni zamenjali 305-ko, in imam spet popolnoma novo :D .
Polar RC3 sem kupil dober mesec nazaj. Prvič sem jo uporabil 21.10.2013 in naredil do zdaj dobrih 20 treningov teka in nogometa.
Baterija: Na teden imam med 4-5h treninga in nivo baterije ostane krepko nad polovico. Tako da polnjenje 1x tedensko je več, kot dovolj. Nisem pa probal kako dolgo zdrži, bi pa mene verjetno zdržala 2 tedna oz. 10h uporabe.
GPS: Kar se tiče GPS-a, je ta zelo natančen, saj ponavadi tečem nekaj kilometerski krog in mi vedno vrne enako razdaljo. Primerjal sem tudi razdalje z Google Earth in ni odstopanja. Je pa res, da traja kakšno minuto, da se vzpostavi z seteliti, kar pa me osebno ne moti saj se pred tekom zmeraj malo pretegnem, ta čas je pa ura že pripravljena.
HR senzor in pas: Pas je soft-strap in je odličen. Pripadajoči H3 senzor pa ima eno majhno napakico. Po vstavitvi nove baterije kaže, da je prazna (ne vsem). Malo sem pobrskal po spletu in ugotovil, da je treba samo malo konektorje upogniti, da bodo nudili boljši kontakt in ni nobenega problema več.
Vodotesnost: Z dežjem do zdaj ura ni imela težav, pa je v dežju do zdaj naredila polovico treningov. Po vsakem treningu pa jo dobro splahnem pod tekočo vodo (pipo) in obrišem. Posebej sem pozoren na pokrov USB vhoda.
Tipke: Funkcionalnost je super in do zdaj se še nobena ni zlomila ali odpadla, kot to poročajo nekateri.
Pas ure: Udoben in rahlo elastičen.
Zaslon: Pregleden, številke so velike, lučka ponoči čisto dovolj osvetli.
Zvok: Kljub poročanju, da je zvok ure pretiho, jo jaz čisto o.k. slišim.
Višinomer: Vsi novi modeli ga imajo.
Povezljivost s PC-jem: Polar WebSync deluje odlično, Polarjev osebni trener, ki ga uporabljamo preko brskalnika s preprosto e-mail prijavo in registracijo izdelka, pa je čisto dovolj uporaben. Ura tekaču vrne več kot dovolj podatkov: graf hitrosti, utripa, zemljevid, srčne cone, koledar, pripomočki za izračune in še bi lahko našteval. Brez kakšnih problemov se lahko tudi nastavi tek intervalov, čeprav ura tega naj ne bi omogočala. ;)

Zaključek:
V nakup so me prepričale razne ocene in opisi na spletu. Na začetku sem bil malo skeptičen, a ko sem se naučil in navadil na uro lahko povem, da je ne bi zamenjal za nobeno drugo. Sem 100% zadovoljen saj mi ura ponuja čisto vse podatke ki jih potrebujem pred, med in po treningu. Kapo dol Polarju za ta izdelek!
Poldy76 napisal/-a:Edino majhna rec fali... Lahko pa da se nisem odkril... Intervalni treningi.

Intervalni trening si lahko planiraš s planiranjem v Polar personal trainer. Namesto ponovitev srčnih con (sport zones) izbereš tempo teka (pace). Ravno včeraj (četrtek) me je ura super vodila skozi intervalni trening. Edino kar uri manjka je popolna vodotesnost, pa še te nič ne pogrešam, ker nisem plavalec.
Tudi jaz sem zelo zadovljen uporabnik Polar RC3 GPS. Planiram si tudi intervalne treninge.

Na njihovi spletni strani - na forumu - sem tudi že povprašal, ali bi lahko treninge nadgradili. Kdor uporablja spletno stran polarpersonaltrainer.com za planiranje treningov je namreč verjetno opazil, da ni mogoče vnesti več kot štiri faze treninga (sicer z do 12 ponovitvami).

A nikakor ne morem recimo splanirati treninga 10 min segrevanja, 30x 100m in 10 min izteka, ali pa 10 minut segrevanja, interval 400-600-1200-800-400 z vedno hitrejšim tempom in potem vpadanjem in še iztek;....

Poskusil sem z namestitvijo polarjevega programa Pro trainer 5, a načrtovanih treningov ne morem uvoziti na uro oziroma spletno stran.

Vsekakor pomanjkljivost, ki jo še niso odpravili (možnost dodajanja več faz treningov z več ponovitvami). Škoda.
...čeprav imam že desetletja ure, ki omogočajo intervalne treninge, še nikoli nisem uporabil te možnosti. Nikoli jo nisem pogrešal, zato jo tudi ne uporabljam, čeprav pogosto delam intervale.
Pozdravljeni!

Sam izbiram med Polar RC3 in Garmin FR 210. Kaj ima kdo kakšne slabe izkušnje s Polarjevo uro, ker sem zasledil, da naj ji bi odpadali gumbi? Zanima me tudi natančnost polarjeve ure po gozdnih poteh oz. tam kjer je signal slab.
kmarkec napisal/-a:Kaj ima kdo kakšne slabe izkušnje s Polarjevo uro, ker sem zasledil, da naj ji bi odpadali gumbi?

Če bi si malo višje prebral moj prispevek o RC3, bi že imel odgovor. Skratka po 1/2 leta uporabe, je ura kot nova, nobene sledi uporabe, pa jo rabim 5x/teden!
kmarkec napisal/-a:Zanima me tudi natančnost polarjeve ure po gozdnih poteh oz. tam kjer je signal slab.

Po gozdnih poteh in parkih, v mestu ob zelo visokih zgradbah ima GPS težave s prikazom dejanskega oz. natančnega tempa teka saj ta občutno varira gor in dol. Če pa pogledaš po analizi treninga začrtano GPS pot opravljenega teka, pa ugotoviš da je ta pravilna, mogoče z res minimalnim odstopanjom. Na prostem je pa GPS izredno natančen.
Je pa footpod rešitev za to. ;)
... zato pa kažejo povprečen tempo na km (oz. "lap pace"), ki je (na GPS uri) precej bolj uporaben podatek kot trenuten tempo.

Mislim, da Polar RC3 te možnosti žal nima - če se prav spomnim testa, ki ga je napisal dcrainmaker. RC3 kaže le trenuten tempo in povprečen tempo celega teka. Ne vem, morda pa so to rešili s popravkom firmware-a??

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA