prostor za debato o (ne le tekaški) športni opremi. obleka, obutev, pripomočki ... vprašanja, predlogi, nasveti, uporaba, ...
 ogi
Ok potem naceloma moj odgovor ni pravilen, ker druga generacija naj ne bi imela vec teh problemov z lepilom, ki se napihne. Kontakt na v800 ni pretirano obcutljiv na prah/vlago itd, tako da tudi ce bi bilo brez pokrovcka ne bi bilo ravno konec sveta, pac malo veckrat ocistis kontakt :)
Uporabniški avatar
 StaraKost
Po moje ne bo nič narobe. Jaz ima prvo verzijo brez pokrovčka in vse dela kot "ura". Vlaga ji ne škodi, ker so tisti kontakti na vzmet in so zaprti. Zato ima "krokodil" ščipalka 4 zobke, ki pritisnejo na kontakte, ki se pogreznejo. Po uporabi jo splaknem z mlačno vodo, da sperem znoj in jo pobrišem.
 papikele
Pravkar sem tudi jaz postal lastnik novega Polarja V800 :D. Dajte mi samo povedat kako močno se poznajo kakšne praske ob redni uporabi ure. Je bolje, da jo ko delam kaj umazenega spravim na "varno"?
Steklo naj bi bilo Gorilla glass tudi ohišje naj bi bilo iz kvalitetnih materialov.
 SebastjanZ
Jaz uro Polar uporabljam izključno samo za šport,zato mi še po toliko letih deluje brezhibno.
Svetujem vam enako.Lp
Uporabniški avatar
 StaraKost
Jaz nimam nobene zaščite. Uro imam skoraj vedno na roki. Do sedaj v letu in pol, nobene praskice.
 ogi
Enako... v letu in pol je steklo kot novo, pa je ura cel cas na roki, tako da ne vidim nobene potrebe po folijah.
Uporabniški avatar
 jorgamesh
Lahko bo ostala pet let brez praske, ali pa boš čez deset minut po nesreči naredil ris. Nikoli ne veš. :-- Cena je par EUR in se sploh ne vidi, ko je nameščena.
 silvij
Že 15 let je POLAR edina ura :clap: (čeprav že četrta in sedaj V 800), ki jo nosim - vedno in ob vsaki priložnosti: v trenirki ali k obleki, na sprehodu ali na koncertu, v službi ali na treningu :laola
 papikele
Sem nabavil "zaščitno steklo" za uro ne ebayu za 10€ in moram rečt, da sem zelo razočaran. Takoj se poznajo praske poleg tega je zelo mehko zato mu sploh ne morem reči zaščitno steklo :evil:

Kako se vam kaj zdi točnost določanja tekaškega indeksa po vadbi(VO2max)?
Meni kar niha za okoli 4 točke. Pri hitrih tekih je manjši kot pri dolgih počasnih tekih.
Uporabniški avatar
 jorgamesh
Sicer za drug model ure, vendar sem sam nabavil najcenejšo folijo in sicer 5 komadov za 2 EUR s poštnino vred iz Nemčije. :D Minilo je že skoraj leto dni in imam še vedno prvo nalepljeno gor. Zgleda kot nova.
Uporabniški avatar
 StaraKost
papikele napisal/-a:Sem nabavil "zaščitno steklo" za uro ne ebayu za 10€ in moram rečt, da sem zelo razočaran. Takoj se poznajo praske poleg tega je zelo mehko zato mu sploh ne morem reči zaščitno steklo :evil:

Kako se vam kaj zdi točnost določanja tekaškega indeksa po vadbi(VO2max)?
Meni kar niha za okoli 4 točke. Pri hitrih tekih je manjši kot pri dolgih počasnih tekih.

Misliš Running Index in ne VO2max ?

Normalno je, da running index niha od teka do teka. To je zato ker se računa na osnovi višine utripa in hitrosti teka. Ker je višina utripa odvisna tudi od drugih faktorjev(spočitosti/utrujenosti, temperature, vlage dnevnega počutja) in ne samo hitrosti teka, je normalno, da varira. Moramo tudi razumeti, da nam running index meri ekonomičnost teka. Ta pa je lahko različna pri različni hitrosti teka. In na koncu Running index moramo gledati dolgoročno kot trend in ne kot posamezno meritev.
 papikele
Aha razumem :-)
Ampak ali ni tale indeks pri polarju enak VO2max?
še tole katera orodja uporabljate za shranjevanje treningov? Pri polarju je drugače in ne moraš dostopit do datotek na uri. Nekaj sem že gledal po spletu samo za enkrat mi še ni uspelo pridobit teh datotek. Ima kdo kakšen program? :wink:
Uporabniški avatar
 StaraKost
RI ni enako VO2max. Predikcijo VO2max ti da Fitness test. Polar ima avtomatsko tri možnosti shranjevanja. Na računalnik ali telefon v Flow aplikacijo in možnost avtomatskega prenosa v Stravo.
V Flow aplikaciji na računalniku imaš Export, ki ti naredi posnetek izbranega treninga v FILE, ki ga lahko shraniš na svojem računalniku in ga lahko preneseš kamor koli želiš, če ti prej našteto ni dovolj.
 szupanic
Ali je mogoče prenesti podatke o vadbi iz V800 direkt na mobilno napravo preko Bluetootha, da ne bi bilo treba preko krokodilčka, ker občasno ne prijema, vendar nič resnega.
Poskusil sem preko "nazaj" gumba ampak zahteva samo vnos 6 mestne številke, prenos vadbe pa ni narejen.

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA