Car, poizkusi še z Asicsom.
Jaz imam z Asicsovimi modeli dobre izkušnje, predvsem z modelom 1060, ki ga je sedaj nadomestila oznaka 1080 ampak mislim da bistvenih sprememb ni. Kvalitetno eno štengo višje so 2080, sploh 'carski' so pa Asics Gel Kayano (tudi cenovno). Vsi so namenjeni za daljše teke, za trening in rekreativne podvige, znani pa so predvsem po zelo dobri stabilnosti. Višji modeli imajo pa nekoliko več blaženja. Sam uspešno vozim ze tretji par 1060 in čeprav so po svoje zelo osnoven model, nikoli nobenega problema, nobenega žulja, bolečin v sklepih ipd. (kuc, kuc v les). Tudi po celem maratonu ne.
Ker imam nekoliko večjo nogo imam pri tekaških copatih težave s številkami in sem običajno kontaktiral kar direktno uvoznika - lani pa so mi rekli, da se umikajo iz Slovenije s tekaškimi copati, tako da ne vem kakšna je kaj razpoložljivost Asicsa po trgovinah - morda pogledaš kje čez mejo. Jaz sem si pa nabavil Mizuno Strada - pa zgleda da kar bo - manj stabilni, pa nekoliko mehkejši, morda tudi hitrejši...
Puma Extol - na začetku so mi bili kar všeč ampak blazno hitro sem jih 'stolkel'. Po enem triurnem teku sem imel občutek, da od takrat sploh ni nobenega blaženja več.
Menda bo pa kmalu nov Poletov test, pa bomo videli kaj je novega.
Veliko uspeha,
primus
If you want to run, then run a mile.
If you want to experience another life, run a marathon.
- Emil Zatopek