prostor za debato o (ne le tekaški) športni opremi. obleka, obutev, pripomočki ... vprašanja, predlogi, nasveti, uporaba, ...
 mercury
Hudl ima kar prav. Računski hrmax je tisti, do katerega je še zdravo iti. Imam 21 let in če pri rednem treningu dam gas do konca (+hrib) spravim pulz tja do 202, čez ne gre.

Če hoče kdo delat hrmax na lastno pest, naj en teden počiva in polni s OH. Potem pa pred tekom se dajte umirit, sprostit, dobro ogret in potem tečt do kolikor gre.
Tako sem sebe spravil na 210 za minuto in pol (dva izmerka sta bila celo 212), a tega ne grem delat več.

L.P.
Uporabniški avatar
 bojanu
Je bilo hudo :shock: :lol:
Verjetno za manj športno aktivne in starejše ni priporočljivo, da se obremenijo do konca-v takšnem primeru je tudi statistično dobljena vrednost HRmax boljši podatek kot nič
Uporabniški avatar
 andrejl
ROSI64 napisal/-a:Maximalni srčni utrip težko dosežeš, še posebno če si fizično dobro pripravljen, kaj šele preseči za 10-20%.

po mojem ga že za 1% težko presežeš, vsaj jaz še nisem videl junaka, ki bi ga :lol:

OBELIKS napisal/-a:Tokrat je pa do tega prišlo čisto po nesreči, ko sem pogledal na uro po koncu vadbe, se je tam na moje začudenje pojavila cifra 199. Je pa res, da tudi pod razno nisem natrenitran, poleg tega pa sem imel do včeraj precej dolgo pavzo. Hja, bomo videli drugič. Mogoče je bila pa kriva kaka lepa deklica :wink:

lahko, da si dejansko dosegel tak pulz, razlog pa je ta, ki si ga že sam navedel in še mercury enako. bil si zelo spočit in takrat pulz skače kot ponorel.
Uporabniški avatar
 Hudl
No ravno MGLorencin (lastnik portala MojTrener in fitness/prehranski guru) ti bo razlozil, da se na racunski HRMax ni zanasati...
Hudl
Uporabniški avatar
 OBELIKS
Saj je dejansko šlo čez vse meje. Imam pač težavo, da pod nekim tempom zelo težko tečem. Naslednja dva dni sem želel samo spati. Potem je udaril pa še geološki kongres in energije ni. :D

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA