prostor za debato o (ne le tekaški) športni opremi. obleka, obutev, pripomočki ... vprašanja, predlogi, nasveti, uporaba, ...
Uporabniški avatar
 Dule
Se strinjam s Fotrom, edino spredaj naj bo znak TF nekoliko manjši, da se vidi kljub startni številki. Pa majčke(dresi) morajo biti kvalitetne da dihajo. :D

Za zastavo dajem 1500SIT iz ostanka denarja, ki je še pri Erotu.
Uporabniški avatar
 bosin
Naj vas za lazjo odlocitev o kvaliteti in designu na majicah in transparentih opozorim na par podrobnosti (ki pa vcasih to tudi niso).
Transparent-zastava mora biti obvezno iz lahkega, mrezastega materiala.Razlogi za to so vsaj trije:
1. lazja je za nosit
2. ne napije se vode (ker so teki praviloma v dezju :? )
3. ce je vetrovno, ne deluje kot jadro.
Velikost pa naj ne bo prevelika.Iz istih razlogov. Poleg tega se pa lazje najde prostor za obesanje manjsega transparenta.

Kvaliteta(debelina, cvrstost) majic (se posebno,ce bodo to bombazne T-shirts) se doloca z gramaturo materiala (npr.80g/kvadr.m), premosorazmerna je tudi cena.
Cena tiska je pa odvisna prevsem od stevila tiskov (spredaj+zadaj je praviloma 2x drazje kot samo enkrat) in pa stevila barv. Logo tekaskega foruma je v dveh barvah (oranzna +crna), a le na belih majicah. Na podlagi drugih barv se kot barva za tisk pjavi se bela, kar podrazi tisk za 1/3.
Seveda je pa veliko (vse :lol: ) odvisno od spretnosti pogajalca pri dogovoru o tisku.
Uporabniški avatar
 Bor
bosin napisal/-a:Seveda je pa veliko (vse :lol: ) odvisno od spretnosti
pogajalca pri dogovoru o tisku.

v pogajalca pa ne dvomim :wink:

mogoče bi pa še nick stisnl na hrbet.. sem pa za belo majico.

lp bor
Uporabniški avatar
 Barb
Zdajle sem govorila s tiskarno.Prej sem jim poslala link na temo-pa jim žal ne deluje :cry:
Tako, da sva se zmenila,da bomo do jutri napisali povzetek kaj,kako in koliko želimo,da bo lahko pripravil ponudbo.

Prosim naj to naredi nekdo in mi pomaga :wink:

A prosim preveč :?:

Skratka zanima ga tudi količina
pa tisk-eno/dvo stranski
.........

Torej,uskladimo mnenja do jutri prosim
....no če seveda želite
Uporabniški avatar
 Car
še skromen razmislek glede zastave.....v vsakem primeru mora plapolati, zato mrežasti material po mojem mnenju odpade (tudi če bo zastava namenjena tekačem, ki jo bodo nosili po tekaških trasah)...pač zastavo se mora videti, še posebej logo, ki se bo hvalil na kosu blaga...zdi se, da bo TF potreboval dve zastavi..manjšo, ki bo s tekači potovala po trasi in večjo, ki jo bodo ponosno dvigali v zrak navijači v cilju oziroma na vseh atraktivnih punktih, ki si jih je mogoče zamisliti...

:oops: ...in potem bo šlov tem stilu: ..."polne tribune teef navijačev, bakle gorijo, vse je zažarjeno"....:-)

HOWGH - govoril sem !

pa lep dan še naprej....
Uporabniški avatar
 Barb
Kaj pa če bodo dve (tri,..) tekme istočasno,na razliučnih koncih :?:
Uporabniški avatar
 Dule
Barb napisal/-a:Kaj pa če bodo dve (tri,..) tekme istočasno,na razliučnih koncih :?:

bomo pa žrebal tko kot tudi kaznenca ki jo bo moral nosit :lol:
Uporabniški avatar
 bosin
Barb, kot kaze, se bos morala vec ali manj sama odlocit, kaj bi predlagala tiskarju. Saj v prvi fazi gre itak samo za dolocitev cene in moznosti izdelave, vse ostalo se da dogovoriti kasneje.

Predlagam ti, da se pogovarjas o dveh zastavah in dveh transparentih(razlika je v formatu in nacinu pripenjanja ).
Vse naj bo bele barve z enostranskim tiskom logotipa TF. Materiale in velikosti ti bo verjetno predlagal sam, nikakor pa ne sprejmi kakrsnekoli plasticne cerade, ampak lahek, zracen material (brez skrbi, barve se dobro vidijo). Vsi mojstri so ze usposobljeni, da kot predlogo sprejmejo digitalni dokument (format .pdf), kar pa ni problem (kajne, Ero).

Za majice se pa se vedno lahko dogovarjas kasneje. Pri tem je namrec maolo vec problemov (kdo in kje nabavi majice, po kaksni ceni in kvaliteti, velikost in barva...)
Uporabniški avatar
 Filipid
Meni osebno se dosedanja barva majice in simbol tekaškega foruma zdi v redu. Le da reklama Tomasa Sporta je mal prevelika. Če se bo šlo v druge barve majice je potrebno gledati da se bodo barve ujemale. Tu predvsem mislim da bo naš simbol še prišel do izraza. Menim da bi poleg bele barve prišla v poštev še svetlo modra, rumena ali zelena. Sam to je težko kar tako napisat, je treba le barve majic vidit v živo.
Jaz sem za to da barve majice ostanejo take kot do sedaj, le da bi še bil na majici napisan nik vsakega tekača in sicer na hrbtni strani zgoraj nad simbolom Tekaškega foruma. Poleg tega če bodo na majici znaki sponzorjev, naj bodo manjši kot je dosedanji Tomas Sport na teh majicah. Kar se pa tiče zastave naj bo iste barve kot majice z primerno velikostjo. Zastav naj bo več kot ena saj gremo forumovci istočasno na več tekmovanj. Tako pri majicah in zastavah naj bodo res kvalitetni materiali. Če se kdo na to res odlično spozna naj se javi. Dobro bi bilo zbrati več ponudb tako za majice kot za tiskanje in se potem odločiti glede na dobljene ponudbe. Postaviti je treba rok do kdaj se bodo zbirala naročila za majice in kje je možno le te videti, da se potem lažje odločiš. Vsak ki se bo odločil za nakup majice naj si jo prej ogleda če bo le to možno, da ne bo kasneje prihajalo do zapletov, sploh če bo še na majici natisnjen nik tekača.
Uporabniški avatar
 ero
Fotr napisal/-a:Po moje je najbolje, da škrlatna pika z napisom Tekaški forum mora ostati, ker smo po njej poznani. Na majicah naj bo spredaj in zadaj, zaradi številk na tekmah, ki so včasih na prsih včasih na hrbtu. Barva majice pa ni nujno da je ravno bela, lahko bi bila različnih barv, ne vem pa kakšnih, morda rumene, modre ali zelene.

tole sem (v teoriji z oranžno) že poskusil pa nekako vse skupaj ni prišlo do izraza - premalo kontrastno...
Uporabniški avatar
 ero
bosin napisal/-a:Vse naj bo bele barve z enostranskim tiskom logotipa TF. Materiale in velikosti ti bo verjetno predlagal sam, nikakor pa ne sprejmi kakrsnekoli plasticne cerade, ampak lahek, zracen material (brez skrbi, barve se dobro vidijo). Vsi mojstri so ze usposobljeni, da kot predlogo sprejmejo digitalni dokument (format .pdf), kar pa ni problem (kajne, Ero).

seveda. datoteka z logotipom že nestrpno čaka :wink:
Uporabniški avatar
 ero
hoj,

kot vidim, se je debata s predlogi razvila v štiri smeri:

1. zastava
2. transparent
3. T-shirt
4. tekaška majica

ad1. kot ste že rekli - lahka in ne prevelika; naj se da sneti z droga in oprati - še najboljši material je verjetno plastika kot za športne majice

ad2. kakovostna polivinilna podlaga, ki se jo da ročno oprati, z nalepljenim znakom

ad3. (a so 80 gramske majice najbolj pogosto uporabljene?) bela majica z velikim znakom na hrbtu in malim znakom na prsih. po potrebi spredaj še mali znak sponzorja

ad4. dogovor s kakim domačim proizvajalcem (Čarman, Žolna, TermalActive, ...) o kakovostnih ženskih in moških tekaških majicah. za znake velja isto kot pri T-shirtih. možnost dotiska imena na hrbtu nad znakom

za opomnik:
1. možnost dotiska znaka in napisa na lastne majice
2. dogovor za nekaj kosov v otroških velikostih (koliko?)!

sem dobro povzel? :)
Uporabniški avatar
 Barb
Ero sem računala nate,da boš priskočil na pomoč :clap:
 dragons
O čem se mi zdaj pogovarjamo? O nabavi tekaških majčkah(dresih) ali T-shirtih.
Moje vprašanje je v kako naklado bi šli .
A to s sponzorji ali brez.
Nazadnje spremenil dragons, dne 26 Avg 2004, 04:58, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
 ero
dragons napisal/-a:O čem se mi zdaj pogovarjamo? O nabavi tekaških majčkah(dresih) ali T-shirtih.
Moje vprašanje je v kako naklado bi šli .
A to s sponzorji ali brez.

bi rekel, da debatiramo o tem, kaj in kako bi radi, ter iščemo variante in ponudbe. sponzorji ne škodijo :) količine za majice in drese bi uredili s prednaročili

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA