prostor za debato o (ne le tekaški) športni opremi. obleka, obutev, pripomočki ... vprašanja, predlogi, nasveti, uporaba, ...
Uporabniški avatar
 Bojan Ambrožič
Sedaj sem med Polar RS200sd in Garmin Forerunner 50 HR+FP. Nobena žal nima višinomera.

Ali obstaja še kakšna pametna firma s športnimi urami (poleg Suunto)?
Uporabniški avatar
 alexTG
za druge firme ne bi vedel, vendar je Polar rs200 neprimerno boljši, kot garmin fr50. Vsaj tako je meni rekel prodajalec v AGP-pro, in mu čisto verjamem (sam imam rs200, brez foot pod-a) . Je pa ena slabost, pri analizi podatkov, namreč, programska oprema za ta model ure ne omogoča izrisovanja grafov. Za analizo podatkov moraš biti nujno povezan na internet, ker se podatki prenašajo neposredno na polarjevo spletno stran. Lahko pa seveda željene podatke izpišeš iz ure same, tako delam jaz, in se čisto znajdem. Že res, da imaš malce več dela, vendar se vsaj poglobiš v analizo. Najbolje, da greš v poslovalnico AGP-pro v Kranju (Poslovni prostori in izdaja blaga se nahajajo v Kranj - Labore, v prostorih Alpetour Remonta iz Kranja. Naslov: Ljubljanska cesta 22, 4000 Kranj), kajti, tam ti bo prodajalec povedal vse željene informacije. Tam imajo tudi ure Garmin, Suunto, tako da se boš ob strokovnem svetovanju lahko najbolje odločil, katero uro boš izbral da bo najbolj odgovarjala tebi in tvojim potrebam.

še link:
:idea: :arrow: http://www.agp-pro.si/ :!: :!:
 Mitja Kravos
Bojan Ambrožič napisal/-a:Sedaj sem med Polar RS200sd in Garmin Forerunner 50 HR+FP. Nobena žal nima višinomera.

Ali obstaja še kakšna pametna firma s športnimi urami (poleg Suunto)?

Ma nekako mislim da nisi naredil tapravi izbor, vsaj po tem kar si napisal da bi rad. Je pa res da si tudi napisal da si omejen z budgetom, tako da je resnicno kaj pametnega tezko dobiti.

No da povzamem par stvari, ki mislim da se jih bi moral drzati, glede na tvoje zahteve.

1. Ura mora meti visinomer(po moznosti barometricnega)
2. Ura naj ti meri hitrost s GPSjem
-------------------------------------------------------------------
Mozne varjante od Polarja(vse delujejo na Polar ProTrainer, kar je velik, velik plus...):

1. Polar RS800G3
2. Polar RS800CX Multi
3. Polar RS400G1
4. Polar S725X G1
5. Polar S625X G1

Mozne varjante od Garmina(ni barometricnega visinomerja)

1. Garmin Forerunner 405
2. Garmin Forerunner 305
3. nizje ne poznam ...

Suunto

1. Suunto t6c GPS pod
2. Druge z HRMjem se mi zdi nimajo visinomerja

No to je moje mnenje, verjetno sem se kje tudi zmotil, ampak mislim da tak na hitro bi kar blo ...

Seveda pa se bojim da razen nekaterih ur, so vse dan tvojim budgetom ... Ce bom mel cas bom se cene za vse pogledal ...
Uporabniški avatar
 Bojan Ambrožič
Ja nekako sem omejil budget na dobrih 200 €. Kaj dosti več pa zgolj za uro res nisem pripravljen dati.

Recimo, da sem se pripravljen odpovedati višinomeru in da bi mel vsaj mejrenje hitrosti z GPS-om.
Uporabniški avatar
 lukkka
mal dnarja, mal muz'ke :D , razen če kdo prodaja kakšno rabljeno.

Sam razmišljam, da bi nabavil Polarja 725 - ta ima čisto vse, Garmin ima pa zame samo to negativno točko, da se baterija dokaj hitro sprazni. Včasih imam treninge daljše tudi od 8h pa naprej...

torej Polar 725 :D bo moja naslednja urca :wink:
 Mitja Kravos
Recimo da pride v postev Polar RS200 z G1 senzorjem. Tukaj se odpoves visinomerju in ProTraining-erju.... Ter recimo Suunto t3c,t4c z GPS podom ...
Uporabniški avatar
 MihaPR
Bojan Ambrožič napisal/-a:Ja nekako sem omejil budget na dobrih 200 €.

Lej, če pogledamo Garmin Forerunner 405 je redna cena 330€, s hervis popoustom okoli 270. Kako sem ga dobil za 230€ nebi javno, ampak če si omejen na dobrih 200€ (torej 200 - 220 recimo) se da dobit že kar konkretno uro.

Kar se tiče barometrične višine. Dokler ni bilo GPS-ja so vsi jamrali kako je zanič barometer, ker niha zaradi sprememb tlaka ob spremenljivem vremenu in da komaj čakajo GPS višinomer. Zdej ko je prišel pa GPS, je pa ta karnaenkrat zanič in vsi hočejo barometričnega.
Po mojem mnjenju čisto isto, oba imata dobre in slabe lastnosti.
 Mitja Kravos
MihaPR napisal/-a:Kar se tiče barometrične višine. Dokler ni bilo GPS-ja so vsi jamrali kako je zanič barometer, ker niha zaradi sprememb tlaka ob spremenljivem vremenu in da komaj čakajo GPS višinomer. Zdej ko je prišel pa GPS, je pa ta karnaenkrat zanič in vsi hočejo barometričnega.
Po mojem mnjenju čisto isto, oba imata dobre in slabe lastnosti.

Se strinjam, vsekakor pa ob ne spremembi vremena, nima gps visinomer za burek :), ce hoces da ti gps kaze visino vsaj priblizno mora loviti vsaj 4 satelite na pravem polozaju, in pravzaprav sele ko ima 4+ oziroma se vec je "priblizno natancno"....

Se pa strinjam miha s teboj, ce dobi tako poceni 405-tko vsekakr je kar masina ta stvar :)
Uporabniški avatar
 MihaPR
No, mogoče čudno napisano, barometrski višinomer skače ob kakšnih oblakih in podobno :)
Uporabniški avatar
 Bojan Ambrožič
Barometrična višina mi čisto zadostuje. Pri prejšnji uri je dobro delovala. Če sfali par metrov ni panike. Pa se pač kalibrira. Big deal.

Ampak dajati 400 € za uro, kateri zdrži baterija bogih 8 ur se mi pa zdi neumno.

A če si nabavim Polar RS200SD mi bo med gorskim tekom veliko sfalilo realno hitrost gibanja?
Uporabniški avatar
 MihaPR
Moje osebno mnenje je, da je za gorski tek bolje uporabljati GPS kot foot pod.
Uporabniški avatar
 klatez
Moj nasvet:

Glede na to kaj hočeš, si kupi 405-tko.
Je najbližje tvojim zahtevam in znesku.
Pa Miho povprašaj, kje/kako jo je dobil za takšno ceno.
(Miha prosim, da tudi meni pošlješ ZS z informacijami)

Tisto glede 8 ur - to velja, če je GPS sprejemnik vklopljen.
GPS je pač požrešen (poglej si v živo GPS pode - kakšne baterije imajo in velikost).
Če ni, pa je avtonomija urce do 2 tedna.

Informacije o višinski razliki pa se da z ustreznimi programi tudi kar dobro rešiti...

Pa še blog boš lahko obogatil z lepimi 3D slikicami tvojih podvigov...
Uporabniški avatar
 Bojan Ambrožič
Ne res ne mislim kupovat naprave katere me bo vedno strah kdaj bom brez štroma. A tiste baterije v footpodu se tudi hitro izrabijo. Kako dolgo zdržijo?

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA