prostor za debato o (ne le tekaški) športni opremi. obleka, obutev, pripomočki ... vprašanja, predlogi, nasveti, uporaba, ...
Uporabniški avatar
 mare
matejn napisal/-a:Živjo!

Sem nov na tem forumu, lahko pa podam nekaj informacij glede Polarja RCX5 G5 GPS. Sam ga uporabljam dobrih 14 dni in moram reči, da sem zelo zadovoljen. Uporabljam ga za cestno in gorsko kolesarstvo, pohodništvo in gorski tek. Sprva sem mislil da me bo pašček za GPS na roki motil, pa moram reči, da je skoraj neopazen. Na roki se ne premika in ne leze nikamor. Glede na to, da sem skoraj vse moje teke z njim, do sedaj, opravil po gozdovih nisem še doživel, da bi izgubil signal s satelitom. Pa sem tekel že po precej gostem gozdnatem terenu.
Glede same ure pa sem izredno presenečen nad preprostostjo, preglednostjo in enostavnostjo uporabe (nisem več ravno najmlajši, pa me vsa ta nova tehnologija precej prehiteva :shock: )
Edina stvar, ki me rahlo moti pa je odsotnost merjenja nadmorske višine. Tako na sami uri kot kasneje pri obdelavi na PPT. Vendar kot je razbrati na Polarjevem forumu, se pri Polarju tega zavedajo in pripravljajo rešitve.

Glede GPS signala je v gozdu res kar v redu, zato pa se ta izgubi med visokimi hišami. Težava je že štart ljubljanskega maratona na Šubičevi. Pa tudi čas, dokler ujame signal je nerazumno dolg. Sploh pozimi se meni ne da par minut čakati, da se ura zbudi. Zanimivo, da meni včasih zelena lučka za sprejem signala gori tudi v stanovanju. Ne vem, kaj takrat lovi, ampak vsekakor jaz potem tudi signal v gozdu gledam z malo rezerve. Sicer pa, če vprašaš mene, ima top model Polarja toliko pomanjklivosti, da ga jaz niti v test ne bi dal, kaj šele na tržišče. Enkrat sem začel šteti resne pomanjkljivosti, pa sem pri kašnih 10 nehal. Saj mogoče je polovica od teh posledica mojega neznanja, ampak povprečen uporabnik ni kaj dosti bolj vešč.
 matejn
Svoje podatke shranjujem na polarjevem PPT, kjer naj bi v bližnji prihodnosti omogočali podobne stvari kot na Mapmyride.com ( kar se tiče nadmorske višine ).Upam da bo temu res tako.
Sem se pa pred nakupom pozanimal po netu in se mi je kljub vsemu zdela izbira RCX 5 še najbolj ustrezna mojim potrebam.
Pri Garminu me je še najbolj zmotil podatek o trajanju baterije pri vklopljenem GPS-u.
Namreč sem tudi strasten gornik in redke so ture ki so krajše od 8-10 ur.
Kar se pa tiče lovljenja signala, sem pa na srečo doma v Kr.Gori in težav okoli visokih stavb ni :D. Saj za enkrat še ne. Bom pa videl kaj se bo dogajalo, ko se enkrat začne gorniška sezona v visokogorju.
Uporabniški avatar
 jedrnat
matejn napisal/-a:Pri Garminu me je še najbolj zmotil podatek o trajanju baterije pri vklopljenem GPS-u.
Namreč sem tudi strasten gornik in redke so ture ki so krajše od 8-10 ur.

Tudi sam sem pristaš modularnosti pri tekaških urah v smislu ločene uporabe GPS in ure. Preveč je že naprav v našem življenju, ki jim je potrebno polniti baterije, zato mi je všeč, da moja tekaška ura (RS800CX) polnjenje (menjavo) baterije zahteva na cca pol leta. V tekaški torbi imam vedno rezervno gumbno baterijo in vem, da imam tako skoraj eno leto mir.
 genetik
No, končno sem se tudi sam odločil nabavit eno uro z GPS-om. Na koncu sem prišel do Garminove FR 210 in Polarjeve RCX3. Avtomatični oz. prednaloženi programi (npr. za intervalce) mi niso pomembni, bolj so mi važni GPS podatki (razdalja, tempo, zemljevid, graf,...), še bolj pa trajanje baterije. Tako da se glede na to nekako bolj nagibam k Polarju.

Ker pa z GPS-i nimam sploh nobenih izkušenj, me zanima predvsem tole. Je možno GPS podatke iz Polarja prenest na računalnik in jih odpret še v kakšnem drugem programu poleg PPT? Npr. vsaj mapmyrun ali sports-tracker. GoogleEarth se mi zdi, da to omogoča? :oops: In najbolj bistveno, si je možno potem na podlagi zemljevida ogledat še višinski profil?
 Fiverafna
Mene pa zanima, če ima kdo izkušnje s Sigmo PC 10.11? Je primerne velikosti za žensko zapestje? Kako je kaj z baterijo in vzdržljivostjo same ure? :) A obstaja blazna razlika med PC 10.11 in Sigmo PC 9 Woman? (Razen, da je 10.11 5€ dražja. :D )
Uporabniški avatar
 Misho76
Žiw, jaz mam Garminovo 110ko in sem z njo zelo zadovoljen...ni neka znanstvena fantastika, je lahka za uporabo, meri vse kar potrebuješ (razdalja,tempo,utrip,celo porabo cal :). Baterija se polni kot gsm, dobiš tud usb, da se povežeš s PC in Garminovo storitvijo Connect (shranjuješ svoje ture itn.). Potrebuje pa povezavo s satelitom (gps) in eni se pritožujejo, da ga izgubijo, kar se meni v pol leta še ni zgodilo - tečema pa večinoma v naravi in po hribih. Baterijo filam 2x tedensko. Najcenej jo dobiš v Intersportu po redni ceni ca 150 € (preverjeno). Upam, da sm kj pomagu pr nakupu :wink: lpM
 IronDave9
Sam sem popolnoma razočaran nad Garminom, vsaj nad novejšimi modeli. Prej sem uporabljal Polar in sem bil vedno dokaj zadovoljen, vendar ker mi ne diši nosit še GPS sprejemnik posebej na roki, sem se odločil pač za drugo opcijo. Zdaj v roku 14 dni grem po Suunto Ambit, so me prepričali :=)
 rokbr
pozdravljeni TF-jevci in TF-jevke :)

potrebujem vaš nasvet glede izbire športne ure. In sicer tečem po poteh katerih dolžino sem predhodno izmeril s kolesom, mesečno se nabere med 110-120 km, poleg tega še letno prekolesarim okrog 3000 km. do zdaj sem tekaške treninge opravljal brez ure, na kolesu pa sem uporabljal le običajen števec za kolo (cca 15 €). v letu 2012 mi je tek zlezel pod kožo in brez njega ne gre, tako da mesečna kilometrina pridno raste v primerjave s prejšnjimi leti :) v preteklih letih se nisem obremenjeval s časom, letos pa bi potreboval napravico, ki bi mi znala povedat average pace, current pace in podobne zadeve. prebral sem nekaj forumov (predvsem tujih) in vsi povprek tolčejo po garminu zaradi baterij. kakšne so vaše izkušnje z uporabo garminov po letu, dveh,...?
rad bi kupil uro s katero bi bila dobra športna kolega več let, saj moj študentski žep ne bi prenesel pogostega menjavanja elektronskih športnih prijateljev :) ne bi pa rad kupil ure, ki bi jo hitro "prerasel" :D
poleg tega me zanima kako dolgo življenjsko dobo imajo te ure po vaših izkušnjah?
Uporabniški avatar
 jedrnat
Če nisi preveč obremenjen z integriranim GPSom, želiš pa višinomer, hitrost, dolžino, čas, treninge, male/velike črke..... in občutek, da "dela na luft" (menjava baterije 2x na leto, če povprečno tečeš 3 tedensko) potem boš več kot zadovoljen s Polarjem RS800CX (brez dodatne GPS škatlice).
 rokbr
@jedrnat in @zomirp: hvala vama. bom premislil o teh dveh rešitvah.

kaj pa mislita/e o polar rcx5? se bi splačal nakup? prebral sem, da omogoča le štiri vnose za intervalni trening ter da nima altimetra.... :?
 zomirp
Odvisno, kaj hočeš od ure. Jaz sem imel 8 let polar 625X, pa me je začelo motit stalno menjavanje footpoda na različno obutev. Garmin mi oblikovno ni všeč, ambit mi je pa zaenkrat super. Ne omogoča sicer planiranja kakšnih intervalov, a jaz tečem za svoje veselje, ne le za čas.
 adrianna
Živijo! Da ne odpiram nove teme bom kar tukaj vprašala.

Iščem uro za tek, uporabljala jo bom tudi med rolanjem, fitnesom itd. Odločena sem bila že za polar ft40 ali ft60, pa me je prodajalec v intersportu prepričeval da je garmin forerunner 110 boljša izbira.

Rabim merjenje utripa predvsem in kalorij, merjenje razdalje bi bilo tudi priročno. Pri polarju mi je všeč, da kaže v kateri zoni si (fat burning, itd). Ali ima to opcijo tudi forerunner?

Nisem nek velik tekač, ura bi bila predvsem za merjenje srčnega utripa ker kombiniram različne športe, sepravi utrip in kalorije so mi najpomembnejše. Prebrala sem par pritožb glede garmina da je bolj zapleten za uporabo in da se velikokrat zgodi da narobe meri utrip in posledično kalorije. Ima kdo kaj izkušenj s tem?

Predvsem bi bilo fajn da je dokaj enostavna in čimbolj vsestransko uporabna. Tako da vi ki te ure imate katero bi mi svetovali?
Najlepša hvala!
  • 1
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • 29

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA