- 11 Maj 2012, 13:37
Glede GPS signala je v gozdu res kar v redu, zato pa se ta izgubi med visokimi hišami. Težava je že štart ljubljanskega maratona na Šubičevi. Pa tudi čas, dokler ujame signal je nerazumno dolg. Sploh pozimi se meni ne da par minut čakati, da se ura zbudi. Zanimivo, da meni včasih zelena lučka za sprejem signala gori tudi v stanovanju. Ne vem, kaj takrat lovi, ampak vsekakor jaz potem tudi signal v gozdu gledam z malo rezerve. Sicer pa, če vprašaš mene, ima top model Polarja toliko pomanjklivosti, da ga jaz niti v test ne bi dal, kaj šele na tržišče. Enkrat sem začel šteti resne pomanjkljivosti, pa sem pri kašnih 10 nehal. Saj mogoče je polovica od teh posledica mojega neznanja, ampak povprečen uporabnik ni kaj dosti bolj vešč.
matejn napisal/-a:Živjo!
Sem nov na tem forumu, lahko pa podam nekaj informacij glede Polarja RCX5 G5 GPS. Sam ga uporabljam dobrih 14 dni in moram reči, da sem zelo zadovoljen. Uporabljam ga za cestno in gorsko kolesarstvo, pohodništvo in gorski tek. Sprva sem mislil da me bo pašček za GPS na roki motil, pa moram reči, da je skoraj neopazen. Na roki se ne premika in ne leze nikamor. Glede na to, da sem skoraj vse moje teke z njim, do sedaj, opravil po gozdovih nisem še doživel, da bi izgubil signal s satelitom. Pa sem tekel že po precej gostem gozdnatem terenu.
Glede same ure pa sem izredno presenečen nad preprostostjo, preglednostjo in enostavnostjo uporabe (nisem več ravno najmlajši, pa me vsa ta nova tehnologija precej prehiteva)
Edina stvar, ki me rahlo moti pa je odsotnost merjenja nadmorske višine. Tako na sami uri kot kasneje pri obdelavi na PPT. Vendar kot je razbrati na Polarjevem forumu, se pri Polarju tega zavedajo in pripravljajo rešitve.
Glede GPS signala je v gozdu res kar v redu, zato pa se ta izgubi med visokimi hišami. Težava je že štart ljubljanskega maratona na Šubičevi. Pa tudi čas, dokler ujame signal je nerazumno dolg. Sploh pozimi se meni ne da par minut čakati, da se ura zbudi. Zanimivo, da meni včasih zelena lučka za sprejem signala gori tudi v stanovanju. Ne vem, kaj takrat lovi, ampak vsekakor jaz potem tudi signal v gozdu gledam z malo rezerve. Sicer pa, če vprašaš mene, ima top model Polarja toliko pomanjklivosti, da ga jaz niti v test ne bi dal, kaj šele na tržišče. Enkrat sem začel šteti resne pomanjkljivosti, pa sem pri kašnih 10 nehal. Saj mogoče je polovica od teh posledica mojega neznanja, ampak povprečen uporabnik ni kaj dosti bolj vešč.