prostor za debato o (ne le tekaški) športni opremi. obleka, obutev, pripomočki ... vprašanja, predlogi, nasveti, uporaba, ...
 Jure_kolesar
klatez napisal/-a:Za točko 2: nekje na koncu 7. strani in na 8. strani te teme smo debatirali o tem.

Na kratko: se da, zame je najboljša rešitev s coursi. FR 305 te opozori (zvočni signal in opozorilno okence), ko nisi več na pravi poti. Ko se vrneš na pravo pot, pa ti spet javi. Če pa si vseskozi na pravi poti, pa je tiho...

Zadeve sem natančno prebral. Zmoti me samo še nekaj. V Map Sourcu ustvariš ruto ane...klikneš začetno točko, klikneš končno točko, ti jih lepo poveže po cestah(ne direktno).To deluje seveda samo na rutabilnih kartah. Ampak a obstajajo v teh programih opcije ki bi izrisale pot po stranskih cestah. Ker namreč nisem ravno navdušen nad najglavnejšimi cestami.
Uporabniški avatar
 klatez
Lahko nastaviš "vozilo" in po katerih cestah bi raje vozil (stranske ali glavne). Ker imaš ti verjetno nastavljen avto, te usmerja po glavnih prometnicah.

Pot do nastavtev v Map Source: Edit-Preferences-Routing-Vehicle in pa Road selection
Uporabniški avatar
 bojank
Arapc napisal/-a:Na satelitski sliki ali zemljevidu označim točke do katerih naj bi tekel, to naložim v uro

Arapc,

v navodilih nisem zasledil, kako bi ročno z zemljevida vnašal točke. A mi lahko pomagaš?
Tu je še pomembno, kateri koordinatni sistem uporablja FR305. Verjetno WGS84?

Lp Bojan.
 Jure_kolesar
Še eno vprašanje. Obstaja mogoče kakšna spletna stran(slovenska), kjer bi uporabniki tosortnih garminov izmenjavali svoje poti(ki so jih opravljali na treningih)? :wink:
Uporabniški avatar
 Arapc
v navodilih nisem zasledil, kako bi ročno z zemljevida vnašal točke. A mi lahko pomagaš?
Tu je še pomembno, kateri koordinatni sistem uporablja FR305. Verjetno WGS84?

Lp Bojan.

Pot, ki jo želim preteči narišem na naslednji strani
http://www.gpsies.com
To nato izvozim, uvozim v Sporttracks, da vidim da so vse točke resnično na mestu, uvozim nato v TC in iz TC izvozim v FR305. Vmes lahko pot še marsikje in na marsikateri način spreminjaš in popravljaš, kakor ti je pač všeč.
Če pa želiš zarisati pot na zemljevidu, pa moraš uporabiti program Oziexplorer, verjetno obstaja še kak drug, in ponoviš zgornji postopek.
Za Oziexplorer so se na nekaj serverjih pred časom dobile karte v merilu 1:25.000 in 1:5.000 za celotno Slovenijo. Verjeto obstajajo še vedno na kakem kolesarskem forumu.

LP
Uporabniški avatar
 MihaPR
Vse se dobi, ko je enkrat zunaj se da vse. Samo malo veliko je tega.
Uporabniški avatar
 klatez
Miha, da te ne bo počasi BSA obiskala... :roll:
 Jure_kolesar
Danes sem ga hotel kupiti, pa ni uspelo. Bo baje jutri bolje. :)
Uporabniški avatar
 MihaPR
BSA? Kdaj so pa oni pristojni za DOF oz. digitalne podatke? Sploh za legalne :)
Uporabniški avatar
 Damijan
Alo?! Po naše, prs... :lol:
Uporabniški avatar
 klatez
Saj res - za karte ne BSA ampak GURS... :wink:
Uporabniški avatar
 MihaPR
So kupljene ;) + to, da se da stvari dobiti tudi drugje legalno, ne na GURS, ki ima na žalost precej stare in neuporabne podatke.
 Jure_kolesar
Kupljen, trenutno je v battery charging načinu. :D
  • 1
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • 35

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA