prostor za debato o (ne le tekaški) športni opremi. obleka, obutev, pripomočki ... vprašanja, predlogi, nasveti, uporaba, ...
Uporabniški avatar
 klatez
Nekaj takega:
klatez napisal/-a:The premium soft heart rate strap – Awful. A waste of your money. I kid you not, there is a part of the forum dedicated to the tendency of the chest strap to spike inaccurate readings that advocates smearing the contacts with honey or peanut butter. To be fair, those are user suggestions. Garmin suggests you (1) wear tight fitting (2) cotton (3) and move the chest strap upside down and on your back. I would suggest they follow Polar’s lead and build something that works. I have used three different versions of the Polar chest straps and never had an issues with this “common” problem of static causing misreads. I think the best advice I have had was from my running store who told me: Wear the Garmin on one arm and a real heart rate monitor on the other.

Tako, da moja žena z lahkoto doseže pulz 230 utripov na minuto, pa tudi povprečen okoli 210 se pojavi v kakšnem kilometru. :mrgreen:

Sicer pa daleč od tega da sem pri teh težavah osamljen. Evo moja tema na garminovem forumu: https://forums.garmin.com/showthread.php?t=4140&page=9 (trenutno ima 9 strani, pa skoraj 26.000 ogledov, pa še nekaj podobnih tem je odprtih).

Pa še nekaj - pred kratkim je garmin izdal novo verzijo programske opreme za 310xt (2.90). Če boste posodabljali z verzije 2,70 vam bodo podatki na uri ostali, če pa z katere starejše, pa ne.
Uporabniški avatar
 tabonir
Pa še nekaj - pred kratkim je garmin izdal novo verzijo programske opreme za 310xt (2.90). Če boste posodabljali z verzije 2,70 vam bodo podatki na uri ostali, če pa z katere starejše, pa ne.

Je nadgradnja na 2.90 smiselna? Vsebuje kakšne pomembne novosti in spremembe :?:
Uporabniški avatar
 klatez
Garmin pravi tole (https://buy.garmin.com/shop/store/fr310update.jsp):

Changes made from version 2.70 to 2.90:
* Implemented swim code that corrects distance values on open water swims. The distance is not displayed in real-time, but updates when the stop or lap button is pressed. This feature can be enabled only in 'Other' sport by going to Settings > Other Settings > Swim > Enabled ? Yes.
* Fixed issue with unit freezing during a manual or automatic lap.
* Fixed issue with GPS speed readings lagging by about 5 seconds.
* Fixed issue with unit lock-up when resetting an activity in 'Other' sport.
* Fixed issue with 'Back to Start' where start and end points were being left out.
* Improvements to dropping track points around turns.
* Fixed issue with repeated display of initial wheel calibration banner when using wheel power.
* Display change in HR value with the HR Recovery message current value.
* Improved power calibration page.
* Implemented smoothing for vertical speed.

Sicer pa sem jaz nadgradil zato, ker mi je pri 2,70 pri enem testiranju v multisportu pri 'other' popolnoma zamrznil. Za 2,90 pa bom lahko poročal čez nekaj časa (sem ga namestil komaj v torek).
Uporabniški avatar
 klatez
Za tiste, ki uporabljate FR 310xt in GSC10, nadgradnjo na firmware 2.90 odsvetujem. V tem firmware-ju je namreč ena pomanjkljivost, ki jo Garmin odpravlja.

Merjenje razdalje preko GSC10 je natančnejše. Zato je na novejših napravah (FR 405, FR 310xt) nastavljeno, da je naprava uporabljala podatke o razdalji in hitrosti od GSC10, če je ta prisoten. Hkrati pa posname pot/sled od GPS. Po nadgradnji na firmware 2.90 pa to ni več tako ampak je tako kot je pri FR 305 (vsi podatki so od GPS razen če ga izklopiš).
Uporabniški avatar
 izzardly
Ah ta 310-ka... :?
Pred kakšnim mesecem so se mi na paščku strgala ušeska, ki držijo kovinsko zaponko in je ura obvisela na kolesu-na srečo ni padla na cesto, ker sploh ne bi opazila, da je ni več! Na Garminu so mi prijazno zamenjali ta del paščka in upam, da bo ta zdržal dalj časa. Mogoče je ura pretežka...

Druga težava je, da mi na tekmah zmrzuje, kadar je nastavljena na ''multisport''. Enkrat je zmrznila že po plavanju na T1, drugič pa včeraj po kolesarjenju, na T2. Gumb ''lap'' ne prime več, čas še teče, kilometrino še sešteva, hitrosti, utripa in ostalega pa ni, ker se zatakne na tranziciji. Tudi pritisk na ''stop/start'' ne spremeni ničesar. :evil:
Kadar je nastavljena na posamezen šport, pa vse deluje brezhibno. Naslednjič tranzicij ne bom vključila, da vidim, če bo kakšna razlika. Ima kdo še kakšno drugo idejo? :roll:

LP
Uporabniški avatar
 klatez
Tole, da zmrzne pri multisport, je znan problem in bi ga naj rešili ravno v 2.90.
Preizkusil pa še nisem.

Če ne uporabljaš GSC10, potem nadgradi firmware na uri in preizkusi.
Uporabniški avatar
 tabonir
Jaz sem moj 310 XT nadgradil na 2.9 pred ~dvema tednoma! Merilec uporabljam za tek! Do sedaj še nisem ugotovil morebitnih napak ali drugih anomalij v zvezi z nadgradnjo. Je pa res da "hot fix" deluje bistveno hitreje kot pri verziji 2.7. S startom pričnem ponavadi na istem mestu :!: in je razlika očitna :!:
Uporabniški avatar
 SpEkTr
Tudi jaz imam tole urco in jo samo pohvalim lahko. Me pa vseeno nekaj zanima. Ko gledam log v garmin connect mi ni jasno, zakaj včasih krogi majkajo. Ko dam tam desno zgoraj ko je karta prikazana 'laps' vidi recimo: 1, 3, 5, 9,...Tam pod splits so vsi krogi notri.
Uporabniški avatar
 klatez
Pričakovana Garminova poteza glede premium senzorja srčnega utripa:

Slika
Slika

klatez napisal/-a:Takole - pri "Klatez research laboratories" smo se spravili na novi premium senzor srčnega utripa, ki ga (po domače) precej "biksa".

Uporabil sem polarjev pas in nanj pritrdil garminov oddajnik (na srečo imata enake kontakte). Razlika med polarjevim in garminovim pasom je v tem, da je polarjev tam, kjer sta kontakta, v enem kosu. In posledično tam ni gibanja (in očitno tudi izgube signala).

Garminov pa ima pri konektorje na koncu pasu brez povezave. In tam se zadeva premika in zgleda, da tudi signal gre v...

Pa še primerjava pasov v sliki:
Garmin:
Slika
Polar:
Slika

Obstaja pa še rešitev, da ga pri kontaktih enostavno zalepiš:
(kako pa ga potem gor spraviš, pa še raziskujem...)
Slika

Upam, da je to to, ker sem že mislil, da bom moral ženo počasi menjati (glede na pulze, ki jih je dosegala s tem garminovim HR pasom)... :D
 trainer67
Tudi sam sem imel nekaj težav s 310-ko. Kupil lani jeseni pred ljubljanskim maratonom. Nekaj časa je bilo vse ok, potem pa je začel nagajati HR senzor. Pulz do 249, pa sem še živ, potem počasno povezovanje s sateliti, letos na morju pa mi je po nekaj zelo konkretnih vadbah (kolo in tek) popolnoma zmrznil v funkciji mulitisport pri različici 2.70. Dobil popolnoma novo uro, žal treningov niso uspeli rešiti. Sedaj imam 2.90.
Že spomladi pa so mi, ne da bi pokazal račun ali vrnil starega, brez težav dali popolnoma nov senzor srčnega utripa, ampak stari model. Ta dela ok. Priporočajo tudi, da elektrodi namestimo zadaj na hrbtu. Meni pri premium pasu ni pomagalo, pri tem je pa itak v redu.
Moti me tudi, da se pod gostimi krošnjami dreves izrazito poslabša natančnost GPS in podatek o tempu pri enakomernem teku niha med 2:50 in 12:00/km. Na čistini teh težav nimam. Ali se dogaja še komu?
Če ne bi bilo omenjenih težav, bi rekel, da je naprava super, tako pa se mi zdi le povprečna. Na srečo pa je servis odličen.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 16

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA