prostor za debato o (ne le tekaški) športni opremi. obleka, obutev, pripomočki ... vprašanja, predlogi, nasveti, uporaba, ...
Zdravo, tudi sam se odločam za nakup ure :D

V Hervisu sem zasledil akcijo:

http://www.hervis.si/cms/frontpage?skipk=8799308084531
http://www.hervis.si/cms/frontpage?skipk=8799308051763

Uro bom uporabljal predvsem za tek, nekaj malega pa tudi za kolesarjenje.
Nekako se bolj nagibam k Polarju RC3, ampak če sem pravilno videl, zraven ure ne dobim HR (pas za merjenje utripa), ločen pas pa stane okoli 50€ (H2) - če sem pravilno gledal?

Zanima me tudi vašo mnenje o RC3 in če je vredna 150€ (cen v tujini ne poznam, vem pa da precej znancev kupuje v neki italjanski spletni trgovini :) ).

Hvala za pomoč!
Lep pozdrav
vroom napisal/-a:
aerorose88 napisal/-a:samo Garmin Forerruner 110 ne kupuj!

Zakaj pa ne? Saj mu lahko lepo kaže povprečni tempo kroga, ima dober display, pa še podatke o utripu. Nekaj časa sem uporabljal tudi to uro in se mi zdi, da ima večino funkcij, ki jih človek potrebuje. Res pa je, da mdr. ne podpira možnosti uporabe footpoda, pa za ultratekača morda nima dovolj močne baterije

Zato ker ga imam jaz, in so mi ga v 6 mesecih že 4x zamenjali pod garancijo, in tudi na spletu sem prebral da je to serijska napaka.
aerorose88 napisal/-a:
vroom napisal/-a:
aerorose88 napisal/-a:samo Garmin Forerruner 110 ne kupuj!

Zakaj pa ne? Saj mu lahko lepo kaže povprečni tempo kroga, ima dober display, pa še podatke o utripu. Nekaj časa sem uporabljal tudi to uro in se mi zdi, da ima večino funkcij, ki jih človek potrebuje. Res pa je, da mdr. ne podpira možnosti uporabe footpoda, pa za ultratekača morda nima dovolj močne baterije

Zato ker ga imam jaz, in so mi ga v 6 mesecih že 4x zamenjali pod garancijo, in tudi na spletu sem prebral da je to serijska napaka.

Aha, ok potem razumem -- jaz sem samo govoril iz svojih izkušenj, ga ima moj oče in mu super dela že celo leto, pa tudi meni je odgovarjal.
aerorose88 napisal/-a:Zato ker ga imam jaz, in so mi ga v 6 mesecih že 4x zamenjali pod garancijo, in tudi na spletu sem prebral da je to serijska napaka.

Zdaj sem pa že firbčen, kakšna je ta napaka (ker meni prav lepo dela)?? :D
Živjo,
ta link mislim da sm že pripopau :D

http://www.vitalabo.si/polar/racunalnik ... k-za-vadbo

Razmišljam da bi vzel kar to. Cenovno malo bolj sprejemljiva, kot 800tka :P
sicer je senzor S1 malo velik, ampak vseeno. Vrjetno mi nebi bil v preveliko oviro.
Mogoče kdo ve, če je zadeva kompatibilna s senzorjem G1...mislim da je.
V kombinaciji z GPSom nebi dosti zaostajala za 800tko. :P
Lp
Ta model NI kompatibilen s polarjevim senzorjem G1. Rs400 je glede senzorjev zelo omejen model - omogoča srčni pas in footpod S1 in to je to.

Senzor G1 (ki je kompatibilen z rs300) je sicer 'slab', ker ti ne omogoča, da svoj tracking daš na računalnik in vidiš pot teka, kolikor vem. Je kot nek počasen in neodziven footpod. RS800 podpira boljši senzor (ki omogoča tudi merjenje kadence korakov), ima barometer in ti tako kaže višince, podpira G3 GPS senzor (pa še kaj drugega, ampak se v tem trenutku ne spomnim vsega). Kot pravim, se mi zdi, da je RS400 model nekako v slepi ulici - je izjemno zmogljiva ura, ki pa jo pohabi problem povezljivosti s senzorji.

Poleg tega je pri tem modelu, kot sem že omenil, problem s konstrukcijo, tj. z rdečim gumbom (ne vem ali so to napako odpravili v kasnejših serijah; jaz sem si jo kupil lani in gumb je začel po malo več kot pole leta izredno zafrkavati, sploh ne registrira pritiska ipd.). Če bi rad imel polarja, mislim da je bolje, da vzameš nek drug model, ki ti lahko nudi povezave z več različnimi senzorji. Torej ali znižan rs800 v kakšnem tekaškem kompletu ali pa katerega od novejših.

Polar ima nadalje še eno specifiko: nima ANT+ kompatibilnosti. ANT+ je protokol izmenjave podatkov (tako kot npr. Bluetooth ipd.). Če imaš ANT+, lahko uporabljaš katerikoli senzor, ki podpira tovrstno komunikacijo (pod pogojem seveda, da tudi firmware na uri popira prikazovanje teh podatkov; p.s: firmware je lahko updejtan za nove senzorje - to se je zgodilo npr. pri zadnjem updejtu za Timexov Global trainer). Na mojem Timexu imam tako npr. Garminov Footpod. Prav lahko bi imel tudi njihov srčni pas (ali pa obratno). Tako pa si pri Polarju omejen na Polarjevo robo.
Suunto ima ANT, nima pa ANT+, je pa stvar nekoliko podobna, ampak nisem podrobno seznanjen s tem, tako da ti lahko nemara bolje pomaga nekdo drug.
Ok,
hvala za prepričljiva pojasnila.
Potem res mogoče presedlam na garmin 610 (330€),
ker je cenejši od polarja rs800 (400€) in sta
v bistvu zelo podobni uri, kar se tiče funkcij.
Kar se tiče cen sem dosti prebrskau in ugotoviu
da polarja rs800cx (S3, pas, programska oprema)
pod 400€ ne dobim (oz 375€ iz tujine + nekaj).
Obstaja kje še ceneje...če mogoče kdo ve? :D
Kar se tiče cen, se mi zdi, da niti ni več takšne razlike
s tujino, kot je bila nekoč. :P
Lp
Ultraizi napisal/-a:Kar se tiče cen sem dosti prebrskau in ugotoviu
Lp

Je kar razlika. Evo, RS800CX + S3 + G5 + IrDa + pas + speed sensor za 329€.

http://www.bike24.com/1.php?content=8;n ... duct=25853
Garmini bi bili čisto uredu urce, če jih ne bi bilo treba kar naprej na servis nosit.

Mogoče pogrešam neko varianto EPOC analize, ampak to nezahteven rekreativec še nekako preživi.

Če že razmišljaš o Garminu, ti bo verjetno 600tka bolje delovala. Je novejša in nima toliko težav. 400tke imajo velike probleme s zadevami "na dotik", 300tke so kar naprej na servisu.

Od Polarja pa odvisno kaj rabiš. Top of the line je še vedno RS800CX (čeprav res pogrešam kakšen update softwara). Če pa ne kompliciraš preveč, pa so po moje prava izbira novejši RC modeli (RC5X in RC3X). Razen kakšnih R-R snemanj in še par zadev (ki jih itak uporabljajo samo zanesnjaki) boš našel vse tam. Aja... edino če imaš zapleteno skonstruirane treninge. Novejši Polarji namreč nočejo več kot 4 faze. Večinoma več ne rabiš, včasih pa morda...

Mogoče ti je tudi važno ali res rabiš GPS sled (praviloma ne) in ali boš uro polnil po vsakem treningu ali imaš rajši da menjaš baterijo enkrat na 2-3 leta.

Preglej ponudbo, pa se odloči. Kot ponudbo mislim vse proizvajalce. Ne samo Polar ali Garmin.

Veliko uspeha pri izbiri.
andrejl napisal/-a:
Ultraizi napisal/-a:Kar se tiče cen sem dosti prebrskau in ugotoviu
Lp

Je kar razlika. Evo, RS800CX + S3 + G5 + IrDa + pas + speed sensor za 329€.

http://www.bike24.com/1.php?content=8;n ... duct=25853

Hvala,
res dobra ponudba.
Kar me pri tem skrbi, so morebitne reklamacije :P
in mislim da je brez softwarea, kar pa ni tak problem.
Ko sem danes prvič poskusiu vse te modele mi je
800tka res top, jo kupim (zdaj ali pa spomladi)! :D
Ultraizi napisal/-a:Kar me pri tem skrbi, so morebitne reklamacije :P
in mislim da je brez softwarea, kar pa ni tak problem.
Ko sem danes prvič poskusiu vse te modele mi je
800tka res top, jo kupim (zdaj ali pa spomladi)! :D

Garancijo lahko uveljavljaš udi v Sloveniji. Reklamiral pri njih nisem še nikoli nič, ampak sem prepričan, da ne bi imel problemov.

Software je zraven. Poglej pod Fact sheet (included in delivery).
Garancija ponavadi ni problem, pač obvestiš prodajalca in pošlješ nazaj v trgovino - mislim, da nekateri tudi povrnejo stroške pošiljanja. Poglej na internetni strani, kakšno politiko ima trgovina; če so večje, ponavadi ne komplicirajo in delajo korektno, če jasno in razločno vmejlu poveš, kaj je narobe in kaj od njih pričakuješ.

Glede uveljavljanja garancije pri nas, ne vem, če to velja v vseh primerih - le če imaš globalno garancijo; drugače uveljavljaš pri prodajalcu ali pa (kot npr. pri trdih diskih) neposredno pri proizvajalcu.

p.s.: Tudi sigma ima poceni uro z zanimivim koncpetom - pospeškomer oz. senzor hitrosti je v pasu za merjenje utripa; nekateri na forumu imajo z njo ok izkušnje.

http://www.bike-discount.de/shop/k1048/ ... tml?mfid=8

http://www.sigma-run.com/en/rc-1411/im-ueberblick.html

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA