prostor za debato o (ne le tekaški) športni opremi. obleka, obutev, pripomočki ... vprašanja, predlogi, nasveti, uporaba, ...
Uporabniški avatar
 vencelj
_Metka_ napisal/-a:Ku ku, je kdo doma?? :wink:

Še eno vprašanje: vsi, ki imate v podpisu tekaški dnevnik - kako to spravim gor???

Tekaški dnevnik :arrow: profil (nastavitve) :arrow: uporabniški podpis :arrow: url preneseš v svoj profil na TF.

LP
Uporabniški avatar
 Rock_Star
Hej!

Tudi jaz si po dolgem času kupujem nove teniske. Ker sem pronatorka me zanima ali je zame bolje če vzamem Mizuno Inspire ali Ultima? Poskusila sem oboje in so mi Ultima veliko bolj udobne, vendar ne vem če so zaradi pronacije zame najbolj primerne.

Lp, Jana
Uporabniški avatar
 vencelj
Rock_Star napisal/-a:Hej!

Tudi jaz si po dolgem času kupujem nove teniske. Ker sem pronatorka me zanima ali je zame bolje če vzamem Mizuno Inspire ali Ultima? Poskusila sem oboje in so mi Ultima veliko bolj udobne, vendar ne vem če so zaradi pronacije zame najbolj primerne.

Lp, Jana

Mislim, da je prvi občutek, ko jih preizkusimo, zelo pomemben. Če se v njih ne počutiš udobno ali te kaj moti, jih raje ne vzemi.
Poznam primere, ko so nekomu v trgovini "strokovno" ugotovili pronacijo (ali supinacijo, sploh ni pomembno) in je potem kupoval superge skladno z ugotovitvijo, a imel vseskozi probleme, bolečine...dokler ni prišel do pravih strokovnjakov, ki so ugotovili ravno obratno. Superge so romale v smeti, tekač v trgovino po nove, bolečine pa na smetišče zgodovine...

LP, vencelj
 ninu
Da ne odpiram nove teme....

Kupujem nove copate, vendar po poškodbi pete (vkleščen živc) potrebujem nekoliko več blaženja, saj me drugače že po 1km tako boli, da lahko le odšepam domov. Dosedaj sem imele Nike-ice (točnega modela ne vem) in peta me dejansko ni bolela. Predvčerajšnjim sem obula nove oziroma copate male rabljene v dvorani, Nike (prav tako ne vem točnega modela, pogledati pa en morem, ker nisem doma) in peta me je grozno začela boleti.

Včeraj sem si izbrala dva modela:
Mizuno Wave Nirvana http://www.superge.si/Mizuno/08-w-wave-nirvana-6-f1-mizun-7778362/
in
Nike+ Lunareclipse
http://www.superge.si/Nike/w-lunareclipse-w1-nike-7905521/

Cenovno se mi zdita oba ok, vendar me je Mizuno s stavkom: "Ženski tekaški model za PRONATORKE., ki potrebujejo tudi odlično blaženje", v glavi bolj prepričal.

Do sedaj so moji nogi najbolj ustrezali Nike copati, vendar se mi je zadnji model kar precej zamiril (je pa res, da je bil manj kot 50 eur :mrgreen: ), zato tudi za tega ne dvomim, da mi ne bi, pa še ipod widget je moč uporabiti.

Nasveti? :oops:
 sabina_l
hej,

jaz sem tudi iskala kombinacijo podpore in blaženja. Na voljo sem imela Nike Structure Triax, Brooks Ravenna ali Adrenaline, Asics Kayano ali 2160 (za ožja stopala) ali Mizuno Nirvana (za širša stopala). Mizuno sicer nisem sprobala, Brooks in Asics pa mi ne pašeta najbolj na nogi, tako da sem se odločila za Structure Triax, pri katerem sem imela tudi srečo, saj imajo lanske modele v Sport 2000 znižane za 50% :). Po 50km sem z njimi zelo zadovoljna glede nudenja podpre in blaženja. Priporočam tudi tebi :) Sicer pa, če ti sede lepo na nogo, poskusi še Ravenno, ki ima novo tehnologijo DNA blaženja.

P.S: Za Eclipse sem se tudi sama navduševala, ker mi je lepo sedel na nogo in se je prav čutila mehkoba, že ko sem ga obula, vendar pa so mi ga odsvetovali, ker nima dosti močne uravnave pronacije, blaženje pa je razporejeno po celem stopalu. Glede na to, da tebe "matra" peta, bi ga posledično najbrž odsvetovali tudi tebi.

Lp, Sabina
 Coldinside
Zdravo!
V kratkem bom tudi sam kupoval nove superge, pa me zanima vase mnenje glede asicsovih GT 2160 (v oci so mi padle zaradi intersportove akcije za 100€). Vem da vsaki nogi pase druga stvar, ampak me vseeno zanima mnenje kaksnega lastnika omenjene obutve.
Iscem pa navtralne superge, tako da mi lahko predlagate se kaksen drugi model (zdej uporabljam wave rider 13), bi pa rad preiskusil se kaj drugega kot mizuno (prve tekaske superge).
Najbolj me "srbijo" asics, kaksen saucony ali pa brooks (izbira za zadnja 2 pri nas bolj svoh?). Adidas in nike me nekako ne pritegneta, zakaj niti nevem :) No nekaj sem gledal tudi mizunove precision, ceprav modela 2011 sploh nism zasledil.
Zgornja cenovna meja je nekje 130€, kilaza "normalna". Sem malo brskal po wigglu pa so mi v oci padli npr:
http://www.wiggle.co.uk/saucony-progrid ... h-8-shoes/
http://www.wiggle.co.uk/asics-gel-nimbus-12-shoes/

No vglavnem lahko se kej predlagate, pa bom preucil :D
Lp M
 legi86
Pozdravljeni športniki,

da ne odpiram nove teme, bom nadaljeval kar tukaj. :)

Torej, nameravam si kupiti udobne pohodno-tekaške čevlje. Sem pronator, zato me zanima kakšen model mi predlagate? Gledal sem Adidas Kanadia (ugodna cena ter na prvi pogled OK copat), potem sem še opazil Salomon XA pro ultra 3D in pa Salomon speedcross GTX2 (cenovno višji in predvidevam boljši razred od Adidasa)...

Načeloma bi se uporabljale za vzpone na Pohorje in podobne strmine oz. podlage.

Hvala za vaša mnenja in svetovanje! :laola
Uporabniški avatar
 Pina
Copate pejdi sprobat. Slišala sem že veliko dobrega glede kanadie, salomon so pa itaq zelo popularni. Meni naprimer ne ustrezajo niti adidas, niti salomon, res pa da salomonovih za nevtralne tekače do pred kratkim še ni bilo (crossmax naj bi bil za pronatorje in za nevtralce).
Priporočam ti, da si obuješ čim več copat in potem odločiš kateri ti najbolj pašejo.
Če želiš pa malo pri tem prišparati, ti pa svetujem, da copate samo probaš v trgovini, kupiš pa preko spleta iz anglije naprimer.

še linki:
http://www.wiggle.co.uk/
http://www.wiggle.co.uk/

PS: najbolje da kar slikaš z mobijem nalepko kjer so številke copata napisane. Da imaš US GB Fra in Eur številko copata poznano.
 legi86
Super, hvala za res izčrpno "poročilo"! :)

Sem še malo pobrskal po forumu in prebral, da je vse kar me zanima že dejansko napisano....samo pobrskati je potrebno! :)

Hvala še 1x! :wink:
 legi86
Ja, sem ugotovil, da ima Salomon manjše modele. Sem bil v Hervisu in pomeril XA ultra 3d in so me zelo tiščali ob straneh...med tem, ko pa je bil copat speedcross 2 zelo udoben.

Sem pa naletel na težavo, da v Mariboru niti v Hervisu niti v Intersportu niso imeli Adidas Kanadia... :roll: Kje bi lahko copat pomeril? Tomasport? :)
 jess
Živjo, sem nova na forumu (in v svetu teka), tako da potrebujem malo pomoči. :) Sicer sem že imela obdobja, ko sem tekla, a nikoli nič resnega in vedno v običajnih supergah za 30€. Da pa si ne bom naredila več škode kot koristi, bom tokrat raje investirala v dobre superge, a niti ne vem, kje naj začnem z iskanjem.

Katere modele mi priporočate glede na naslednje karakteristike?
- začetnica; srednje težka tekačica
- normalen lok stopala (se mi zdi)
- pretežno gozdni teren (zemlja, makedam, malo tudi asfalt), tudi po snegu
- zaenkrat ponavadi tečem približno 5km
- običajno številka čevljev: 40
- zaželena barva: črna, roza ali modra :mrgreen:

Sicer bom šla kar v kakšno športno trgovino (potem pa kupila kar tam ali pa preko interneta, odvisno od cene), a bi prosila za kakšne modele, da se bom lahko na kaj osredotočila. :)

Že vnaprej hvala za vaše nasvete!
 zzet
Pozdravljeni, tudi jaz ne želim odpirati nove teme, saj imam zelo podoben problem.

Tečem 3 leta, vendar ne tako pridno :) Po dveh letih se mi je začela vnemat pokostnica, verjetno je napaka, da sem tekla in trenirala vedno v istih supergah. Fizioterapevtka mi je svetovala naj najdem primerno obutev z zelo dobrim blaženjem. Zdaj že dolgo nimam intenzivnih treningov, saj me zelo boli. Začela sem hodit tudi na Body attack, vendar tudi to težko obiskujem zaradi bolečin. Fizioterapevtka mi vsak teden lepi na noge Cure Tape, naj bi pomagalo.
Visoka sem 176 cm
Težka 58 kg
Stara 21 let
Številka čevljev 40

V trgovini so mi svetovali naslednje dva modela:

V Hervisu ADIDAS RESPONSE CUSHION 20 http://www.shopadidas.com/product/women ... hoes/KU129 (100 evrov)

V Intersportu so rekli, da so boljši ASIC GEL-KAYANO 18 http://www.roadrunnersports.com/rrs/con ... Id=3200002 (170 evrov :/)

Katerega mi svetujete? Lahko je tudi kakšen drug model.

Hvala za vašo pomoč! :)
 jess
jess napisal/-a:Živjo, sem nova na forumu (in v svetu teka), tako da potrebujem malo pomoči. :) Sicer sem že imela obdobja, ko sem tekla, a nikoli nič resnega in vedno v običajnih supergah za 30€. Da pa si ne bom naredila več škode kot koristi, bom tokrat raje investirala v dobre superge, a niti ne vem, kje naj začnem z iskanjem.

Katere modele mi priporočate glede na naslednje karakteristike?
- začetnica; srednje težka tekačica
- normalen lok stopala (se mi zdi)
- pretežno gozdni teren (zemlja, makedam, malo tudi asfalt), tudi po snegu
- zaenkrat ponavadi tečem približno 5km
- običajno številka čevljev: 40
- zaželena barva: črna, roza ali modra :mrgreen:

Sicer bom šla kar v kakšno športno trgovino (potem pa kupila kar tam ali pa preko interneta, odvisno od cene), a bi prosila za kakšne modele, da se bom lahko na kaj osredotočila. :)

Že vnaprej hvala za vaše nasvete!

Ne vem, ali sem precenjevala obiskanost tega foruma ali pa se članom enostavno ne da ukvarjati s takimi vprašanji. :mrgreen:

Odločam se med naslednjima 2 modeloma:
- W NIKE LUNARGLIDE+ 3 11FW
- NIKE LUNARGLIDE+ 2 W

Je med modeloma kakšna pomembnejša razlika razen videza, kaj priporočate? Problem je, da ne najdem nobenega od njiju v svoji številki, tako da bi bil to nakup ''na slepo'' preko spleta. Se pri copatih Nike številke ujemajo z običajnimi ali je mogoče potrebno kupiti večje?

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA