prostor za debato o (ne le tekaški) športni opremi. obleka, obutev, pripomočki ... vprašanja, predlogi, nasveti, uporaba, ...
....saj za trening je natančnost v obeh primerih zadovoljiva. Bolj kot natančnost je pomembno to katere od možnih funkcij so za tebe bolj zanimive.
StaraKost napisal/-a:
klatez napisal/-a:Zame bistvene zadeve pri GPS napravah še sploh omenili niste.

...ko greš gobe nabirat, da "označiš" dobro mesto, za drugo leto...... :D .
Malo šale ne škodi.

Najbrž si mislil na virtual partner-ja?

In potem ti virtualni partner pred nosom pobere vse gobe :twisted:
Kako pogosto menjam športno uro ?

Moja bo kmalu stara dve leti. Imel bi jo rad še vsaj 5 let! Se pa bojim, da bo njena življenjska doba precej krajša. Garmin kvaliteta pač :| !
Sem pa drugače z mojo 310 XT kar zadovoljen. V uporabi je prib. 6-krat na teden. Ima ogromno funkcij, GPS je dovolj natančen tudi na krajših razdaljah. Zelo mi pomaga na tekmah, da nisem prve km prehiter. Na ravninskih tekmah in treningih imam pogled nastavljen na "tempo", dejanskega časa v glavnem sploh ne gledam! Bo pa naslednja ura verjetno znamke Polar z GPS.
....pri Garminu je dobro to, da če ti crkne v garanciji, ti jo zamenjajo brez kompliciranja. Meni je crknila mesec dni pred iztekom garancije in sem dobil novo :D , ki sedaj v glavnem počiva.
Berem, da se spet krešejo mnenja o tem kaj je najbolj natančno: footpod, GPS, zvezde... Zato priporočam, da začnete teči s temle in ne bo nobenega dvoma več ali je razdalja 10,105 ali cca. 10 km :lol:
Slika

Imam pa eno vprašanje. Ali je možno imeti samo Polarjev GPS modul brez ure? Jaz potrebujem samo x, y in kdaj se je zabeležila koordinata. Še vedno namreč iščem natančen GPS logger, ki bi zdržal vsaj (12) 24 ur in se ga da nositi na roki.
StaraKost napisal/-a:
klatez napisal/-a:Zame bistvene zadeve pri GPS napravah še sploh omenili niste.

...ko greš gobe nabirat, da "označiš" dobro mesto, za drugo leto...... :D .
Malo šale ne škodi.

Najbrž si mislil na virtual partner-ja?

Virtual partner je bila funkcija, ki sem jo najprej izključil. :--
Naslednje ugibanje?

Te naše high tech igrače običajno slabo poznamo in ne vemo, kaj vse nam omogočajo.
Itak pa večina uporabnikov drugih funkcij ne potrebuje, zato so proizvajalci začeli delati preprostejše (cenejše) naprave.
.... tisto kar pri meni šteje je pri Garminu mogoče samo v najnovejših in najdražjih modelih, to je Training Effect.
.....Polar ima to že dolgo na eni strani kot OwnOptimizer, na drugi strani pa kot exsertion number preko grafov za določeno obdobje, ki nam omogočajo, da pravilno doziramo tedensko količino stresa/obremenitve po sistemu periodizacije in superkompenzacije.
...Suunto pa preko Suunto EPOC

In res je, čeprav večina kupuje drage "naprave", ne zna ali ne uporablja prav tiste najpomembnejše funkcije zaradi katerih je ta naprava draga. To so funkcije, ki nam povedo kakšen je bil učinek vadbe na nešo telo. To se ne da izmeriti. Za to so potrebni pametni algoritmi, ki nas najprej "spoznajo", zatem spremljajo, oceljujejo in predlagajo kako naprej. Zato se jim pravi, virtualni trener :D .

Večina pa se največkrat "jajca" o tem, ali je dolžina proge 20m krajša ali daljša :D :mrgreen: .
Joj, kakšni problemi ... :roll:

Če te zanima točna razdalja, pač greš teč na stadion in šteješ 1, 2, 3, 4 in tako dalje.

Jaz sicer imam footpod, uporabljam pa le štoparico.
Zj, če komu ne paše tema je pač ne prebere ane :roll: :roll:
To je isto, kot bi jest tam pod vašimi ultra 100000km teki pisal, da mi je to bedasto pa se me ne tiče in ne komentiram.
Pač je enim ura pomembna, PA KAJ!
Smo si različni in prav je tako.

Stara kost: ker imam rad statistiko itd itd bi te prosil, če je možno videti kako zgleda tole virtualni trener (predvidevam da grafi). Mogoče si pa še premislim ampak vseeno verjetno ne dokler bo imel polar ločeno GPS od ure.

LP
Kdo pravi, da se mi tema zdi bedasta? :shock:
Pravim le, da si delate nepotrebne probleme. Če grem jaz na tempo tek, kjer me zanima točna pretečena razdalja in/ali tempo, grem teč na stadion. Tudi polmaraton sem že pretekla na stadionu, za trening (ja, točno 21,1 km), pa ne le enkrat. :wink:
@ris9,

Če misliš ostati pri Garminu...potem preberi o možnostih 610 in funkciji Training effect ali v kratko: http://www.firstbeat.fi/consumers/heart-rate-monitors/firstbeat-intelligence-in-heart-rate-monitors

bolj detaljno o tej temi in EPOC tehnologiji, ki jo uporablja SUUNTO, Garmin jo ima samo delno. : http://www.firstbeat.net/files/white_paper_training_effect.pdf

Polar to rešuje s pomočjo Measures of Heart Rate Variability in R-R meritve (merjenje vsakega utripa srca, kar pomeni nekaj utripov na sekundo in analize medutripnih varijacij) in ocene težavnosti treninga.
ris9 napisal/-a:Stara kost: ker imam rad statistiko itd itd bi te prosil, če je možno videti kako zgleda tole virtualni trener (predvidevam da grafi). Mogoče si pa še premislim ampak vseeno verjetno ne dokler bo imel polar ločeno GPS od ure.

LP

Novi Polar RCX5 ima virtualnega partnerja v funkciji RacePace (pove ti čas koliko prehitevaš/zamujaš glede na ciljni čas):
http://www.outdoorcomputer.eu/en/suppor ... enDocument
Uporabljam Garmin Forerunner 405; še malo pa bo tretje leto od nakupa. Pred tem sem uporabljal enostavni Polar brez GPS in brez zgodovine, ki je sicer še vedno uporaben samo baterija je fuč.
Garmin mi služi dobro in upam da bo služil še nekaj časa. Edini problem, ki sem ga imel z njim je bilo enkrat ko sem nanj pozabil in ga očitno predolgo polnil, tako da mi je med naslednjo uporabo zamrznil. Sem se ustrašil, da je konec z urco, ampak po dveh dnevih ko se je baterija čisto izpraznila je po novem polnjenju začel spet normalno funkcionirati. Edino kar bi še lahko izpostavil, kot slabost pri okvirju občutljivem na dotik,da med tekom ne deluje tako kot bi moral. Namreč ko so enkrat potne roke pa tudi če je na nastavljen na največjo občutljivost večinoma ne registrira kot bi moral in se moraš kar pomatrati da ti ustreže… Drugače pa vse ostalo mi je super, tako da tudi v bodoče po vsej verjetnosti ostajam zvesta stranka.

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA