Ambita imam skoraj eno leto in je zame top ura. Dela tako kot piše v navodilih in ne crkuje ter izgublja trackov kot npr. Fenix. Videno v živo, se ne mislim prepirati glede tega, kateri je boljši. Mimogrede, pred tem sem uporabljal Garmin ure in še vedno uporabljam ročnega navigatorja Oregon 450, ki je zame tudi top. Da ne bo kdo mislil, da sem Garmin hate fan

.
Ambita uporabljam za tek, trekinge, cestno in gorsko kolesarstvo, smučanje, hribolazenje ... ter od kar sem ga kupil, za "vsak dan". Ostale ure pa žalostno v predalu samevajo

.
Na uri sem - mislilm - preiskusil vse, različne profile vadbe, po svoje sem si nastavil vse vadbene zaslone, uporabljam Appse, narejene imam proge ... vse dela tako, kot piše v navodilih.
Še odgovori na konkretna vprašanja ...
Štoparica:
vklop/izklop:
* gumb Start Stop (desno zgoraj)
* izberi Stopwatch
* spremeni na On (oz. Off za izklop)
* potrdi
sedaj imaš štoparico kot 4. zaslon
uporaba:
* Start Stop štarta oz. zaustavi
* Back Lap delaš vmesne čase
* dolg pritisk na Light Lock zaklene/odklene štoparico (oz. celo uro, razen spremembe ozadja, naslednjega zaslona in osvetlitve)
* ko je štoparica zaustavljena, lahko z Back Lap pregleduješ vmesne čase
* dolg pritisk na Start Stop ponastavi izmerjen čas
Vse to je opisano (z slikami) tudi v navodilih na straneh 62 - 64:
http://ns.suunto.com/Manuals/Ambit/Userguides/Suunto_Ambit_UserGuide_SL.pdfNamig: če dobro pogledaš zaslon, se pri gumbih, ki v na tistem zaslonu nekaj "naredijo", pojavi majhen > ali pa >>.
Kompas:
za kalibracijo ne potrebuješ niti GPS signala, niti odprtega prostora; 100 %
kalibracija:
* po pritisku na gumb držiš uro vodoravno (zaslon) in jo počasi zavrtiš za 360°
* ko je ura "zadovoljna" z vodoravno nastavitvijo, jo še počasi obrneš navpično (zaslon)
To je to.
Kalibracija je opisana v navodilih na straneh 58 - 60.
Če kalibracija ne uspe, odnesi uro na servis. Kalibracija je potrebna, če si baterijo izpraznil do konca.