prostor za debato o (ne le tekaški) športni opremi. obleka, obutev, pripomočki ... vprašanja, predlogi, nasveti, uporaba, ...
Uporabniški avatar
 jac
potem bom pa še jaz nesel svojo ;) po vsaki posodobitvi moram kalibrirat in imam težave... samo prvikrat jih nisem imel...

mene pa zanima, kako na začetni strani za četrto stran naštimaš štoparico....? enkrat mi je to uspelo, po posodobitvi tega več ne znam ....
Uporabniški avatar
 oven
tabonir napisal/-a:
oven napisal/-a:Edina pomankljivost je pa Movescout....prav kr neki je to....Hvala bogu obsataja export gumb(:

Se pravi, da je možno izvozit gpx in tcx dastoteke in jih nato uvozit nap. v Sporttracks?

Ja...Lahko uvoziš kamor želiš.

Res zanimivo glede kalibracije kompasa.
Mora it iz prve kalibrirat tudi v zaprtem prostoru in zato ni potreben GPS signal...

jac:
Edina štoparca ki mi je znana na uri je ta, ki ti beliži koliko časa traja trenutna vadba.
Preden se je Movescount updatal, se je temu reklo kar Stopwatch...
Zdaj ko gledam na novem Movescountu te opcije ni, je pa opcija Chrono, ki jo najdeš pod zavihek Time.
Lahko pa tudi kakšen App pogledaš...
http://www.movescount.com/apps/app8218-StopWatch
Tega nisem sprobal, a edino logično bi bilo, da ta štoparica deluje neodvisno od vadbe.

lp

Pa še to, konec Junija pride nov update za Ambit1. So bile še kar borbe za ta update, saj je Suunto ob izidu Ambita2 dejal, da Ambit1 ne bo več deležen podpore.
http://www.suunto.com/sv-SE/Support/Pro ... e-upgrade/
 pahi
Ambita imam skoraj eno leto in je zame top ura. Dela tako kot piše v navodilih in ne crkuje ter izgublja trackov kot npr. Fenix. Videno v živo, se ne mislim prepirati glede tega, kateri je boljši. Mimogrede, pred tem sem uporabljal Garmin ure in še vedno uporabljam ročnega navigatorja Oregon 450, ki je zame tudi top. Da ne bo kdo mislil, da sem Garmin hate fan :).

Ambita uporabljam za tek, trekinge, cestno in gorsko kolesarstvo, smučanje, hribolazenje ... ter od kar sem ga kupil, za "vsak dan". Ostale ure pa žalostno v predalu samevajo :(.

Na uri sem - mislilm - preiskusil vse, različne profile vadbe, po svoje sem si nastavil vse vadbene zaslone, uporabljam Appse, narejene imam proge ... vse dela tako, kot piše v navodilih.

Še odgovori na konkretna vprašanja ...

Štoparica:
vklop/izklop:
* gumb Start Stop (desno zgoraj)
* izberi Stopwatch
* spremeni na On (oz. Off za izklop)
* potrdi

sedaj imaš štoparico kot 4. zaslon

uporaba:
* Start Stop štarta oz. zaustavi
* Back Lap delaš vmesne čase
* dolg pritisk na Light Lock zaklene/odklene štoparico (oz. celo uro, razen spremembe ozadja, naslednjega zaslona in osvetlitve)
* ko je štoparica zaustavljena, lahko z Back Lap pregleduješ vmesne čase
* dolg pritisk na Start Stop ponastavi izmerjen čas

Vse to je opisano (z slikami) tudi v navodilih na straneh 62 - 64:
http://ns.suunto.com/Manuals/Ambit/Userguides/Suunto_Ambit_UserGuide_SL.pdf

Namig: če dobro pogledaš zaslon, se pri gumbih, ki v na tistem zaslonu nekaj "naredijo", pojavi majhen > ali pa >>.

Kompas:
za kalibracijo ne potrebuješ niti GPS signala, niti odprtega prostora; 100 %

kalibracija:
* po pritisku na gumb držiš uro vodoravno (zaslon) in jo počasi zavrtiš za 360°
* ko je ura "zadovoljna" z vodoravno nastavitvijo, jo še počasi obrneš navpično (zaslon)

To je to.

Kalibracija je opisana v navodilih na straneh 58 - 60.

Če kalibracija ne uspe, odnesi uro na servis. Kalibracija je potrebna, če si baterijo izpraznil do konca.
 Hales
Saj ne rečem, novi Ambit 2 in 2s sta zelo zmogljivi in prilagodljivi uri samo kaj, ko sta kljub manjši debelini v primerjavi s prvo verzijo za nošenje nočna mora. Kot, da bi nosil kuhalno ploščo na zapestju. Teža je praktično enaka kot pri enki in je za tanjše zapestje še bolj občutna. Moj zdajšnji T6c bo moral še nekaj časa zdržati. Uri v živo prav tako ne prikazujeta EPOC, meni daleč najboljša funkcija na T6c.
 mirko86
Pozdravljeni,

ta teden imam namen kupiti Sunnto Ambit uro in me zanima, ali je ura primerna tudi za vsakodnevno nošenje, kot navadna ura?

Malo me skrbi sama velikost ure pri vsakodnevnih opravilih, ker ne spadam v skupino tistih z
debelim zapestjem?

Hvala za odgovore,

lp,

Grega
 mirko86
Ravno velikost oz. debelina ure je problem, ker do včeraj o tem nisem razmišljal, ker pa sem bil ravno v bližini trgovine sem se odločil da jo probam še dejansko na roki in moram priznati da se mi zdi kar malo prevelika, da bi jo imel lahko skos na roki, kot napirimer model CORE, ki se lepše prilega...

Kupujem pa športno uro za vsakodnevno nošenje in očitno bo treba razmisliti še o kakšnem drugem modelu:)
 aliboy
Jaz jo imam, ura je super, samo za vsakodnevno nošenje je pa prevelika. Zame že, ker nimam nekih hudo velikih zapestij. :D

LP
 pahi
Ambita1 nosim tudi za "vsak dan". In to od dne, ko sem ga kupil. Enostavno ne morem kaj drugega natakniti, pa jih imam v predalu še kar nekaj (Seiko, Sector, Poljot, Garmin, Casio ...). Zjutraj jo nataknem in zvečer jo snamem - sploh ne razmišljam, da bi kakšno drugo v roke vzel.

Meni stoji ne roki na roki čisto OK, pa nisem noben "dec", npr. obseg zapestja imam 19 cm. Nosim ga tudi na srajce z dolgimi rokavi, je pa res, da že leta ne zapenjam gumbov na mašeti.
Uporabniški avatar
 polpiskra
Še moje mnenje glede velikosti.

Ura spada med večje in tudi težje. Nanjo se je kratkomalo treba navadit. Nosim jo od januarja in na začetku me je motila. Nikakor nisem našel pravega položaja na zapestju zanjo. Pa še "občutil" sem njeno težo. Sem že razmišljal, da bi jo nazaj poslal.

Sedaj pa jo zapnem in mi sede kot ulita. Ali se je pasek prilagodil ali pa se je moje zapestje prilagodilo ;). Nosim jo tudi čez dan, ko ne športam.

Ambit je ta prava ura zame. Lahko si jo osebno prilagodim, glede na parametre, ki me zanimajo. Za vsak od športov imam svoje nastavitve. Robustna je, da tudi, ko jo malo "čohnem" (skale), se ne sekiram. Bom ob priliki kupil nov zaščitni obroček pa bo kot nova ali pa tega pobarval ;)

Moti me:
- počasnejše dll podatkov iz ure v primerjavi z Garminom,
- "le" za 16 ali 50 ur cikličnega spomina (glede na modus shranjevanja podatkov)

Ambit2 me ne prepriča v primerjavi z Ambitom.
Uporabniški avatar
 oven
Hehe...Jst še navaden pulover komaj spravim čez zapestje če imam to uro na sebi (:
Velikost me ne moti, le debela je malo preveč.
Drgače pa mi na kraj pameti ne pride da bi prodal A1 in vzel A2...
Edina prednost A2 je da lahko uporabljaš več aplikacijter kao neke triatlon funkcije....
To za mene osebno ne pride v upoštev, nisem triatlonec niti nimam časa skoz po ekranih gledat(:
Edina res uporabna funkcija se mi zdi Fused-Alti, samo tudi to bom prebolev...
Bom pa vzel naslednjega Ambita, če bo le imel malo jajčo baterijo oz. več spomina...
Uporabniški avatar
 andrejl
oven napisal/-a:Edina prednost A2 je da lahko uporabljaš več aplikacij...

To pomeni, da lahko uporabljaš več aplikacij znotraj enega športa? Meni je pri Ambitu1 to precej velik minus. Da lahko uporabljaš le eno aplikacijo. Trapasto.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 13

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA