prostor za debato o (ne le tekaški) športni opremi. obleka, obutev, pripomočki ... vprašanja, predlogi, nasveti, uporaba, ...
Uporabniški avatar
 Pajk
Še tu, če nisi po ZS dobil. Dobiš kopijo jutri na 10ko

LP

Pajk
Uporabniški avatar
 Samo:-)
Zdravo vsem!

Moja 305-ka pa si je glasilke prehladila! :cry:

Alarmi se slišijo zelo slabo. Pri teku imam nastavljen krog (lap) na 1 km in zadnji dve leti je zadeva lepo funkcionirala, pisk se je slišal vsaj 30m okoli. Zdaj pa naenkrat nič! Vse ostale funkcije delujejo kot prej samo piski so postali tako tihi, da jih ne slišim razen če prislonim uho na odprtinice zvočnikov.

Na tej strani sem zasledil, da lahko 305-ko postaviš v servisni način, tako da stisneš enter + vklop. Tam se med drugim lahko igraš z nastavitvijo frekvence zvočnika, vendar pa to početje ni pozdravilo glasilk. Tudi v servisnem načinu ne obstaja nastavitev za glasnost piska...

Ali je že kdo reševal podobno zadevo ali je bolje, da obiščem servis....
 tigeer
Ti se čudiš meni je že novi dokaj tiho delal ,kaj zgleda da so ti garmini vsi neki unikati vsaki ima neki svoj problem pa noben ne kaže isto.Lahko imas že tolko slabo baterijo ali pa od zadaj zašopane one odprtinice ker sol (švic )dela svoje samo nevem kak jih pa naj spucaš da neboš kaj pofrderbal.
 Metrodusa
Ker nisem našel nobene namenske teme, search pa tudi ne dela, kot bi moral, mislim, da je ta tema več kot primerna za primerjavo.

Ker je cena Forerunnerju 205 tako lepo padla, sem se odločil, da ga kupim, ker se mi ne da klikat po TIS, koliko sem pretekel. Ker dejansko od vsega rabim bolj kot ne samo podatek o dolžini.

Ker pa so cene 305 in 405 tudi precej nizke, me je prijelo, da bi vseeno vszel kakšen model višje, če ne drugega, da bom pripravljen za naprej. Kljub temu, da HR monitorja niti ne rabim.

Je recimo design 405 vreden tistih 100 € več, ali bom tudi čez 4 leta še vedno zadovoljen, če vzamem 205 ali 305. In, koliko se mi sploh splača jemati 305, če ne uporababljam HR pasu. In še, ker imam stalne proge, tudi ne rabim trenažerja, ki mi bo povedal, da sem s poti. Vsaj zaenkrat še ne.

Hvala za odgovore.
Uporabniški avatar
 bojank
Samo:-) napisal/-a:Zdravo vsem!

Moja 305-ka pa si je glasilke prehladila! :cry:

Alarmi se slišijo zelo slabo. Pri teku imam nastavljen krog (lap) na 1 km in zadnji dve leti je zadeva lepo funkcionirala, pisk se je slišal vsaj 30m okoli. Zdaj pa naenkrat nič! Vse ostale funkcije delujejo kot prej samo piski so postali tako tihi, da jih ne slišim razen če prislonim uho na odprtinice zvočnikov.

Na tej strani sem zasledil, da lahko 305-ko postaviš v servisni način, tako da stisneš enter + vklop. Tam se med drugim lahko igraš z nastavitvijo frekvence zvočnika, vendar pa to početje ni pozdravilo glasilk. Tudi v servisnem načinu ne obstaja nastavitev za glasnost piska...

Ali je že kdo reševal podobno zadevo ali je bolje, da obiščem servis....

Povsem identičen primer sem imel po enem letu s svojo 305. Šel sem na servis v Šenčur in so mi poslali novo.
Lp B.
Uporabniški avatar
Ja, očitno ni druge izbire kot servis...

@tigeer: sem ravno držal iglo v roki in razmišljal ali naj pobrskam po majhnih odprtinicah - saj veš kakšni smo moški :lol: - pa sem si premislil

@bojank: Najlepša hvala za odgovor; si mi prihranil veliko časa zaradi trmastega brskanja po internetu in iskanja rešitve...

Bom poročal, kako bodo stvar uredili.

P.S.: me zanima, če je kdo iz Garminovega servisa tudi član TF :twisted: :P
Uporabniški avatar
 klatez
Metrodusa napisal/-a:Ker nisem našel nobene namenske teme, search pa tudi ne dela, kot bi moral, mislim, da je ta tema več kot primerna za primerjavo.

Ker je cena Forerunnerju 205 tako lepo padla, sem se odločil, da ga kupim, ker se mi ne da klikat po TIS, koliko sem pretekel. Ker dejansko od vsega rabim bolj kot ne samo podatek o dolžini.

Ker pa so cene 305 in 405 tudi precej nizke, me je prijelo, da bi vseeno vszel kakšen model višje, če ne drugega, da bom pripravljen za naprej. Kljub temu, da HR monitorja niti ne rabim.

Je recimo design 405 vreden tistih 100 € več, ali bom tudi čez 4 leta še vedno zadovoljen, če vzamem 205 ali 305. In, koliko se mi sploh splača jemati 305, če ne uporababljam HR pasu. In še, ker imam stalne proge, tudi ne rabim trenažerja, ki mi bo povedal, da sem s poti. Vsaj zaenkrat še ne.

Hvala za odgovore.

Mogoče ti bo tole kaj pomagalo: http://forums.motionbased.com/smf/index ... n#msg56882
Uporabniški avatar
Zdravo vsem!

Sem rekel, da bom poročal kaj se bo na Garmin servisu zgodilo, potem ko je 305 naenkrat utihnila...

..nič revolucionarnega, Forerunnerja 305 so zamenjalu z novim! Hitro in brez komplikacij! Še en plus za Garmin!

Moram pa priznati, da je bilo kar malo težko počakati 3 dni. Človek se zelo hitro navadi na obilico informacij tudi med tekom. Največja katastrofa so kakšni intervalni treningi, ko že pozabiš na katerem intervalu si in ali ga izvajaš v vseh zastavljenih parametrih... ja življenje brez Forerunnerja je težko - vsaj zame :oops: .

@Metrodusa: Jaz bi se definitivno odločil za 305-ko. Fajn je imet tudi podatke o gibanju srčnega utripa med tekom. Ura ima dovolj velik ekran in se da čisto vredu nosit na roki. 405-ke še nisem videl v naravi, je pa definitivno ne bi nabavil, ker ne more shranjevati rut, vzdrži še 2 uri manj, nima multi sporta. Jaz neke prednosti v 17g manj, brezžičnem povezovanju z rač. in šminkerskem izgledu ne vidim...
 ZigaS
Meni se je zadnjiè pri 305-ki zgodilo naslednje: ura je bila napolnjena, z njo sem odtekel 2 treninga enega 17km in enega 12km, ura je bila torej rabljena recimo 2,5uri, treji dan sem jo vklopil pa je bila popolnoma prazna (ob vklopu in pritisku katerekoli tipke se je izpisalo sporoèilo). Ne izkljuèujem možnosti da sem jo morda pozabil ugasniti (to bi bila edina razumljiva razlaga), nisem pa preprièan, sicer je še po zadnjem teku kazala "polno" baterijo. Drugaèe pa je zadeva pred tem brezhibno funkcionirala, res pa je da jo imam šele cca.3 mesece.

Lp, ZigaS
:D :D :D
Uporabniški avatar
 pelvis
Sam sem svojo 305ko pripravil do delovanja 13,5 ur neprekinjeno kar je več kot je deklarirana (10 ur) in sem bil pozitivno presenečen, da baterija po enoletni uporabi še da toliko od sebe. Zadnji mesec pa tudi sam opažam, da se zvočniku ne da več piskat dovolj na glas... bom očitno moral na servis.

Metrodusa:
Če res rabiš samo dolžino potem je 205ka popolnoma OK, ampak težko si predstavljam, da ti HR nebi nič koristnega povedal. 405ka pa je le ponesrečena šminka in je tudi ne priporočam. Torej moje mnenje je: 205 pogojno sicer pa je 305ka še vedno daleč najboljša izbira (tudi v konkurenci ur ostalih proizvajalcev).
Uporabniški avatar
 NaceM
:) Moje potrebe zadovoljuje Forerunner 101 (že lep čas) in ga ne zamenjam za drugega, ker ima to pozitivno lastnost, da lahko menjujem AAA baterije (npr. daljši kolesarski izleti itd.). Hitro in učinkovito.
Če se pa rabi še pulz pa imam v ta namen še eno roko, na katerega gre pulzmeter. :) Cenovno še vedno daleč naugodnejše.
Uporabniški avatar
 Bor
pelvis napisal/-a:.....405ka pa je le ponesrečena šminka in je tudi ne priporočam. ......

no a vidiš...jaz jo pa priporočam, res sem zadovoljen z njo... :D
Uporabniški avatar
 pelvis
V čem pa je 405ka boljša od 305? Ure kot take ne nosim... res ne vem kaj da 405ka tekaču lahko več, že tako ima 305 pol stvari preveč ;)

lp
Uporabniški avatar
 Bor
pelvis napisal/-a:V čem pa je 405ka boljša od 305? Ure kot take ne nosim... res ne vem kaj da 405ka tekaču lahko več, že tako ima 305 pol stvari preveč ;)

lp

nisem rekel da je boljša, ampak da jo jaz priporočam ker sem zelo zadovoljen z njo...btw. jaz jo nosim vseskozi, to je bila za mene velika prednost pred 305( tudi prejšni polar s610 sem nosil vseskozi)....pa še cena je bila skoraj ista..... :D ...pa še kaj bi se našlo

ps: out off topic: prodam forerunner 201....cena 70 eur
Uporabniški avatar
 MihaPR
Se kar strinjam z Borom, 305ka je tako, kot bi se po avtocesti vozil na šiht s tankom :) :lol: :lol:
  • 1
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • 35

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA