prostor za debato o (ne le tekaški) športni opremi. obleka, obutev, pripomočki ... vprašanja, predlogi, nasveti, uporaba, ...
Uporabniški avatar
 Vladek
Kaj pa avtonomija 405ke v praksi? Celje-Logarska 8ur, pa še kakšnih šestdeset minut zraven, bi vzdržala?
Uporabniški avatar
 MihaPR
Informacije so različne, lahko ti potrdim, da 8 ur + zagotovo, ker je merila 8 ur in je ostalo še 23% baterije. Seveda pa polno napolnjena.
Uporabniški avatar
 MihaPR
Samo v opozorilo, sploh za tiste, ki naročajo iz USA:
1. pazite, da je ponudba skupaj s pasom za HRM, saj sploh pri Garminu to ni obvezno (sam sem skoraj naročil brez)
2. dodajte ceni poštnino, na to ddv in na to carino.

3. Če kdo kaj najde, naj objavi :) Sploh v zvezi z novim polarjem :)
Uporabniški avatar
 NaceM
Bor napisal/-a:
ps: out off topic: prodam forerunner 201....cena 70 eur

Koliko ima avtonomije, glede na to, da je polnenje preko USB?
Uporabniški avatar
 NaceM
MihaPR napisal/-a:2. dodajte ceni poštnino, na to ddv in na to carino.

... včasih se da zmenit, da ti pošljejo kot "gift", takrat ni carine (vsaj pri meni je ni bilo).
Uporabniški avatar
 Damijan
NaceM napisal/-a:
Bor napisal/-a:

Če je baterija v kolikor toliko dobre stanju, potem 14-15 ur.
Uporabniški avatar
 Bor
Damijan napisal/-a:
NaceM napisal/-a:
Bor napisal/-a:

Če je baterija v kolikor toliko dobre stanju, potem 14-15 ur.

moj 13 ur...s tem da je zadnja ura mal daaaljša :lol:
Uporabniški avatar
 kustus
LP

No pa še moja izkušnja z nabavo ZDA --305.

Kupil v ZDA odtekel 4 treninge in ko je bila napšrava prazna sem jo hotel dati polniti a glej ga zlomka ne polni. Kwa zdej no pa gremo v trgovino pri Tivoliju in mi prijazni prodajalec skuša to popraviti pa ne gre, nato skuša mehki resert pa ne gre potem skuša še trdi resert pa tudi negre. Pokliče v KR in mu povedo da naj uro pošlje k njim. Po 14 dneh dobim uro nazaj z razlago ne moremo nič ker ni iz EU.
Skušam po tel. v KR ugotoviti kam naj se obrnem, ne izvem nič pa čeprav so uradni uvoznik teh ur.
Nato pa na splet in išči nekoga v ZDA da bo pripravljen pomagati, končno dobim nekoga ki je vsaj po netu tako prijazen da imaš občutek da bo uro kar v SLO prinesel.
Pošljem temu tipu uro in sedaj čakam da mi jo bodo zamenjali.

Želja imeti tako uro je bila velika sedaj jo imam in ne dela že 3 tedne in še čakati moram vsaj mislim toliko da jo dobim iz ZDA VSAJ UPAM.

A Garmin SLO so zelo neprijazni.
Uporabniški avatar
 kustus
LP

aja še to predno sem jo kupil v ZDA sem pri nas na Garminu vprašal če se da naložiti SLO meni so mi rekli da DA sedaj ko sem jih še enkrat vprašal so mi rekli da NE a ta tip iz ZDA mi je rekel da mi bodo tudi to uredili na novi napravi.
 ZigaS
Je normalno da se ekran znotraj orosi? Meni se to zdi èudno èe je ura po doloèenih standardih nekako "vodotesna". Danes sem naredil cca 33km, pri zadnjih 5 km se je ekran rosil pod prednjim steklom v kotu. Se to še komu dogaja? Ali bi bilo potrebno zadevo že dati na servis?

Hvala za mnenja.

Lp ZigaS :D :D :D
Uporabniški avatar
 NaceM
Glede na zagotovljeno vodotesnost, bi jaz dal to na servis.
Konec koncev pa tudi tja lahko pošlješ mail in povprašaš na to temo.
 tasaio
Mene pa zanima ena zadeva glede natančnosti gps-a pri 305.
Imam namen nakupa te ure mogoče tudi v večjih količinah zaradi kontrole pretečene razdalje na tekmi.
Načeloma me zanima kako približno natančen bo rezultat. Ideja je opremiti igralce nogometnega kluba s to zadevo in po koncu tekme preveriti, koliko je vsak igralec med tekmo pretekel.
Tukaj pa se moje poznavanje teh mašinc ustavi, saj ne vem, na koliko časa gps odčita tvojo pozicijo in podobne zadeve. Načeloma, kot sem na tem forumu prebral, se ostre spremembe smeri slabo vidijo pri analizi rezultatov...
Zanima me tu praktičen primer, če igralec v 3 sekundah naredi šprint 6 m naprej in 6 m v desno nazaj in še 6 m levo nazaj in je ob preteku 3 sekund recimo v radiju enega metra od začetne pozicije (pretekel pa je 18 metrov, koliko bo potem pri analizi rezultatov dejansko pokazalo, da je pretekel.
Poanta merjenja razdalje na dolgo špuro mi je jasna, zanima me ali deluje to tudi na kratkih razdaljah. Prav tako pa je pomemben podatek pri analizi seveda tudi srčni utrip...

Hvala za odgovore
 greh29
Če koga zanima,jaz prodam FR305 + HR monitor v garanciji,pa naj me kontaktira na pm.
Uporabniški avatar
 markor
Pozdravljen na forumu, tasio!
Glede tvojih vprašanj - nekaj mojih izkušenj oz. "mojega poznavanja" FR305:

tasaio napisal/-a:...Tukaj pa se moje poznavanje teh mašinc ustavi, saj ne vem, na koliko časa gps odčita tvojo pozicijo in podobne zadeve. Načeloma, kot sem na tem forumu prebral, se ostre spremembe smeri slabo vidijo pri analizi rezultatov...

:arrow: imaš možnost nastavitve: Prva je t.i. "smart recording", kjer "beleži" točke oz. "spremembe" bolj poredko oz. ob vsaki "spremembi". Druga možnost je nastavitev "snemanja" v vsaki sekundi - skratka, posname ti točke (in ostale podatke, seveda) vsako sekundo. Glede na čas tekme/treninga bi bilo to zate seveda ustrezneje - konec koncev FR305 "shrani" cca 13000 točk - kar ti v tem primeru znese več kot 3 ure..
:arrow: konkretnih izkušenj glede "kratkih šprintov v različne smeri" sam s FR305 žal nimam - in ti tukaj kaj dosti ne morem pomagati.

lp
m
  • 1
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • 35

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA