prostor za debato o (ne le tekaški) športni opremi. obleka, obutev, pripomočki ... vprašanja, predlogi, nasveti, uporaba, ...

copate katere znamke uporabljate?

Adidas
103
12%
Asics
164
19%
Mizuno
218
25%
New Balance
30
4%
Nike
216
25%
Reebok
32
4%
drugo
92
11%
 HotDemon
hello!

jaz pa uporabljam Asics gt 2170 prej pa GT 2160. Sem bolj frishling.....zdaj že tečem skoraj dve leti, povprečje na mesec 150km.....Spadam v kategorijo težki tekač....v planu imam, da bi še kupil ene copate ampak ne vem med katerima modeloma bi se naj odločil. Ta modela sta GEL KAYANO 19 ali pa GEL-KINSEI 4 oz kateri je bolj primeren za težke tekače??!!

LP
ne glede na vse namene da v nasledje bom pa res nekej druzga kupu na koncu iz trgovine vedno odidem z asicsom.
Mel sem asics enduro, potem gt 2150 zdej pa imam gel flashfire.
Ampak bo treba počas menjat tko da mrbit... :D
Pozdravljeni!

Bom kar tukaj vprašal, da ne odpiram nove teme. Sem tekač začetnik, 182cm, 115kg, pronator(prebral nekaj člankov in testiral nogo) in iščem primerne copate. Trenutno uporabljam Adidas LiteStrike, ki niso slabi. Bolečina v pri teku se pojavlja samo na levem podplatu, kjer pronacija(platfus) večja v primerjavi z desno. Nekaj postov višje sem prebral priporočilo za Mizuno Nirvana 7 ali 8, bili ti primerni? Mogoče kateri drugi?

Lep pozdrav,
Boštjan
Pozdravljen,

tudi sam sem bil pred kakim letom podobne teže. Uporabljam Mizuno nirvana 7 , 9 in Ascisc Kayano 18. Blaženje je pri Mizuno dosti boljše.

Za tvojo težo je Mizuno prva liga. V trgovini WWW. IFASTORE.COM pridejo s poštnino 105 EUR.

Ugoden nakup.
 matesch
Vsi tekači ste prav lepo vabljeni na predstavitev ASICSOVIH copat, prav tako lahko z njimi naredite nekaj kilometrov. Predstavitev in testiranja bojo vsak ponedeljek in sredo nekje med 17.00 in 20.30 na lokaciji, kjer PST seka Pot za Brdom oz.po domače cesto, kjer poteka trasa Ljubljanskega maratona :laola

Na predstavitvah bo ponavadi tudi trener Beno Piškur, katerega boste lahko vprašali za kak nasvet. Prav tako se boste lahko pridružili ASICOVI tekaški akademiji. Svojo udeležbo je napovedal tudi ASICSOV tekač Primož Kobe :D
 Askrat
Zdravo!

Odločam se za nakup tekaških copatov za "brezpotja" SALOMON SPEEDCROSS 3. Ker pa sem samo rekreativni tekač in ne tečem vsakodnevno, bi copate uporabljal tudi za krajše pohode na katere hodim veliko. Zanima me če ima kdo izkušje s temi copati kako se obnesejo na trdi podlagi, recimo na skalah? Skrbi me da mi me po daljšem pohodu začela boleti noge saj so seveda mehkejši kot klasični pohodni čevlji.

Za vsak nasvet in mnenje bom hvaležen.. :)

Lp
Za po trdih skalah ti jih ne priporočam. V osnovi so namenjeni gozdu in blatu, zaradi čim nižje teže nimajo posebno debelega podplata. Za skalo je bolj primeren copat Wings 3 ali pa XA PRO 3. Slednja dva imata debelejši podplat z bolj trpežno gumo in se ne bosta izrabila tako hitro.
 Jola
Sem si pogledala, res prekrasno, en sam užitek je hoja v njih, to je dejstvo, samo obraba podplata - ne zgornjega dela - je pa presenetljivo hitra. Predno sem jih kupila, sem o tem brala na nekem forumu, pa nisem verjela....potem sem jih uničila že samo na asfaltu, po katerem sem morala hoditi vsakokrat, ko sem hotela v gozd ! Poskusi, morda so sedaj izboljšali material...moji so bili eni prvih !
Uporabniški avatar
 Miroslav
Jaz jih imam od decembra (Speedcros 3 CS). Pretekel oziroma prehodil v hribih sem kar nekaj kilometrov, pa so še kot novi. Izogibam pa se asfalta kot hudič križa.
Za sneg, blato, zemljo, gozd in mehek makadam so super. Tudi na asfaltu imajo dober oprijem (in obrabo). Za mokro skalo in led pa niso. Tko kot večina drugih copatov ne.
So pa se še posebej izkazali na mokri ilovici na Donački gori in mehkem snegu. Prijemali so brez drsenja.
:wink:
 Askrat
Kako se pa obnese Goretex varianta, oz. Clima-Shield v toplejšem vremenu nad 20°C? so najbrž precej topli? Jaz jih bom uporabljal večinoma v toplejših mesecih in se mi zdijo bolj primerni tisti brez CS-a saj so najbrž bolj zračni. :wink:
Uporabniški avatar
 Miroslav
Speedcros 3 v Goretex modelu več ne obstaja. CS drži blago vlago, tudi suhi sneg, mokra plundra pa ga je prebila. V vročini jih še nisem uporabljal. Je pa CS membrana samo na prednjem delu copata, zadaj so brez. Zato so po mojem primerni tudi za vročino.
Imam pa model Crossmax brez CS membrane, ki takoj premočijo in se tudi hitro posušijo. So lahki in zračni. Pa tudi asfalt in druge urejene podlage, kakor tudi neurejene jim pašejo. So dobro blaženi, primerni za vse teke. Meni osebno so še bolj udobni in uporabni kot Asics Kayano, ki sem jih imel prej.
:wink:
  • 1
  • 28
  • 29
  • 30
  • 31
  • 32
  • 39

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA