prostor za debato o (ne le tekaški) športni opremi. obleka, obutev, pripomočki ... vprašanja, predlogi, nasveti, uporaba, ...
Uporabniški avatar
 Susanne
Približno mesec dni sem tudi jaz lastnica take ure in sem zadovoljna. Mož ima Polarja 625? mislim :oops: , ampak če primerjam ceno:uporabnost potem Polar ni toliko boljši kot je dražji....
Ira, mislim, da se ti splača investicija, če imaš seveda namen tečt, pa ne samo kakšen mesec, ampak dlje. Premisli :D
Uporabniški avatar
 IRA
Hojla Susanne!

O to pa rada slišim, da si zadovoljna.
Ja priznam, da sem tudi sama bila malo skeptična - ravno zaradi cene, ker je kar konkretno cenejša, če gledam recimo T3 od Sunnta ali Polar RS200, kjer je seveda potrebno še dokupit food pod.

Sama imam polar že ene 4, 5 let in sem zelo zadovoljna.
Manjka mi samo kilometrina in to vedno bolj ...

Jah konec koncev je tako, da je bil polar dolga leta praktično monopolist. Sunnto je bil nagnjen bolj h drugim smerem, prav tako Garmin ... sedaj počasi Polar dobiva konkurenco in kažejo se očitne razlike v ceni :roll:

Mislim, da bi bil zame tale Garmin idealen. Ne rabim tako natančnih podatkov kot jih je v analizo vzel tae in tudi slabosti, ki jih je navedel me ne ganejo toliko, tako, da mislim, da bi tale urica meni čisto ustrezala.

Verjetno jo bom kar kupila, še v tem mescu!

Susanne, mogoče te še kaj povprašam, ko se bom lovila z novo igračko - velja?

Hvala in lahko noč (ali pa dobro jutro, je ravno na meji) :lol:
Uporabniški avatar
 tae
IRA, če greš kdaj na kakšno tekmo, mi povej. Če bom še jaz tam, ti lahko osebno pokažem kako urca deluje.
Uporabniški avatar
 IRA
tae napisal/-a:IRA, če greš kdaj na kakšno tekmo, mi povej. Če bom še jaz tam, ti lahko osebno pokažem kako urca deluje.

Hvala!
Sej verjetno te bom že tukaj al pa na privat kej gnjavla :twisted:
 Elessar
POMOC: kje se nastavi ZONE za srcni utrip?

Pred kratkim sem nabavil Forerunner 50 (samo heart rate)

Imam pa eno vprasanje:
zelo rad bi si nastavil zone za srcni utrip oz. min in max srcni utrip (če greš prepočasi ali prehitro naj piska).

V sami uri mi je uspelo vklucit "ZONES" in "ZOALARM". Kje pa nastavim min oz maximalni srcni utrip, ce sploh? Piskanja ni od nikoder, ceprav imam zvok vkljucen?
Tole je bil postopek:
Kliknem gumb MODE in pridem v TRAIN nacin. Nato drzim gumb START/STOP in se mi prikaže UNITS (z gumbom VIEW) nato pridem na ZONES (tu nastavim na 'ON') ravno tako nastavim 'ON' na naslednjem ZOALARM.

Prosim za konkretno pomoc... ne mi poslat linka do navodil :).

Hvala
Uporabniški avatar
 tae
V meniju se moraš premikati naprej s tipko "view" do opcije ZO HRM, katero nastaviš na ON, v naslednjem koraku te vpraša za najnižji in najvišji srčni utrip. Ne vem sicer koliko si kaj bral moja navodila zgoraj, ampak ravno različne cone srčnega utripa so pomanjkljivost te ure. Ne moreš npr. nastaviti treh različnih con treninga glede na srčni utrip. Je pa res, da ti potem grafični prikaz na računalniku to pokaže po dejanskem treningu.
Uporabniški avatar
 tae
Žal s svojo urco trenutno nisem več tako zadovoljen, kot sem bil na začetku. Problem je v foodpodu in posledično tempu in razdalji. Vse, kar sem naredil, sem ga dal 1x na druge superge. Ko sem ga dal zdaj nazaj na prvotne superge zadeva ni več skalibrirana, kot bi morala biti. Težavo sem najprej opazil na Drenovem griču, ko mi je med ogrevanjem med hitrejšim intervalom kazalo tempo 2:50 min./km, kar nikakor ni pravilno, zato se že tam nisem oziral na tempo. Nato sem doma zadevo testiral na znani trasi s počasnim tempom in sem imel občutek, da je zadeva o.k. Včeraj pa mi je na polmaratonu namerilo razdaljo 21,91 km, kar pa spet ni pravilno (posledično mi je zračunal povprečni tempo 3:59, dejanski pa je bil 4:09, 10 sekund razlike na km je pa meni že veliko). Zato sem danes uro resetiral in ponovno se bom lahko igral s kalibriranjem. Ne vem ali bom vseeno moral narediti korak naprej na GPS varianto ali kaj.
 zappa
tae napisal/-a:Žal s svojo urco trenutno nisem več tako zadovoljen, kot sem bil na začetku. Problem je v foodpodu in posledično tempu in razdalji. Vse, kar sem naredil, sem ga dal 1x na druge superge. Ko sem ga dal zdaj nazaj na prvotne superge zadeva ni več skalibrirana, kot bi morala biti. Težavo sem najprej opazil na Drenovem griču, ko mi je med ogrevanjem med hitrejšim intervalom kazalo tempo 2:50 min./km, kar nikakor ni pravilno, zato se že tam nisem oziral na tempo. Nato sem doma zadevo testiral na znani trasi s počasnim tempom in sem imel občutek, da je zadeva o.k. Včeraj pa mi je na polmaratonu namerilo razdaljo 21,91 km, kar pa spet ni pravilno (posledično mi je zračunal povprečni tempo 3:59, dejanski pa je bil 4:09, 10 sekund razlike na km je pa meni že veliko). Zato sem danes uro resetiral in ponovno se bom lahko igral s kalibriranjem. Ne vem ali bom vseeno moral narediti korak naprej na GPS varianto ali kaj.

To, da je bil footpod medtem na drugih supergah, nima zveze s tem. Jaz ga ves čas prestavljam med dvemi ali tremi pari superg (pozimi pa še na četrte) in so razlike minimalne. A si ga dal nazaj na točno isto mesto, a ga imaš ves čas obrnjenega čisto enako v isto smer? Ne vem, kako zgledata footpod in nosilec pri Garminu, ampak pri Polarjevemu S3 je nosilec v obliki vilic, ki jih zatakneš pod dve zanki vezalk in potem gor pripneš footpod. Potem je zadeva trdno zasidrana na vezalkah, ampak še vedno jo lahko (z nekaj sile) malo obračaš in porineš za par milimetrov naprej in nazaj (med tekom se samo od sebe ne premika). Zato se mi zdi, da je ključno, da ga zapneš vsakič res na isto mesto in pod istim kotom.

Ko sem uro RS800 februarja dobil nazaj s servisa, sem glede na prej ugotovil, da sem moral kalibracijski faktor prestaviti s 0.980 (pred servisom) na 0.950 (po servisu), čeprav je footpod isti (je pa bila zamenjana baterija). Od kje ta razlika, ne vem. Sumim, da je na uri zdaj naložen drug firmware kot pred servisom (zamenjali so mi namreč vso elektroniko v uri). Ampak ponovljivost meritev razdalje in hitrosti je ostal odlična, odločno pod 1% napake ne glede na superge in tip teka. Res pa da tečem veliko počasneje od tebe (v povprečju okrog 6:00 min/km).

Za primer:

Včeraj: (tek po ravnem, 6:02 min/km) prava razdalja 7.16 km, Polar 7.17 km (superge s 500 km kilometrine)

Nedelja (razgiban teren, 6:30 min/km) prava razdalja 12.23 km, Polar 12.20 km (nove superge)

Prikaz tekoče hitrosti (med samim tekom) je tudi ves čas stabilen in zanesljiv (to se vidi tudi kasneje na računalniku), tako da jaz ostajam z merilcem hitrosti in razdalje izredno zadovoljen, tako da ne bi nikoli menjal na GPS. Ne vem pa, ali imam samo srečo.
Uporabniški avatar
 klatez
zappa napisal/-a:...Ko sem uro RS800 februarja dobil nazaj s servisa,... Ne vem pa, ali imam samo srečo.

No ja, ne vem ali bi jaz to ravno imenoval sreča? :?

Kaj pa je bilo narobe, da si ga moral poslati na servis?
 Mato
tae napisal/-a:Žal s svojo urco trenutno nisem več tako zadovoljen, kot sem bil na začetku. Problem je v foodpodu in posledično tempu in razdalji. Vse, kar sem naredil, sem ga dal 1x na druge superge. Ko sem ga dal zdaj nazaj na prvotne superge zadeva ni več skalibrirana, kot bi morala biti. Težavo sem najprej opazil na Drenovem griču, ko mi je med ogrevanjem med hitrejšim intervalom kazalo tempo 2:50 min./km, kar nikakor ni pravilno, zato se že tam nisem oziral na tempo. Nato sem doma zadevo testiral na znani trasi s počasnim tempom in sem imel občutek, da je zadeva o.k. Včeraj pa mi je na polmaratonu namerilo razdaljo 21,91 km, kar pa spet ni pravilno (posledično mi je zračunal povprečni tempo 3:59, dejanski pa je bil 4:09, 10 sekund razlike na km je pa meni že veliko). Zato sem danes uro resetiral in ponovno se bom lahko igral s kalibriranjem. Ne vem ali bom vseeno moral narediti korak naprej na GPS varianto ali kaj.

:oops: :oops: :oops:
Saj to je le 4% napake :oops: :oops:
A si že kdaj testiral točnost avtomobilskega števca - avto je bistveno dražja zadeva od Garmina 50 :oops: :oops:
 zappa
klatez napisal/-a:No ja, ne vem ali bi jaz to ravno imenoval sreča? :?

V bistvu imaš prav. :wink: Torej popravljam: sreča s footpodom in merjenjem hitrosti in razdalje...

klatez napisal/-a: Kaj pa je bilo narobe, da si ga moral poslati na servis?

Baterija se je nenormalno hitro spraznila. Taprva v 4 mesecih, tadruga v manj kot dveh. Zraven so bili še eni čudni komaj slišni prasketajoči zvoki, ki so občasno prihajali od ure, ki so kazali na to, da je nekje v drobovju občasno nek neželjen električni stik, ki prazni baterijo. Od začetka se je tudi dogajalo - o tem sem sicer pisal že lani nekje na teh forumih - da se je merilcu utripa občasno skegljajlo (recimo za par minut znotraj nekaterih tekov). Ampak ker so se te stvari dogajale zelo naredko in brez kakega očitnega pravila, ura pa je sicer delovala normalno, sem ukrepal šele po pol leta, po tadrugi bateriji (elektroniko in baterijo so mi brez problema zastonj zamenjali). Zdaj se nič od tega ne dogaja več (trkam ob les - zdaj bo 3 mesece), čeprav ne vem, če sta bili zadevi kaj povezani.

Dejansko sem že zdavnaj obupal nad vsemi temi elektronskimi igračami, da bi bile brezhibne (to dandanes očitno ne obstaja več). Od 4 merilcev utripa, ki sem jih do sedaj imel, je bil samo prvi brez napak:

1. sigma PC14 (delala 3 leta brez problema, škripnila ob neprostovoljnem potapljanju v morju - mea culpa).

2. sigma PC15 (že od začetka občasno samodejno resetiranje nastavitev. dvakrat zamenjal za novo - isti problem - nato sem popiz#@!!, vrnil uro in prešaltal na Polarja).

3. polar S410 (že od začetka ni delala osvetlitev zaslona - tudi skoraj popiz#@!!, ker je bila ura iz iste štacune kot prejšnje sigme PC15 - zamenjan modul - zdaj dela brez problema tretje leto).

4. polar RS800 (od lani poleti - to štorijo pa poznaš...)

T.
 Jure-
Pozdrav vsem!

Tudi sam sem nabavil tole uro in moram rečt da mi popolnoma zadošča za moje potrebe. Zanima pa me, če mogoče kdo ve ali se da pri pregledu grafov na računalniku kje spremeniti milje v kmh?

LP,
Jure
Uporabniški avatar
 tae
Jure-, če imaš na uri enoto nastavljeno na km, bi ti moral tudi na računalnik tako prenesti.
 Jure-
Na uri imam nastavljeno kilometre, vendar je v programu garmin trening center že po defoltu milje. A uporablješ ti kakšen drug program?
Uporabniški avatar
 tae
Uporabljava isti program. Bom doma direktno odprl in ti ponovno sporočim kako in kaj. Sedaj sem v službi. Pričakuj odgovor zvečer.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 11

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA